Ohjelmointi

Ohjelmoinnin opettelu verkkokurssilla

Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisi alkaa opiskelemaan ohjelmointia enemmän. Olen siis yliopistossa suorittanut muutamia ohjelmointikursseja, mutta näistäkin on aikaa jo viitisen vuotta. Pidin kyllä ohjelmoinnista, mutta jostain syystä sitä ei tullut ikinä opiskeltua sen enempää. Nykyään olen alkanut taas uudelleen innostua ohjelmoinnista ja kaikista sen tuomista mahdollisuuksista. Ohjelmointi on kaiken lisäksi nykypäivänä tärkeä taito monella alalla.

Nyt sain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja aloitin opiskelun uudelleen. Lopullisen sysäyksen aloittamiseen antoi Helsingin yliopiston tarjoama ilmainen verkkokurssi. Kyseessä on siis ohjelmoinnin MOOC, joka kattaa ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssin.

Kaikille avoimet verkkokurssit (massive open online courses) ovat verkko-oppimista parhaimmillaan. Tarjoamme käyttöösi korkeatasoisia kursseja joista voit valita parhaat päältä oman kiinnostuksesi ja aiempien taitojesi pohjalta. Nimensä mukaisesti kaikki kurssit ovat avoimia, ilmaisia ja verkkopohjaisia: sinun ei tarvitse huolehtia kurssimaksuista tai koulumatkoista, vaan voit opiskella silloin kuin sinulle sopii, missä ikinä oletkin.

Olen nyt reilun viikon opiskellut kyseistä kurssia ja olen niin innoissani tästä!  Kurssin avulla olen saanut palautettua mieleeni jo oppimiani asioita, joita olen unohtanut ja lisäksi oppinut jo joitakin uusia asioita.

Materiaali on tarkoitettu kaikille ohjelmoinnin oppimisesta kiinnostuneille eikä kurssilla oleteta aiempaa ohjelmointikokemusta. Kurssille saa osallistua kuka tahansa: kurssi on ilmainen. Osallistumista varten tarvitset tietokoneen sekä mahdollisuuden kurssilla käytettävien ohjelmistojen asentamiseen. Kursseilla opitaan perustaidot ohjelmoinnista Java-kielellä. Tutuksi tulevat muun muassa syötteen lukeminen, tulostaminen, ehtolauseet, toistolauseet, listojen käsittely, oliot, ymym.

Tämä ei ole mikään mainos, saatikka maksettu sellainen. Olen vain aidosti innoissani tästä ja ajattelin teillekin jakaa tämän tiedon, jos jotain siellä ruudun toisella puolella sattuisi myös ohjelmointi kiinnostamaan. Vielä ehtii mukaan!

Tarkoitukseni on kurssin myötä palautella mieleeni ohjelmoinnin perusteita ja saada taas tuntumaa koodin kirjoittamiseen. Toivon oppivani myös hieman uusiakin asioita. Tämän kurssin jälkeen on hyvä sitten itsenäisesti syventää osaamista. Kun pohjatiedot on paremmassa muistissa, pystyy helpommin oppimaan uutta.

Kurssi on siitä mahtava, että siinä on sekä aikataulutettu versio että aikarajaton versio. Itse valitsin aikataulullisen, sillä tiedän että näin saan varmasti tehtävät tehtyä kun on joku deadline.

Tavoitteeni on oppia sujuvaa ohjelmointia ensin java-kielellä. Kun se luonnistuu, pystyy helpommin ymmärtämään myös muita kieliä, sillä rakenne on yleensä sama. Haluaisin jossain vaiheessa oppia ohjelmoimaan niin, että voisin kehittää jonkin oman mobiilisovelluksen tai -pelin. Ohjelmointitaidosta tulee oleemaan varmasti myös hyötyä, jos haluan tätä sivustoa kehittää enemmän itse.

Aion blogissa tulevaisuudessakin kirjoitella ohjelmointiin liittyviä postauksia ja lisäänkin nyt uuden kategorian artikkeleihin.

 

Jos kiinnostuit, tässä linkki kurssiin: http://mooc.fi/courses/2018/ohjelmoinnin-mooc/

 

1 thought on “Ohjelmoinnin opettelu verkkokurssilla

Kommentoi