Miten vaurastua taloudellisesti?

mennessä 25.07.2021Muut talousaiheet4 Kommentit

Edellisessä postauksessa kerroin mitä vauraus mielestäni merkitsee. Tässä postauksessa keskitytään vielä lisää taloudelliseen vaurauteen. Eli miten rikastua?

Monet suomalaiset uskovat voivansa rikastua vain lottoamalla tai saamalla perinnön. Harva ihminen kuitenkaan äkkirikastuu lottovoiton kautta, vaikka joidenkin kohdalle onni osuu. Olenkin kuullut joskus sanonnan, että köyhät ihmiset lottoavat, rikkaat ihmiset toimivat. Älä siis odota lottovoittoa, tai muuta ulkopuolista ratkaisua rahaongelmiin, vaan ota ohjat omiin käsiin.

Tavallisilla palkkatuloilla voi rikastua, kunhan muistaa säästää ja sijoittaa. Vaurastuminen vaatii suunnittelua, pitkäjänteisyyttä ja oikeanlaista tahtotilaa. 

 

Näin vaurastut:

 

Seuraa kulutustasi

Ensimmäinen ja tärkein askel kohti vaurastumista on olla tietoinen omista tuloista ja menoista. Tästä syystä sinun tulisi olla tietoinen omasta kulutuksestasi.

OMAN TALOUDEN KIRJANPITO – MIKSI SINUNKIN TULISI SEURATA KULUTUSTASI?

 

Tee budjetti ja pysy siinä

Suunnittele rahankäyttösi, jotta rahaa kuluu oikeasti vain niihin asioihin mihin haluat. Budjetoi säästäminen ja sijoittaminen.

 

Maksa ensin itsellesi

Automatisoi säästäminen ja siirrä rahaa heti palkan tultua sivuun säästötilille tai sijoituksiin. 

 

Maksa laskut ajallaan

Älä anna laskujen mennä eräpäivän ohi, jotta et joudu maksamaan turhia korkoja ja kuluja.

 

Vältä huonoa velkaa

Älä maksa luotolla tai osamaksulla, vaan osta vain sellaista mihin sinulla on varaa.

ÄLÄ OSTA OSAMAKSULLA! – OSAMAKSUJEN HAITAT

 

Maksa pois velat

Maksa pois aiemmat velat, varsinkin huonot ja kalliit lainat.

 

Kuluta vähemmän kuin tienaat

Pidä talous ylijäämäisenä kuluttamalla vähemmän kuin tienaat. Älä elä yli varojesi ja opettele kieltäytymään asioista, joihin sinulla ei ole varaa.

MITEN SAADA AIKAAN MUUTOKSIA OMASSA TALOUDESSA JA RAHAKÄYTTÄYTYMISESSÄ?

 

Kerrytä puskuri

Säästä rahaa erilliselle tilille, johon voit turvautua tiukan paikan tullen. Näin vältät ottamasta uutta velkaa.

TALOUDELLINEN PUSKURI

 

Aloita sijoittaminen

Sijoita, jotta rahasi tekevät sinulle lisää rahaa. Sijoittaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin, jotta korkoa korolle ilmiö pääsee kunnolla vauhtiin. Jo pienilläkin summilla voi aloittaa.

ALOITTELEVAN SIJOITTAJAN USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (UKK) – ELI KAIKKI MITÄ SINUN TULEE TIETÄÄ SIJOITTAMISESTA

 

Luo uusia tulonlähteitä

Älä ole vain yhden tulonlähteen varassa, vaan hanki myös lisätuloja. Opi näkemään mahdollisuuksia ympärilläsi ja tartu niihin.

MIKSI SINUNKIN TULISI HANKKIA LISÄTULOJA?

 

Opiskele

Hanki tietoa ja verkostoidu. Rahasta, taloudenhoidosta ja sijoittamisesta löytyy valtavasti hyvää aineistoa, joka inspiroi ja motivoi sinua vaurastumaan.

MITEN OPISKELLA SIJOITTAMISTA? KATSO TÄSTÄ KATTAVA LÄHDELUETTELO

 

Määrittele tavoitteesi

Pohdi mitä vauraus sinulle merkitsee. Aseta tavoitteita ja iloitse onnistumisista. Ole kiitollinen siitä mitä olet jo saavuttanut.

TALOUDELLINEN RIIPPUMATTOMUUS

Mitkä ovat sinun askeleesi kohti taloudellista vaurautta?

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

4 Kommentit

 1. Ellen

  Jos taloudenpito on järkevää, ei kai ole mitään syytä vältellä kuluttomia osamaksuja – köyhän on (henkisestikin) vaikeampi säästää samaa summaa uudestaan kuin maksaa erissä esim. silmälasit – tai luottokortin käyttöä (maksutapaedut).

  Vastaa
  • Heidi

   Jos taloudenpito on oikeasti hallinnassa ja osamaksujen ehdot tiedostaa ja osamaksu on oikeasti kulutonta, niin ei ole välttämättä mitään syytä välttää niitä. Silti suosittelen säästämään rahat etukäteen, näin ei tule ostettua mitään turhaa tai sellaista mihin ei todellisuudessa olisi varaa. Usein kuluttomien osamaksujen avulla kannustetaan ostamaan kalliimpi tuote (esim. kännykkä) kuin mitä ostaisi heti maksettaessa. Osamaksut voivat myös yllättää, jos niitä onkin useita ja taloutta ei ole suunniteltu sen mukaan. Tässä postauksessa kerron lisää ajatuksiani osamaksuista: https://kukkaronrouva.fi/ala-osta-osamaksulla-osamaksujen-haitat/

   Vastaa
 2. Otto

  Köyhän kannattaisi aloittaa säästäminen karsimalla menoja. Miten siinä voi sitten onnistua? Laske kuukauden pakolliset menosi yhteen (vuokra/asuntolaina, Sähkö, Vesi, Polttoaine, Jäte ym pakolliset maksut), vähennä pakolliset menot tuloistasi saat summan joka jaetaan kolmeen osaan. 1/3 menee suoraan ostoksiin (ruoka, vaatteet) 1/3 menee muuhun käyttöön esim silmälasit ym ja viimeinen 1/3 menee suoraan säästötilille. Se on ihan sama saatko 20€ säästöön vai 2000€ säästöön joka ikinen kuukausi, voit käyttää esim tuosta muusta rahasta sen yhden 10-20€ jonka sijoitat osakkeeseen. Toinen mitä ihmisten tulisi ajatella on se että sinulla on varaa ostaa takki helly hansenilta joka maksaa vaikka 150€ mutta sinulla ei ole varaa ostaa halvinta takkia 60€ ja sijoittaa 90€ suoraan helly hansenin osakkeisiin, osaatko kertoa miksi? Ihmisillä on jäänyt pinttymä että et ole mitään jos sinulla ei ole brändiä päällä. 150€ helly hansenin takki tuo sinulle 0€ varallisuutta, mutta ostamalla 60€ takin mikä ei ole brändin valmistama saat sijoitettua 90€ osakkeeseen joka tuo sinulle varallisuutta!

  Vastaa
  • Laura

   Säästäminen on toisaalta hieman turha tapa, koska säästetty summa joka ei kasva suhteessa inflaatioon on useasti huono tapa toimia. Enemmin kannattaa sijoittaa se raha johonkin mikä tuottaa,

   Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This