Miksi Divi on paras WordPress teema?

mennessä 3.02.2019Bloggaaminen4 Kommentit

Uudistin nettisivuni tammikuun alussa ja nyt haluan kertoa miten tämän toteutin. Päädyin käyttämään Elegant Themesin Divi -teemaa ja olen ollut todella tyytyväinen. Tässä postauksessa kerron siis miksi voin lämpimästi suositella tätä teemaa sinullekin. Kerron rehellisesti omat kokemukseni ja myös mitä negatiivista Divistä löytyy.

Mitä teemat ovat?

Mutta ennen kuin päästään asiaan, käydään lyhyesti läpi miten WordPress toimii ja mitä teemat ovat.

WordPress on maailman suosituin alusta kotisivuille. Räjähdysmäinen suosio on johtanut siihen että tarjolla on loputon erilaisia teemoja joista sinun täytyy valita. On tarjolla sekä ilmaisia teemoja että maksullisia teemoja.

Teema  on suurin vaikuttava tekijä miltä sivusi näyttää. Tätä on helppo ajatella esimerkiksi seuraavan talo-vertauksen kautta. Domain on talosi osoite, webhotelli on talosi tontti, WordPress on talosi perusta ja teema on talosi pohjapiirros.

Teema määrittää miltä sivustosi näyttää ulospäin, eli teema määrää mm. värit, fontit ja layoutin. Teemat voivat myös määrittää mitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia sivustollesi tulee. Joissain teemoissa on sisäänrakennettuna mm. yhteydenottolomakkeet, keskustelufoorumi, kuvagalleria, portfolio, kuvakaruselli tai ajanvarausjärjestelmä.

Kaikkia WordPress teemoja pystyy muokkaamaan ulkoasun osalta, mutta kaikilla teemoilla on myös rajoitteita. Joissakin teemoissa voi olla esimerkiksi vain yksi paikka valikolle kun taas toisissa valikkopaikkoja on useita.

Millainen teema on hyvä?

On vaikea esittää vain yhtä yleispätevää ohjetta siihen millainen on hyvä teema. Tämä riippuu nimittäin suurelta osalta siitä minkä tyyppinen sivustosi on. Erilainen teema sopii esimerkiksi blogille, verkkokaupalle, portfoliolle, keskustelufoorumille tai yrityksen kotisivulle. Myös esimerkiksi eri tyylisille blogeille (esim. lifestyle-, muoti-, ruoka-, talous- tai uutisblogi) voi sopia erilainen teema.

On olemassa erittäin hyviä ja täysin ilmaisia teemoja. Mutta noin 20-100€ panostuksella on mahdollista hankkia premium teema, jonka avulla ulkoasun ja sisällön muokkaaminen on helpompaa ja nopeampaa.

Useimmat maksulliset teemat maksavat noin 50€. Summa ei todellakaan ole iso kertasijoitus, sillä saat sivustasi heti ammattimaisemman ja toimivamman. Toki aluksi voit aloittaa ilmaisella teemalla, kuten itsekin tein. Mutta jos tosiaan haluat panostaa sivustoosi, niin kannattaa hankkia maksullinen teema.

Teeman valinnassa haaste ei ole se että vaihtoehtoja olisi liian vähän vaan se että niitä on todella paljon.

Lähes kaikentyyppisille sivuille valittavassa teemassa tulisi kuitenkin ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

  1. responsiivisuus: Kuinka hyvin sivu skalautuu myös mobiililaitteille tai muille pienemmille näytöille? Nykyään melkein kaikki teemat ovat jollakin tapaa responsiivisia, mutta tarkista tämä kuitenkin ennen ostopäätöstä.
  2. helppokäyttöisyys: Kuinka helppoa teemaa on muokata ja sisältääkö se page builderin? Esimerkiksi joissain teemoissa on drag & drop editori, joilla sivujen luonti onnistuu todella yksinkertaisesti ja ilman koodaustaitoja.
  3. ulkonäkö: Minkä näköinen sivu teemalla tulee ja kuinka monipuolisesti ulkonäkö ja toiminnallisuus on muokattavissa?
  4. toiminnallisuus: Onko teemaan sisäänrakennettu joitakin toiminnallisuuksia, joita juuri sinä tarvitset sivustollasi tai tuleeko teeman mukana hyödyllisiä lisäosia?
  5. käyttäjien määrä: Jos teemalla on paljon käyttäjiä, on todennäköisempää että se varmasti toimii, sitä päivitetään aktiivisesti ja yhteisö teeman ympärillä on iso. Ongelmatilanteissa löydät potentiaalisia auttajia enemmän foorumeilta, jos muitakin teeman käyttäjiä on paljon.
  6. apu ja tuki: Sisältääkö teema tuki- ja ylläpitopalveluita? Ilmaisilla teemoilla harvoin näitä on, mutta monissa maksullisissa teemoissa saat apua ja tukea teeman kehittäjiltä.
  7. päivitykset: Päivitetäänkö teemaa säännöllisesti ja onko se yhteensopiva muiden WordPress lisäosien kanssa? Säännöllisten päivitysten ansiosta teeman tietoturva pysyy kunnossa ja yhteensopivana selainten päivitysten kanssa
  8. documentaatio: Löytyyhän teemasta hyvin documentoidut ohjeet sen eri ominaisuuksista mistä voit oppia nopeasti kuinka teema toimii?
  9. arvostelut: Mitä muut teeman ostaneet sanovat siitä – vastaako se odotuksia, ovatko he saaneet tukea/apua jne. ?
  10. hinta: Mitä teema maksaa? Halvalla tai ilmaiseksi saat harvoin niin hyviä teemoja kuin kalliimmat ovat. Mutta toisaalta jos sivusi on vain harrastelijapohjalla etkä tarvitse kovin erikoista ulkoasua, niin silloin on turhaa maksaa maltaita teemasta.

Hyviä teemoja löydät Googlettelemalla englanniksi esim. wordpress theme for … (syötä tähän nettisivusi kategoria, esim. fashion blog).


Mikä on Divi ja miksi se on paras WordPress teema?

Divi on maailman suosituin WordPress teema ja sillä on yli 550 000 asiakasta. Divi sisältää erinomaisen page builderin, jonka avulla tyylikkäiden sivujen luominen onnistuu helposti ilman koodaustaitoja.

Elegant Themesin kehittämä Divi on usein kehuttu parhaaksi WordPress teemaksi ja kotivueditoriksi. Divi on monipuolinen ja se sopii lähes kaikkien verkkosivujen tekemiseen.

Teemaan sisältyy kymmeniä valmiiksi suunniteltuja layouteja eli nettisivupohjia, joilla rakennat nopeasti ja vaivattomasti verkkosivut.

Hankintahinta saattaa tuntua arvokkaalta, mutta hinta ei ole korkea, jos ymmärrät kuinka paljon saat rahoillesi vastinetta. Divi tarjoaa sinulle paljon enemmän kuin yksikään muu teema ja se on erittäin aloittelijaystävällinen.

Todella moni sivusto on toteutettu Divillä. Nyt kun olen itse käyttänyt Diviä ja tiedän minkä näköisiä nettisivuja sillä saa aikaiseksi, näen helposti muistakin sivuista jos ne on toteutettu Divillä. Usein nämä sivut ovat yksinkertaisia, tyylikkäitä ja erittäin toimivia.

Alussa Divi saattaa tuntua jopa aavistuksen hankalalta ymmärtää, koska siinä on paljon ominaisuuksia, mutta apu ongelmien ratkaisuun löytyy nopeasti esimerkiksi Elegant Themesin opetusvideoiden avulla.

Mikään teema ei ole täydellinen, minkä takia Divistäkin löytyy miinuksia. Plussia on kuitenkin huomattavasti enemmän ja mielestäni ne kompensoivat hyvin Divin miinukset. Mikään muu WordPress teema ei kehity yhtä nopealla tahdilla kuin Divi, joten olenkin varma, että Divin mahdollisia ongelmia kyllä korjataan tulevaisuudessa.

Divin plussat

  • visual builder: Divin visual builder on täysin erilainen kuin mikään muu page builderi. Sillä rakennat nettisivusi nopeasti ja näet muutokset reaaliajassa. Tällä työkalulla nettisivun luonti onnistuu keneltä tahansa.
  • helppokäyttöinen: Divin käyttöliittymä on yksinkertainen ja voit itse luodan ammattimaisen sivuston ilman aiempaa kokemusta nettisivujen teosta.
  • responsiivinen: Teema skaalautuu automaattisesti pienemmille näytöille. Tämän lisäksi voit kuitenkin itse muokata jokaista asetusta ja fonttia, jotta ne näkyvät hyvin myös mobiililaitteilla.
  • suomenkielinen: Divi on saatavilla suomeksi, englanniksi ja lukuisilla muilla kielillä. Suomenkieliset käännökset eivät ole täydellisiä, mutta ovat ymmärrettävissä. Suurin osa teksteistä on käännetty Suomeksi, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.
  • monipuolinen: Tällä monipuolisella teemalla voit luoda niin verkkokaupan, blogin kuin yrityksen kotisivun. Divi sopii kaikenlaisiin nettisivuihin.
  • persoonallinen lopputulos: Divissä on niin paljon asetuksia ja muunneltavuutta, että saat sivustostasi persoonallisen ja erottuvan. Divi ei ole perinteinen teema, jolla kaikista sivuista tulee samannäköisiä, vaan voit oikeasti kustomoida jokaisen sivun eri näköiseksi.
  • layoutit: Valmiita layouteja eli sivupohjia löytyy Divistä yli 700 erilaista. Näistä voit ottaa inspiraatiota tai luodaan suoraan valmiita sivuja esim. blogille, yhteydenottosivulle tai verkkokaupalle. Valmiiden layoutien lisäksi pystyt luomaan omia layouteja, joiden tallentaminen ja monistaminen on helppoa.
  • moduulit: Valmiita moduuleita löytyy jopa 40 erilaista. Näillä voit luoda helposti blogisivun, yhteydenottolomakkeen, portfolion, gallerian ja monia muita elementtejä sivullesi.
  • lisäosat: Divin mukana tulee lisäosat Monarch, jolla teet helposti sosiaalisenmedian seuraus- ja jakopainikkeet sivullesi sekä Bloom, jolla luot postituslistalle liittymislomakkeita.
  • css-muokkaus: Netistä löytyy lukuisia erilaisia valmiita css-koodin pätkiä, joita voit lisätä teemaasi kustomoidaksesi sitä lisää. Tämä on helppoa, eikä koodaamisesta tarvitse välttämättä ymmärtää mitään. Erilaisten moduulien muokkaus onnistuu myös lisäämällä niiden sisään pätkän css-koodia.
  • rajaton käyttöoikeus: Ostettua teemaa voit käyttää niin monessa nettisivustossa kuin haluat ja niin pitkään kuin haluat. Sinun ei siis tarvitse enää ikinä uudestaan maksaa teemasta, jos haluat perustaa uuden nettisivun.
  • päivitykset: Diviä päivitetään jatkuvasti ja bugit korjataan nopeasti.
  • henkilökohtainen tuki: Käytössäsi on henkilökohtainen chat, jossa voit kysyä apua Elegant Themesin henkilökunnalta. Tuessa on rajaton käyttöaika toisin kuin muilla teemoilla, tämä voi usein olla vaikka vain ensimmäisen vuoden.
  • opetusvideot: Divistä löytyy lukemattomia opastusvideoita Elegant Themesiltä, joissa on selitetty alusta alkaen Divin toiminta ja miten saat luotua sivuja sillä. Myös Youtubesta on hurja määrä muiden käyttäjien tekemiä ohjevideoita Divistä.
  • paljon käyttäjiä: Suurten käyttäjämäärien etu on laaja ja aktiivinen yhteisö. Voit aina kysyä muiden käyttäjien apua ongelmatilanteissa. Suuri käyttäjäkunta asettaa myös Elegant Themesille paineita pitää teema toimivana ja päivitettynä. Lisäksi yli puoli miljoonaa ihmistä ei voi olla väärässä valitessaan Divin itselleen sopivimmaksi teemaksi.
  • nopea: Sivu latautuu ilman viivettä.
  • tietoturva: Turvallisuuden parantamiseksi ja testaamiseksi Elegant Themes on tehnyt yhteistyötä sucuri.net -kanssa. Sucuri on myöntänyt Diville sertifikaatin, joka vahvistaa, että kyseinen wp teema on erittäin turvallinen.
  • affiliate-ohjelma: Elegant Themesillä on rekisteröityneille käyttäjille oma affiliate-ohjelma. Suosittelemalla Diviä tai muita teemoja ansaitset rahaa jos joku ostaa tuotteen linkkisi kautta. Mahtava tapa siis tienata investoimiasi rahoja takaisin.
  • demo: Ennen ostopäätöstä voi testata Diviä ilmaisella demolla. Testinettisivulla näet käytännössä miten Divi builder toimii ja kuinka helppo sillä on kustomoida sivua.
  • takuu: Demon lisäksi teemalla on 30 päivän rahat takaisin takuu. Jos et siis ole tyytyväinen ostamaasi teemaan, saat rahasi takaisin.
  • split testaus: Divillä on mahdollista toteuttaa A/B split-testejä, joiden avulla pystyt vertailemaan esimerkiksi kahden eri mainoksen toimivuutta. Voit luoda kaksi hieman erilaista mainosta, joita näyttämällä sivuston vierailijoille ja A/B -testaamalla näet kumpi näistä on toimivampi analytiikan perusteella eli saat tarkkaa tietoa, että kumpaa mainosta on enemmän klikattu. Itse en ole tätä vielä testannut, joten en tiedä miten toimii käytännössä.

Divin miinukset

  • kallis: Divi maksaa 89$ vuodessa tai 249$ elinikäinen lisenssi, ja suosittelen kyllä ostamaan kerralla tuon elinikäisen lisenssin. Hinta on melko korkea muihin teemoihin nähden, mutta Divi on kyllä jokaisen dollarin arvoinen. Kannattaa pitää silmällä alennuskampanjoita, sillä itsekin ostin teeman black friday -tarjouksesta. Jos päädyt ostamaan teeman, muista myös affiliate-kampanja, jonka avulla voit tienata takaisin invesoimiasi rahoja.
  • liian monipuolinen: Divi on todella monipuolinen, sillä layouteja, lisäosia, asetuksia ja moduuleja on lukuisia, joista seuraa valinnan vaikeus. Parhaita elementtejä valitessa voi vierähtää hetki.
  • aluksi hankala: Juuri monipuolisuuden vuoksi teema tuntuu aluksi hankalalta käyttää. Ohjevideoiden avulla pääset kuitenkin alkuun ja kokeilemalla eri vaihtoehtoja opit mitä mistäkin tapahtuu. Alun jälkeen pääset kyllä vauhtiin ja sitten Divin käyttö tuntuukin jo helpolta.
  • vanhan sivun päivittäminen vaikeaa: Divillä on paljon helpompi luoda kokonaan uusi nettisivu kuin päivittää vanhaa. Itse jouduin jokaisen blogipostauksen päivittämään yksitellen vastaamaan uutta ulkoasua.
  • et voi vaihtaa enää muuhun teemaan: Olen kuullut sanonnan, että valitsemalla Divin, olet naimisissa sen kanssa. Sehän ei haittaa, jos tulet Divin kanssa hyvin toimeen. Jos taas joskus haluat vaihtaa muuhuun teemaan se ei onnistu ainakaan kovin helposti, sillä koodi menee aivan sekaisin.
  • ei välttämättä paras teema blogille: Vaikka Diviä paljon blogeissa käytetään ja monet sitä suosittelevatkin, niin olen nyt törmännyt myös arvosteluihin joissa Elegant Themesin Extra-teemaa pidetään blogeille sopivampana. Jos et siis ole aivan varma Divistä, niin kannattaa tutustua Extraan, jos se sopisi sinulle paremmin. Extra toimii aivan samoin kuin Divi ja on yhtä helppokäyttöinen, siinä vain bonuksena on juurikin blogeille luodut layoutit ja moduulit.

Divi WordPress Theme

Omat kokemukset Divistä

Itse en kokeillut demoa, sillä olin täysin vakuuttunut jo teeman toimivuudesta kaikkien arvosteluiden perusteella.

Divin käyttö on yksinkertaista ja visual builder toimii todella hyvin. Aluksi sivun kehittäminen kyllä tuntui vaikealta, sillä teemassa on niin paljon asetuksia, toiminnallisuuksia ja elementtejä. Kaikkiin näihin tutustuminen vei aikaa ja muutama ohjevideo oli pakko katsoa, jotta tietää miten mikäkin toimii.

Mutta kun Divin maailmaan pääsee uppoutumaan kunnolla, on sen käyttö yksinkertaista ja helppoa. Kun olet kerran opetellut kaiken ja säätänyt asetukset kuntoon, sujuu nettisivun luominen kivuttomasti.

Täytyy kyllä myöntää, että onneksi rakas aviomieheni auttoi minua nettisivuni luomisessa. Ei siis teknisen osaamisen kannalta, sillä Divi on niin helppo että osasin käyttää sitä itsekin, vaan hän rehellisesti kertoi mielipiteensä mikä näytti hyvältä ja mikä ei. Toisesta silmäparista oli suuri apu yrittäessä arvioida mikä elementti sopii mihinkin ja millaiset värit ja fontit toimivat keskenään. Jos siis valinnanvaikeus meinaa iskeä Divin kanssa, niin pyydä ihmeessä kaveri avuksi.

Parasta teemassa on tuo Divin oma visual builder, jossa drag & drop tekniikalla voit luoda sivuja. Näet sivun reaaliajassa samalla kun teet muutoksia ja voit helposti testata mikä näyttää hyvältä ja toimii. Voit suoraan myös katsoa miltä näkymä näyttää mobiilissa ja säätää asetuksia sen mukaan.

Divissä mahtavaa on myös valmiit layoutit, sillä niistä saa paljon ideoita miten omaa sivua voisi toteuttaa. Myös omien sivujen ja elementtien kopioiminen on kätevää ja helpottaa muiden sivujen luontia.

Nyt kun osaan jo käyttää Diviä, niin uudistusten tekeminen sujuu helposti ja nopeasti. Myös jos haluan joskus tehdä useampia nettisivuja, niin samaa lisenssiä käyttämällä voin luoda uusia sivustoja Divillä.

Minullakin ilmeni ongelmia sivustoni toteutuksessa, mutta lähes kaikkiin kysymyksiini löysin vastaukset Googlesta. Divin käyttäjiä on niin paljon, että joka aiheesta löytyy jo ennestään keskustelua ja ongelmiin löytyy ratkaisua.

Paljon löytyy helppoja css-koodi pätkiä, joita voi liittää omaan teemaansa, ilman että koodaamisesta tarvitsee ymmärtää yhtään mitään.

Minulla tuli eteen myös yksi vähän isompi ongelma johon en löytänyt vastausta Googlesta. Niinpä otin yhteyttä Elegant Themesin chatin kautta. Sain vuorokauden sisällä vastauksen, jossa he lupasivat tutkia sivustoani. Latasin väliaikaisen kirjautumis-lisäosan ja jaoin kertakäyttökoodin heille, jolla he pääsivät katsomaan sivuani tarkemmin. He tutkivat asian nopeasti ja sain vastauksena ratkaisun, jolla voisin yrittää korjata ongelmani.

Todella hyvää ja nopeaa palvelua tuo Elegant Themesin tarjoama henkilökohtainen tuki. Ja kaikki tämä siis sisältyy teemaan rajattoman ajan. Eli jos myöhemmin minulla tulee ongelmia, niin voin uudestaan olla heihin yhteydessä.

Olen siis ollut enemmän kuin tyytyväinen Diviin ja se on kyllä kaiken rahan arvoinen. Ei siis ihme, että Divi on suosituin ja parhaaksi kehuttu WordPress teema.

Testaa sinäkin Divin ilmaista demoa tästä:

Divi WordPress Theme

 

 

Lue myös:

Blogin perustaminen – 3 simppeliä askelta, joilla pääset alkuun

Blogialustojen vertailu: WordPress vs. Blogger

 

 

*postaus sisältää affiliate linkkejä

En suosittele Diviä koska saan siitä mahdollisesti rahaa vaan sen takia, että olen oikeasti kokenut tämän hyväksi teemaksi ja haluan jakaa mielipiteeni sinullekin mikäli sinulla on WordPress teema hakusessa. Linkin klikkaaminen ei maksa sinulle mitään enkä minä saa siitä rahaa. Vieraile siis rauhassa sivustolla ja tutustu tuotteeseen. Jos kuitenkin päätät ostaa teeman linkkini kautta, tienaan siitä komission, jota käytetään sivustoni kehittämiseen. Toivottavasti tästä arvostelusta oli hyötyä ostopäätöksessäsi ja kiitos tuestasi! <3

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

4 Kommentit

  1. Hanna

    Hyvä kirjoitus, miettinyt paljon blogini tulevaisuutta, however, kännyllä lukiessa minulla ei ainakaan toiminut linkit tässä postauksessa, en päässyt lukemaan esim. vertailupostausta blogger vs wp. En myöskään löytänyt sitä valikon kautta. Piti mennä googleen ja kirjoittaa se otsikko. Voi olla toki omaa tyhmyyttäni, mutta mistä näkee listan kaikista postauksista? Bloggerin ruokafiiliksestä osasin navigoida paljon helpommin (johtunee varmaan siitäkin että käytän itse bloggeria). Mutta käyttäjänä minulla ainakin menee hermot jos joudun hulluna etsimään blogista jotain.

    Vastaa
    • Heidi

      Kiitos kommentistasi Hanna! Juuri tällaista palautetta kaipaankin, jos joku ei toimi. Mahtavaa, että kerroit tämän niin voin yrittää selvittää missä vika on. 🙂

      Ja kaikki postaukseni aikajärjestyksessä löydät ylävalikosta klikkaamalla kohtaa Blogi. Tai saman valikon kautta voit myös valita vain tietyn kategorian. Mutta täytyy miettiä jos tätä rakennetta pitäisi vielä selkeyttää…

      Vastaa
  2. sipirai

    Kerropa, jos tämä Divi on maailman suosituin WP teema, miksei sitä näy WP teemojen haussa? Minulla on WP sivusto Beaver builder teemalla, mutta kun hain Diviä, ei sitä näy..?

    Vastaa
    • Heidi

      Diviä ei löydy wordpressistä suoraan, vaan se pitää erikseen ostaa elegant themes sivuilta ja sieltä ladata ja asentaa wordpressiin. Ja lisäksi divi ei ole pelkkä teema, vaan erillinen page builder, eli sen avulla rakennat helposti suoraan omat nettisivut.

      Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This