OMAN TALOUDENHALLINNAN TYÖKALUPAKETTI

 

$

Kattava työkalupaketti avuksi henkilökohtaisen talouden budjetointiin ja seurantaan.

Taulukkolaskentapohja (Excel ja Sheets)

ja Budjetointiopas (38 sivuinen e-kirja)

+ bonusmateriaalit

Hinta 30,90 €

Oman taloudenhallinnan työkalupaketti, excel, budjetointiopas, bonusmateriaalit

Kuulostaako joku näistä tutulta:

 

1. Et tiedä paljonko rahaa kuluu mihinkin ja milloin sitä lähtee tililtä.

2. Et ole varautunut millään tavoin yllättäviin tai harvoin toistuviin menoihin.

3. Sinulta puuttuu suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys raha-asioiden hoidossa.

4. Haluat budjetoida ja seurata talouttasi, mutta et ole vielä löytänyt sopivaa työkalua.

5. Toivoisit, että kirjanpito olisi mahdollisimman yksinkertaista ja kivaa, ja ettei se veisi paljon aikaa. Automatisoit mielelläsi kaiken laskemisen taulukolle ja nautit itse vain tuloksista.

6. Haluaisit seurata kulutusta helposti myös mobiililaitteella.

7. Haluaisit saada monipuolista dataa rahankäytöstäsi.

8. Haluaisit tietää paljonko sinulla on omaisuutta ja velkoja, eli mikä on nettovarallisuutesi.

9. Toivoisit lisää inspiroivaa tietoa ja vinkkejä kulutuksen suunnitteluun ja seurantaan.

10. Olet budjetoinut ja suunnitellut talouttasi, mutta sinun on vaikea pysyä tavoitteessasi tai seurata tavoitteidesi toteutumista.

Tiedän miltä sinusta tuntuu ja haluan tarjota näihin ongelmiin ratkaisun!

Haluan kertoa sinulle, että rahankäytön suunnittelu ja seuranta voi olla helppoa, kunhan käytössä on oikeat työkalut ja menetelmät.

Jatka lukemista, jos haluat myös saada nämä työkalut itsellesi!

MIKSI SINUN TULISI HANKKIA TÄMÄ työkalupaketti?

$

Lyhyt vastaus: tämän kattavampaa työkalupakettia et löydä mistään

Rahaliikenteen suunnittelu

Luot helposti budjetin erikseen jokaiselle kuukaudelle. Automaattiset taulukot seuraavat toteumaa ja vertaavat sitä suunnitelmaasi. Voit helposti seurata miten olet pysynyt tavoitteessasi ja mihin tehdä mahdollisia muutoksia.

Rahaliikenteen seuranta

Helppokäyttöisten pohjien avulla seuraat kuukausittaista rahaliikennettäsi ja saat siitä yhteenvedon. Työkirja laskee sinulle automaattisesti kuukauden tuloksen ja säästöasteen. Saat määrittää taulukkoon itse seurattavat kategoriat.

Automaattinen yhteenveto tuloksista

Työkirja muodostaa sinulle kattavan yhteenvedon koko vuoden tuloksista.  Lisäksi voit tutkia tietoja monipuolisten graafien avulla, joita syöttämistäsi tiedoista muodostuu automaattisesti.

Nettovarallisuus

Työkirjan avulla määrität helposti nettovarallisuutesi, eli sen kuinka paljon sinulla on omaisuutta ja velkoja. Voit päivittää tietoja kuukausittain ja taulukko laskee niistä yhteenvedon ja piirtää tiedoista selkeät kuvaajat.

Neuvoja budjetointiin

Budjetointioppaan avulla opit itsellesi parhaat tavat suunnitella ja seurata talouttasi. E-kirjasta saat paljon vinkkejä ja opit mm. miksi, miten ja missä budjetoida.

Inspiroivia työkaluja

Bonusmateriaalina saat 6 erilaista tulostettavaa työkalua budjetoinnin tueksi. Näiden avulla tehostat tavoitteidesi suunnittelemista ja toteuttamista.

RAHALIIKENTEEN SUUNNITTELU JA SEURANTA ON TÄRKEIN TALOUDEN HALLINNAN TAITO

“Tili tuli, tili meni.” Kuulostaako tutulta? Vai tiedätkö sinä mihin rahasi kuluvat?

Yksikään sentti ei lähde tililtäsi itsekseen, ellet sitä itse käytä. Jokainen ostopäätös on valinta, johon voit itse vaikuttaa.

Budjetoimalla ja seuraamalla kulutustasi tulet tietoiseksi omasta rahankäytöstä. Näet mistä, milloin ja kuinka paljon rahaa tulee sekä mihin ja paljonko sitä kuluu.

Tärkein rahansäästövinkkini on kulutuksen seuranta. Tämä on oman talouden hallinnan tärkein taito. Kun tulet tietoiseksi kulutuksestasi on rahankäytön hallinta ja muutosten tekeminen huomattavasti helpompaa. Saat mielenrauhaa kun tiedät mihin jokainen euro kuluu, eikä raha katoa tililtä itsekseen.

Budjetoinnin avulla opit ennakoimaan ja suunnittelemaan talouttasi pitkällä tähtäimellä. Vapautat aikaa muulle elämälle kun rahasta ei tarvitse enää stressata koko ajan.

Talouden suunnittelu ja seuranta tuovat paljon helpotusta arkeesi seuraavin keinoin:

 • Budjetointi mahdollistaa tasapainoisen talouden. Jos omaa rahankäyttöä on vaikea hallita, kulutuksen suunnittelu ja seuranta auttavat. Saat rahat riittämään hyvin palkkapäivästä toiseen, eikä niitä tule heti tuhlattua. Budjetti tuo selkeyttä rahankäyttöön ja tiedät täsmälleen mistä lähteistä kulutuksesi koostuu ja milloin rahat lähtevät tililtä.
 • Menojen seuranta saattaa olla yllättävä herätys itsellesi. Näet mihin rahaa todellisuudessa kuluu ja selvität taloutesi ongelmakohdat. Mitä paremmin tietää mihin ja miten käyttää rahaa, sitä paremmin omaa talouttaan pystyy hallitsemaan.
 • Kulutus on tietoisempaa, rahat eivät enää vain mystisesti katoa tililtä. Opit tekemään harkittuja ostopäätöksiä ja turhat heräteostokset jäävät pois. Opit laittamaan laskut ja menot tärkeysjärjestykseen, ja löydät toimivat laskujenmaksu rutiinit.
 • Saat asetettua itsellesi tavoitteita ja pysyttyä niissä. Opit suunnittelemaan talouttasi pitkäjänteisesti. Voit paremmin ennakoida tulevaisuuden tulot ja menot. Menot eivät pääse enää yllättämään ja kasautumaan, sillä olet varautunut niihin.
 • Yllättävät menot eivät aja sinua ongelmiin, kuten velkoihin tai laskujen maksamatta jättämiseen. Huomaat myös milloin omat keinot eivät riitä, ja saatat tarvita neuvontaa ja apua.
 • Voit alkaa saamaan enemmän rahaa säästöön ja opit priorisoimaan säästämisen. Voit alkaa kerryttämään puskuriin rahaa, jolloin olet entistä paremmin varautunut yllättäviin menoihin. Säästämisestä ja tietoisesta rahankäytöstä tulee tapa.

Yllä oleviin tuloksiin päästäksesi suosittelen lämpimästi hankkimaan tämän kattavan työkalupaketin. Paketti sisältää Budjetointioppaan, joka tarjoaa sinulle paljon tietoa talouden suunnittelusta ja seurannasta. Tämän e-kirjan avulla opit mitä budjetointi tarkoittaa ja läydät itsellesi parhaat tavat budjetoida.

Paketin ydin on kuitenkin Excel-pohjainen työkirja, joka on:

 • Helppokäyttöinen. Saat täytettyä luvut taulukkoon yksinkertaisesti ja nopeasti. Kokenematonkin Excelin käyttäjä osaa varmasti täyttää siihen luvut, sillä taulukko hoitaa kaiken muun puolestasi. Excel saattaa näyttää monimutkaiselta, sillä se sisältää paljon ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Työkirja on kuitenkin täysin automatisoitu, jolloin sinun ei tarvitse ymmärtää mitään laskukaavoista. Riittää, että osaat vain täyttää siihen tulosi ja menosi. Työkirja on kaiken lisäksi lukittu, jolloin et pääse vahingossa tekemään muutoksia tärkeisiin kaavoihin.
 • Kattava. Excel-pohja laskee puolestasi paljon tietoja ja näyttää tärkeimmät tulokset sinulle selkeänä yhteenvetona. Näet helposti muutamalla vilkaisulla missä tilanteessa taloustilanteesi on ja mihin rahaa oikeasti kuluu. Voit tarkastella tietoja taulukoista tai visuaalisista graafeista.
 • Kustomoitava. Saat itse määrittää kaikki haluamasi tulo-, meno- ja säästökategoriat, joita haluat seurata. Kategorioita on useita ja saat nimetä ne haluamallasi tavalla. Näin saat taulukoista juuri omannäköisesi ja saat tietoa juuri niistä kuluista kuin itse haluat.
 • Saatavina myös Google Sheets versiona. Tämän työkalupaketin mukana saat automaattisesti sekä Excel että Google Sheets formaatin, jolloin voit itse valita kumpaa käytät. Google Sheets versio sopii niille, joilla ei Excel-ohjelmaa ole koneella. Google Sheetsin etu on myös se, että sitä voi käyttää mobiililaitteissa helposti. Lisäksi voit jakaa työkirjan esimerkiksi puolison kanssa, jolloin voitte molemmat tehdä siihen merkintöjä. Sheets versiossa on täysin samat toiminnallisuudet kuin Excel versiossa, mutta ulkonäöltään ne eroavat toisistaan hieman.

Budjetointioppaan ja Excel-pohjan lisäksi saat myös inspiroivat bonusmateriaalit. Nämä 6 tulostettavaa pohjaa voivat auttaa sinua oman taloutesi hallinnassa ja tehdä siitä mielekkäämpää.

MITÄ KAIKKEA TYÖKALUPAKETTI SISÄLTÄÄ?

$

Taulukkolaskentapohja (Excel ja Sheets), Budjetointiopas ja tulostettavat bonusmateriaalit

TAULUKKOLASKENTAPOHJA BUDJETOINTIIN JA RAHALIIKENTEEN SEURANTAAN

Paketin mukana tuleva Excel-pohja on laajennettu ja paranneltu versio ilmaiseksi tarjoamastani työkalusta. Aiempi Excel-pohja tulojen ja menojen seurantaan on saanut paljon kehuja ja kiitosta. Pohjaa on ladattu yli 700 kertaa ja sitä on mm. kehuttu parhaaksi tarjolla olevaksi työkirjaksi. Toki paranneltavaakin tästä on löytynyt, jonka vuoksi kehitin siitä tämän uuden version, joka vastaa kaikkiin toiveisiinne.

Excel-pohjaista työkalua on laajennettu ja siihen on lisätty paljon toivottuja ominaisuuksia, kuten

 • mahdollisuus muuttaa henkilöiden nimiä sekä tulo- ja menokategorioiden otsikoita
 • erillinen kohta säästöille ja sijoituksille
 • mahdollisuus tehdä budjetti joka kuukaudelle erikseen
 • henkilökohtainen tase nettovarallisuuden laskemiseksi
 • lisää automaattisia laskelmia, jotka tuottavat sinulle hyödyllistä dataa taloudestasi
 • paranneltuja graafeja
Kyseessä on siis huomattavasti laajempi ja käyttäjäystävällisempi versio aiemmasta ilmaisversiosta. Tämä on kehitetty juuri teidän toiveidenne perusteella vastaamaan kaikkiin talouden seurannan tarpeisiin.

Kaiken tämän lisäksi olen tehnyt Excelistä myös Google Sheets version. Sheets mahdollistaa helpommin taulukon jakamisen puolison kanssa, jolloin molemmat voivat täyttää siihen tietoja. Lisäksi Google Sheets toimii paremmin mobiililaitteilla toisin kuin Excel.

Ladatessasi tämän uuden työkalun, saat automaattisesti molemmat formaatit käyttöösi.

Excel budjetti, tulojen ja menojen seuranta, tietokone & mobiili
Budjetointiopas ja sisällysluettelo

BUDJETOINTIOPAS

Kirjoittamani Budjetointiopas on 38-sivuinen e-kirja, jonka avulla opit miten suunnittelet ja seuraat talouttasi. Kirja on pdf-tiedosto, jonka lukeminen onnistuu helposti millä tahansa laitteella tai halutessasi saat sen myös tulostettua.

Budjetointiopas ei ole Excel-pohjan käyttöopas, vaan yleinen katsaus budjetointiin ja kulujen seurantaan. Tämä on siis varsin hyödyllinen opas riippumatta siitä millä tavalla budjetoit. Kirja antaa paljon hyödyllistä tietoa ja vinkkejä budjetoinnista. Siinä esitellään erilaisia budjetointimenetelmiä sekä erilaisia budjetointialustoja. Opit myös miten varautua harvoin toistuviin menoihin ja hahmotat mitkä ovat oikeasti välttämättömiä kuluja.

Kirja sopii erityisesti niille, jotka eivät vielä budjetoi mutta myös kokeneempikin oman talouden seuraaja voi saada siitä hyödyllisiä vinkkejä. Jos et siis tiedä miksi budjetointi on tärkeää ja mietit mitä hyötyä siitä on, on tämä kirja erityisesti sinua varten.

Jos et koe tällä hetkellä tarvitsevasi taulukkolaskentapohjaa, vaan budjetoit mieluummin jollain muulla välineellä, niin pelkkä Budjetointiopas on ostettavissa myös erikseen. E-kirjasta on sinulle varmasti hyötyä riippumatta siitä millä ja miten seuraat talouttasi. Tutustu siis halutessasi pelkkään Budjetointioppaaseen tästä!

BONUSMATERIAALIT

Lisäksi saat budjetoinnin apuvälineet, jotka inspiroivat ja auttavat sinua talouden seurannassa. Nämä tyylikkäät sivut saat tulostettua ja täytettyä itsellesi sopivimmilla tavoilla. Käytä näitä budjetoinnin tukena ja tee budjetoinnista entistä miellyttävämpää.

Nämä työkalut tarjovat sinulle:

 • 50-30-20 budjettipyramidin, jonka avulla suunnittelet taloutesi kyseistä menetelmää käyttäen. (Lue lisää menetelmästä Budjetointioppaasta)
 • Hillopurkkimenetelmä pohjan, jonka avulla suunnittelet taloutesi kyseistä menetelmää käyttäen. (Lue lisää menetelmästä Budjetointioppaasta)
 • Menojen luokittelupohjan, jonka avulla jaat kulut tärkeisiin ja vähemmän tärkeisiin luokkin. Opit hahmottamaan mitkä ovat välttämättömiä kuluja ja mitkä vain haluja.
 • Yllättävät menot -taulukkopohjan, jonka avulla lasket harvoin toistuvien menojen jakautumisen kuukautta kohden. Hahmotat paremmin miten voit budjetoida ja varautua ennalta näihin isompiin kulueriin.
 • Tavoiteportaat, jonka avulla määrität tavoitteesi ja asetat sille välitavoitteet, aikataulun ja palkinnot onnistumisista. Ota tämä avuksesi unelmiesi saavuttamisessa.
 • Hauskan säästäjän värityskuvan, jonka avulla motivoit itseäsi säästämään valitsemaasi tavoitetta varten
Budjetoinnin apuvälineet, bonusmateriaalit
j

KUKA MINÄ OLEN?

Olen Heidi Sipari ja monet saattavat tuntea minut Kukkaron rouva -blogin kirjoittajana. 

Olen miettinyt ja tutkinut ratkaisuja, joilla mahdollisimman monen talous saataisiin kuntoon. Olen jakanut tietoja, kokemuksia ja vinkkejä tuhansille lukijoille blogissani jo yli kolmen vuoden ajan. Nyt halusin koota kaiken osaamiseni, hyödylliset neuvoni ja laatimani Excel-pohjan juuri sinulle yhteen työkalupakettiin.

Koulutukseltani olen matemaatikko ja luvut ovat lähellä sydäntäni. Pyörittelen mielelläni erilaisia laskukaavoja ja taulukoita. Sinun ei tarvitse kuitenkaan olla matemaattisesti suuntautunut, jotta voit ymmärtää taloutta ja hallita omia rahojasi.

Budjetointi sopii kaikille ja toivon sinunkin löytävän sen hyödyt ja helppouden.

Toivonkin sydämeni pohjasta, että tästä työkalupaketista on sinulle konkreettista apua raha-asioiden selkiyttämisessä!

Heidi Sipari

palautteita excel-pohjasta

{

Olen käyttänyt Excel-pohjaa tämän vuoden alusta saakka ja olen ollut siihen kokonaisuudessaan hyvin tyytyväinen. Vertasin varmaan lähes kymmentä Excel-pohjaa aloittaessani ja sinun tekemäsi oli mielestäni paras. Olen edelleen samaa mieltä. Excel-pohjassasi on mielestäni kaikki perusasiat erittäin hyvin kunnossa ja sen käyttö on sujuvaa. Itse olen saanut siitä kovasti iloa oman talouteni seurantaan, vaikka perusasiat ovat olleet kunnossa aikaisemminkin.

{

Taulukkoa on helppo ja nopea täyttää ja laskelmat toimivat kunnolla. Myös tuloksia on helppo tulkita. Dataakin on sopivasti.

{

Kiitos hyvästä Excel-pohjasta. Otin sen heti käyttöön ja se antaa hyvän yhteenvedon omista kuluista, joita itse ensisijaisesti kirjailen. Ensi vuodelle sitten helpompaa tehdä budjettia, kun tämän avulla saa yhteen tämän vuoden kulut.

{

Ensiksikin iso kiitos taulukosta. On aivan mahtava apu menojen seurantaan. Aikaisemman vihko, kynä ja laskin-tekniikan jälkeen. Hyvää taulukossa: yhteenveto selkeä, taulukkoa on helppo käyttää, ulkoasu ja värimaailma hyvä ja ihana kun on kunnolla väriä piristämään raha-asioita.

{

Tänään täytin ensimmäistä kertaa tämän vuoden tulot ja menot tekemääsi excel- taulukkoon, se on MAHTAVA!

{

Mielestäni rakenne ja taulukot ovat johdonmukaisia ja helppoja käyttää.

{

KIitos tästä ohjelmastasi, tosi helppoa seurata menoja.

U

TYÖKIRJAN ESIKATSELU

Paketin ydin on taulukkolaskentapohja, joka sisältää mm. seuraavat ominaisuudet:

 • Valittavanasi on 26 erilaista kategoriaa menoille, jotka saat täysin vapaasti nimetä mieleiseksesi. Voit siis seurata juuri niitä menoja kuin itse haluat.
 • Tulokategorioita on 7 ja nekin saat täysin itse nimetä ja päättää mitä tuloja seuraat. Taulukko myös mahdollistaa kahden perheenjäsenen tulojen erittelyn.
 • Lisäksi valittavana on 2 kategoriaa säästämiselle. Voit myös nimetä nämä haluamallasi tavalla, esim. ASP-tili ja osakesäästötili. Näin voit helposti seurata säästämiseen ja sijoittamiseen menevää rahamäärää.
 • Työkirjassa on joka kuukaudelle oma tulojen, menojen ja säästöjen seurantapohja. Saat kirjattua luvut taulukkoon omassa tahdissasi (päivittäin, viikottain, kuukausittain).
 • Sinun ei tarvitse ensin laskea koko kuukauden kulutusta itse, vaan taulukossa on rivit jokaiselle päivälle erikseen, jolloin taulukko laskee puolestasi summat yhteen. Näin laajaa Excel-pohjaa et muualta saa. Monet budjetointipohjat sisältävät vain yhden rivin kullekin menolle, jolloin sinun pitää kuitenkin hoitaa seuranta ja laskenta jollain muulla tavalla ensin, jotta saat kokonaissumman. Laatimani Excel-pohja tekee kuitenkin kaiken työn puolestasi ja näet siitä helposti mitä lukuja olet jo syöttänyt.
 • Kokenematonkin Excelin käyttäjä osaa varmasti käyttää taulukkoa, sillä sen täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Syötät vain luvut paikoilleen ja taulukko tekee kaiken työ puolestasi. Saat automaattisesti tulokset rahaliikenteestäsi, eli paljonko on tuloja, menoja, paljonko jää säästöön ja mikä on säästöasteesi.
 • Kaikista syöttämistäsi tiedoista työkirja tekee automaattisen yhteenvedon koko vuodelle. Näistä tuloksista näet helposti koko vuoden summat, keskiarvot, suhteelliset osuudet ja trendit. Työkirjassa on myös erillinen sivu erilaisille kuvaajille, joita työkirja piirtää automaattisesti tuloksien perusteella. Kuvaajista on helppo tehdä tulkintoja ja päätelmiä taloudestasi.
 • Seurannan lisäksi työkirjassa on tietysti budjetointipohja, jonka avulla suunnittelet kuukausittaisen rahaliikenteesi ja vertaat sitä toteumaan. Budjetin täyttäminen on helppoa ja taulukko näyttää automaattisesti miten toteuma eroaa suunnitelmasta.
 • Kaiken tämän lisäksi työkirjassa on mahdollista laskea nettovarallisuus eli henkilökohtainen tase. Syötät helppokäyttöiseen taulukkoon vain kaiken omaisuutesi ja kaikki velkasi ja taulukko laskee tuloksen puolestasi.
 • Paketti sisältää sekä Excel-pohjan että Google Sheets -pohjan. Sheets-versio eroaa ulkoasultaan hieman Excel-versiosta, mutta molemmissa on samat toiminnallisuudet. Google Sheets sopii niillekkin, joilla ei Excel-ohjelmaa ole tai jos pohjan haluaa jakaa netin välityksellä puolison kanssa. Lisäksi Sheets toimii mobiilissa paremmin.

 

Excel budjetti graafit visuaalinen näkymä rahaliikenteen tuloksista

Excel budjetti: graafit tuloksista

Excel budjetti koko vuoden yhteenveto tulos, tulot, menot, säästöt

Excel budjetti: koko vuoden yhteenveto rahaliikenteestä

Excel budjetti budjetointi vs toteuma

Excel budjetti: budjetointi vs toteuma

Excel budjetti tase nettovarallisuus omaisuus velat

Excel budjetti: tase nettovarallisuuden laskemiseksi, omaisuus ja velat

Excel budjetti kuukausi seuranta tulot menot säästöt

Excel budjetti: tulojen ja menojen kuuakusiseuranta

mitä tämä kaikki maksaa?

Tämän kattavan työkalupaketin hinta on 30,90 € (sis. alv).

Työkalupaketin avulla opit budjetoimaan ja seuraamaan talouttasi, jolloin voit parhaimmillaan saada useita satoja euroja säästöön. Paketin hinta on siis pieni summa verrattuna sen tuomaan hyötyyn.

Ota siis sinäkin käyttöön paras säästövinkkini: ”kulutuksen seuranta”, ja investoi pieni summa oman taloutesi hyväksi.

Jätä vaikka yksi paita ostamatta ja investoi rahat mieluummin taloutesi kehittämiseen. Lupaan, että se tuo sinulle huomattavasti enemmän hyötyä ja sisältöä elämääsi. Kannattaa välillä tehdä päätöksiä pitkällä tähtäimellä ennemmin kuin tavoitella väliaikaista mielihyvää.

seuraa talouttasi !

Todellisen kulutuksen kohtaaminen on paras teko jonka voit taloudellesi tehdä

Taulukkolaskentapohja (Excel ja Sheets)

ja Budjetointiopas (38 sivuinen e-kirja)

+ bonusmateriaalit

 

Oman taloudenhallinnan työkalupaketti, excel, budjetointiopas, bonusmateriaalit

* Alennuskoodin käyttö:

Muista lisätä alennuskoodi sille varattuun kenttään ja paina sen jälkeen Jatka. Tarkista, että alennus aktivoituu ja, että ostoskorin saldo muuttuu. Vasta tämän jälkeen klikkaa Vahvista tilaus painiketta.

Jos unohdat käyttää alennuskoodin, niin valitettavasti en voi palauttaa rahoja jälkikäteen.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Pin It on Pinterest