Säästä rahaa ja luontoa ostamalla tietokone käytettynä

mennessä 6.06.2023Muut2 Kommentit

*kaupallinen yhteistyö taitonetti.fi kanssa

Nykyään mobiililaitteiden ja tietokoneiden myynti ja ostaminen käytettynä on lisääntynyt. Eikä käytettynä ostaminen tarkoita enää sitä, että ostaisit jonkun tuotteen, jonka toiminnasta et tiedä joltain epäluotettavalta kirppismyyjältä. Nykyään on nimittäin olemassa luotettavia yrityksiä jotka myyvät hyväkuntoisia käytettyjä koneita eteenpäin.

Yksi näistä yrityksistä on Taitonetti, joka on Suomen suurin käytettyjä tietokoneita myyvä yritys. Taitonetin osaava henkilökunta tarkastaa tietokoneet, puhdistaa ne, vaihtaa tarvittavat uudet osat, ylikirjoittaa kiintolevyt ja asentavat kaikki tarvittavat ohjelmat. Näin kone on suoraan valmiina käyttöön täysin uudenveroisena.

Taitonetissä myydään vain yrityskäytöstä poistettuja tietokoneita. Yrityskoneet ovat paljon laadukkaampia kuin tavalliseen käyttöön myytävät koneet, mutta uutena ne maksavat helposti tuhansia euroja. Esimerkiksi Taitonetin kautta saat hankittua tällaisen laadukkaan yrityskoneen vain murto-osalla uuden hinnasta. Lisäksi saat koneille vuoden takuun.

Eli kun harkitset uuden tietokoneen hankintaa, yksi vaihtoehto, jota kannattaa miettiä, on käytetyn tietokoneen ostaminen. Käytetyt tietokoneet voivat tarjota monia etuja verrattuna upouusiin malleihin. Tässä blogipostauksessa käyn läpi syitä, mitkä olivat minulle tärkeimpiä syitä hankkia tietokone käytettynä ja miksi halusin juuri Taitonetin mukaan tähän yhteistyöhön.

 

Edullinen hinta

Tuotteen hinta on useimmille meistä yksi yleisimmistä ostopäätökseen vaikuttavista asioista. Tavallisista kaupoista kyllä saa myös edullisia koneita, mutta laatu on myös sen mukaista. Halvat koneet eivät kestä kauaa ja myöskään tehoja ei välttämättä löydy tarpeeksi. 

Toisin kuin ostamalla koneen käytettynä voit saada samalla hinnalla huomattavasti rungoltaan ja komponenteiltaan laadukkaamman koneen. Eli samalla rahalla voit saada paljon kestävämmän ja tehokkaamman käytetyn koneen kuin täysin uuden. 

Jos taas haluaisit ostaa vähän paremman koneen uutena, niin hinta saattaa olla melko korkea. Monella ei kuitenkaan budjetti riitä näihin kalliimpiin koneisiin. Käytetty kone sopiikin mitä mainioimmin esimerkiksi juurikin opiskelijalle.

Taitonetin koneiden laadusta kertoo se, että ne ovat olleet uutena huomattavan kalliita. Kunnostettuna ostaessa koneen hinnasta on tippunut jopa 70 prosenttia.

 

Laatu

Taitonetin käytettynä myytävät koneet ovat yrityskäytöstä poistettuja tietokoneita, jotka on rakennettu erityisen laadukkaista osista tukevaan yritystietokoneen runkoon. 

Yrityskoneet ovat usein laadukkailta merkeiltä (Lenovo, Fujitsu, Dell) ja ne on tehty kestämään vaativaakin käyttöä. Yrityksillä koneet ovat usein käytössä vain muutamia vuosia, joten niillä olisi vielä paljon käyttöikää edessä.

Taitonetin sertifioitu tietoturvakäsittely takaa, että laitteet ovat täysin puhdistettuja ja täysin uudenveroisia käyttökokemukseltaan. Ennen myyntiin siirtämistä koneille tehdään täydellinen kuntotarkistus, puhdistus ja uudelleenasennus. 

Voitkin siis saada paljon tehokkaamman ja kestävämmän laitteen uuteen samanhintaiseen verrattuna.

 

Ekologisuus

Jokaisen uuden tavaran valmistaminen kuluttaa kiinteitä luonnonvaroja, vettä ja ilmaa. Käytetyn tavaran ostaminen taas vastaavasti säästää luonnonvaroja.

Tietokoneiden valmistusprosessi vaatii tuhansia tonneja raaka-aineita, joten on tärkeää pitää jo valmistetut koneet mahdollisimman pitkään käytössä. Taitonetin koneet ovat olleet yritysten käytössä muutamia vuosia ja niillä on edessä vielä pitkä käyttöaika.

Ostamalla koneen käytettynä autat siis säästämään luonnonvaroja. 

Kuten minulle, niin myös Taitonetille ympäristöasiat ja luonnonvarojen säästäminen ovat tärkeitä arvoja. Yritys onkin jo vuosien ajan teettäneet ulkopuolisen ympäristölaskennan tuotteiden uudelleenkäytön ympäristövaikutuksista. 

Laskelman mukaan Taitonetin asiakkaat säästivät tietokoneiden uudelleenkäytöllä yhteensä noin 61,3 miljoonaa kiloa kiinteitä luonnonvaroja vuonna 2022. Säästetty kilomäärä luonnonvaroja vastaa yli 1520 suomalaisen vuotuista suoraa luonnonvarojen kulutusta. Samalla vältettiin yli 3,1 miljoonan kilon hiilidioksidipäästöt. Päästövähennys vastaa 21,4 miljoonan kilometrin ajomatkaa henkilöautolla, eli sillä pääsisi lähes 540 kertaa maapallon ympäri.

Lisäksi verkkokauppa kertoo jokaisen tuotteen kohdalla erikseen kyseisen tietokoneen luonnonvara- ja hiilidioksidisäästön. Itse säästin 1111 kiloa luonnonvaroja ja 95 kiloa hiilidioksidia hankkimalla tietokoneen käytettynä.

Lue täältä lisää Taitonetin ympäristöraportista

 

Miksi ostaa tietokone Taitonetistä?

Mulle tärkein syy valita Taitonetti olikin juuri edellä mainitut hinta, laatu ja ekologisuus. Näiden lisäksi yritys on myös erittäin luotettava ja heillä on alalta jo 17 vuoden kokemus. Taitonetti on suomen suurin käytettyjä koneita myyvä yritys ja he työllistävät noin 30 henkilöä. Ostamalla koneen Taitonetiltä olenkin siis osaltani tukemassa suomalaista yritystoimintaa. 

Taitonetin verkkokauppa on todella helppokäyttöinen, joten käytetyn tietokoneen ostaminen on vähintäänkin yhtä helppoa kuin uuden koneen hankkiminen. Myöskin toimitus oli todella nopeaa. Lisäksi Taitonetilla on todella laadukas asiakaspalvelu, joka vastaa nopeasti kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.

Taitonetti on tutkitusti Suomen luotetuin käytettyjen tietokoneiden myyjä. Lisäksi yritykselle on myönnetty laatusertifikaatti sekä ympäristösertifikaatti.

 

Kenelle käytetty tietokone sopii?

Käytetty tietokone soveltuu lähes mihin tahansa tarpeeseen. Se on erityisesti hyvä valinta opiskelijalle, pienyrittäjälle tai kotikäyttöön. 

Opiskelijat elävät usein pienellä budjetilla, mutta tarvitsevat silti toimivaa konetta tiedonhakuun ja -käsittelyyn, tähän käytetty läppäri sopii hyvin. Myös aivan tavalliseen kotikäyttöön; verkkoselaamiseen, sähköpostien lähettämiseen ja perusohjelmien käyttöön, käytetty tietokone on erinomainen valinta. 

Käytettyjen tietokoneiden joukosta löytyy myös suorituskykyisiä pelikoneita, joten budjettitietoinen pelaaja voi löytää myös itselleen sopivan koneen. Voisin nähdä, että varsinkin nuoren ekaksi pelikoneeksi käytetty kone olisi hyvä valinta.

Lisäksi erilaisten freelancereiden ja pienyrittäjien kannattaa miettiä käytettyä konetta. Se voi auttaa säästämään yrityksen rahoja, mutta tarjoaa silti hyvää laatua työtehtävien suorittamiseen.

Itselleni ainakin blogityöskentelyyn ja muuhun sisällöntuotantoon käytetty tietokone on juuri oikea valinta. Pienellä budjetilla saa todella tehokkaan koneen, jolla kirjoitustyöt, nettisivun ylläpito ja muut hommat hoituvat helposti. Eli ainakin bloggaajalle käytetty tietokone on hyvä valinta. Oma kokemukseni käytetystä tietokoneesta on ainakin niin hyvä, että voin lämpimästi suositella tätä muillekin.

Itselleni valitsin Fujitsun Ultrabook läppärin joka kulkee helposti myös mukana. 

Koneen valinnassa on lisäksi hyvä kiinnittää huomiota erityisesti koneen komponentteihin. Varmista, että koneessa on omaan käyttöösi riittävästi tehoja ja sopivat osat. Lisäksi läppärin mitoilla ja painolla on väliä, jos joudut kantamaan sitä mukanasi. Jos et osaa itse valita sopivaa konetta, niin Taitonetin osaava henkilökunta auttaa mielellään.

 

Yhteenveto

Käytetyn tietokoneen ostaminen voi olla houkutteleva vaihtoehto monista syistä. Se tarjoaa kustannussäästöjä, hyvän laatutason, ympäristöystävällisyyttä, laajan valikoiman eri malleja ja nopean saatavuuden. Ennen käytetyn tietokoneen ostamista on kuitenkin tärkeää tehdä taustatutkimusta ja varmistaa, että tietokone on hyvässä kunnossa ja täyttää tarpeesi. Muista ostaa kone vain luotettavalta myyjältä.

 

Tutustu tästä Taitonetin edullisiin koneisiin.

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

  1. Antero H.

    Luotettavalta myyjältä ostettu käytetty, yrityskäytössä ollut tietokone kuulostaa fiksulta valinnalta. Oma alkaa olla niin vanha, että siinä on usein tietokoneen muisti täynnä. Tokihan senkin ongelman voi antaa ammattilaisen hoitoon. Niin tai näin, olen samaa mieltä, ettei sitä aina tarvitse uutta ostaa. https://www.cealy.fi/tietokoneen-vuosihuolto

    Vastaa
  2. Tuula

    Kiitos postauksesta. Tosiaan takuulla varustettu käytettykin on oiva valinta. Ja yrityskäytössä olleet koneet ainakin omien kokemuksieni mukaan ovat myös siistejä. Ja jos takuuajan päätyttyä ongelmaa ilmaantuisikin, niin ainahan tietokoneen saa nopeasti huoltoon.

    Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This