Raha

Vielä ehdit lähettää joulukortit – tai olla lähettämättä!

 

Postin mukaan joulukortit voi lähettää vielä 20.12 asti 1.luokan postimerkillä. Me emme kuitenkaan tänäkään vuonna lähetä joulukortteja. Ilahdutan tuttaviani vain jouluisella tekstiviestillä (eli whatsapp-viestillä) ja käytän kortteihin menevän summan mieluummin lahjoittamalla jouluiloa köyhän perheen lapselle.

Joulukortti on ihan kiva saada, mutta sen kummemmin en niitä kuitenkaan arvosta. Kortti ilahduttaa hetken, mutta päätyy kuitenkin joulun jälkeen roskiin. En nyt kuitenkaan halua väheksyä joulukortteja ja olenkin kiitollinen kaikille tuttaville, jotka kortin meille lähettävät 🙂

Joulukortin lähettäminen kuitenkin maksaa postimerkin hinnan (1,40€) lisäksi kortin hinnan. Eli rahaa kuluu puolestatoista eurosta aina ylöspäin per kortti. Voit laskea kuinka monelle lähettäisit kortin ja kertoa tuon summan esimerkiksi kahdella, tällöin saat summan joka sinulta kuluisi korttien lähettämiseen. Nyt voit päättää käytätkö summan korttien lähettämiseeen vai käytätkö rahan hyväntekeväisyyteen.

Pieni teko, suuri tunne

Tällä lauseella posti mainostaa joulukortin lähettämistä. Mutta veikkaan silti, että hyväntekeväisyys on jopa vielä pienempi teko, joka tuottaa valtavan suuren onnen tunteen. Niin antajalle kuin saajallekin.

Mieti haluatko ilahduttaa kymmentä tuttavaasi hieman vai yhtä perhettä todella suuresti. Kortit päätyvät kuitenkin joulun jälkeen roskiin, joten jättämällä ne lähettämättä teet samalla ympäristöystävällisen teon. Itse ainakin valitsen lahojoituksen, jolla mahdollistan iloisemman joulun jollekin lapselle. Ja vaikka olistikin jo kortit lähettänyt, voit toki silti lahjoittaa pienen summan hyväntekeväisyyteen.

Jouluiloa voit lahjoittaa esimerkiksi Punaisen ristin Toivekaupassa.

 

 

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

Kommentoi