Kilpailuttamalla säästät paljon rahaa

mennessä 10.01.2021Säästäminen0 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Kilpailuttaminen on yksi helpoimmista keinoista saada lisää rahaa säästöön. Melko pienellä vaivalla saat kaikki palvelut kilpailutettua ja hintaa tiputettua jopa satoja tai tuhansia euroja vuodessa.

Käytännössä kaikki palvelut olisi hyvä kilpailuttaa säännöllisesti. Useimmilla meistä on ainakin seuraavia palveluita, joita kannattaisi kilpailuttaa:

  • Puhelin- ja nettiliittymät
  • Sähkö
  • Vakuutukset
  • Asuntolaina
  • Muut lainat

Kilpailuttaminen kannattaa tehdä aina kun on hankkimassa uutta palvelua sekä jo olemassa olevien palveluiden kilpailutus kannattaa uusia esimerkiksi vuosittain.

 

Miten tehdä kilpailutus?

Kilpailuttaminen on onneksi netin välityksellä nykyään todella helppoa. Voit vertailla palveluiden hintoja suoraan yritysten sivuilta löytyvillä laskureilla. Näistä näet helposti millaisia hintoja yritykset yleensä tarjoavat.

Paremman tarjouksen yleensä kuitenkin saat, kun kysyt tarjouksia suoraan omalta ja kilpailevalta palveluntarjoajalta. Soita tai lähetä viestiä yrityksille ja pyydä tarjousta. Kannattaa samalla mainita millaisia tarjouksia olet saanut muualta, niin yritys saattaa yrittää päihittää tämän ja tarjota sinulle vieläkin edullisempaa hintaa. Useinkaan oma tuttu ja turvallinen palveluntarjoaja ei anna sinulle parasta tarjousta. Liittymä-, vakuutus- ja laina-asioissa kanta-asiakkuus ei aina kannata, vaan uusi asiakas voi saada paremmat edut, tai oma palveluntarjoaja antaa paremman tarjouksen vasta jos olet jo vaihtamassa kilpailijalle. Vakuutusten kohdalla kannattaa kysyä keskittämiseduista, sillä yleensä saat paremman tarjouksen, jos kaikki asiointisi on yhdessä yrityksessä. Muista myös, että hinta ei ole aina tärkein kriteeri yritystä valittaessa, vaan kannattaa kiinnittää huomiota muihinkin ehtoihin. 

Lisäksi netistä löytyy lukuisa määrä erilaisia palveluita, jotka hoitavat kilpailutuksen puolestasi. Myös näihin kannattaa tutustua ja katsoa jos saisit parhaan tarjouksen siten. On liittymien kilpailutussivustoja, sähkön kilpailutussivustoja, vakuutusten kilpailutussivustoja ja lainojen kilpailutussivustoja esimerkiksi Suomalainen Sortter. Sortter ei siis itse myönnä lainoja, vaan kilpailuttaa ne puolestasi. Sortter tarjoaa helpon kilpailutuksen niin uudelle kuin jo olemassa olevalle lainalle. Vertailun tekeminen on täysin ilmaista. Jos saat uuden lainan nykyistä pienemmällä korolla, voit maksaa vanhan kalliin lainan pois ja säästää lainanhoitokustannuksissa.

 

Ota siis käyttöön oikeasti toimiva säästövinkki ja kilpailuta palvelut

Kirjoita ylös kaikki yritykset, joista sinulla on jokin palvelu, jonka voisit kilpailuttaa.  Kirjoita ylös myös nykyiset hintasi tai korkosi, joita näistä maksat. Lähde selvittelemään, josko saisit nämä jostain halvemmalla. Tutustu netin kilpailutussivustoihin, kysele suosituksia ystäviltä ja ole suoraan yhteydessä kilpaileviin yrityksiin sekä nykyiseen palveluntarjoajaan. Pyydä rohkeasti uusia tarjouksia.

Kilpailutus voi viedä aikaa, mutta yleensä vaiva kyllä palkitaan. Muista siis kilpailuttaa säännöllisesti kaikki palvelusi.

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This