Miksi valita Nordnet?

mennessä 18.03.2018Sijoittaminen6 Kommentit

 Päivitetty 6.3.2020

Aloitin sijoittamisen vuonna 2017 ja olen koko tämän ajan ollut Nordnetin tyytyväinen asiakas. Tässä postauksessa kerronkin miksi olen valinnut Nordnetin ja miksi voin oikein lämpimästi suositella sitä sinullekin.

Avaa tili ja hyödynnä tarjous

Kulut

Nordnetissa asiakkuuden hinta on täysin 0 euroa. Et siis maksa säilytys- tai kuukausimaksuja, vain kaupankäyntipalkkiot tulee siis maksettavaksi.

Nordnetin kaupankäyntipalkkiot eivät ole välttämättä kaikista halvimmat, varsinkaan pienillä summilla ostettaessa. Tästä syystä ostankin yleensä kerralla vähintään 700 eurolla osakkeita, jolloin kulut pysyvät kohtuullisena. Mitä enemmän kuitenkin käyt kauppaa sitä edullisemmat ovat kulusi. Viime kesänä Nordnetilla oli käytössä aivan loistava kampanja, jossa kaikki alle 200 euron toimeksiannot maksoivat vain 0,99€. Toivonkin kovasti, että Nordnet uusisi tämän tarjouksen taas joskus.

Nordnet tarjoaa kuitenkin uusille asiakkaille kaksi ensimmäistä kuukautta parhaalla palkkiotasolla. Tällöin kaupankäynti kulut ovat vain 0,06% tai minimissään 3 euroa.

Mielestäni Nordnetin etu on siis se, ettei piilokuluja ole. Arvo-osuustili on täysin maksuton, jolloin maksat vain kaupankäynnistä. Hinnat on selkeästi ilmoitettu palvelussa, joten yllätyksiä ei tule.

Nordnet Indeksirahastot (entiset Superrahastot)

Nordnet erottuu kilpailijoista erityisesti täysin kuluttomien indeksirahastojen avulla.

Nordnet Indeksirahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä, ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

0 € merkintä- ja lunastuspalkkio

0 € hallinnointipalkkio

0 € kaupankäyntipalkkiot

0 € ”jäi pieni präntti lukematta” -kulu

Tällöin ei ole sijoittamisen aloittaminen ainakaan kuluista kiinni! Aloittelija pääsee rahaston avulla helposti alkuun, ilman että tarvitsee vertailla osakkeita tai kuluja.

Säästä rahastoihin 0 euron osto- ja myyntikuluilla

Helppokäyttöisyys

Nordnetin verkkosivusto on selkeä ja helppokäyttöinen, ja käytössä on myös mobiilisovellus.

Minun ei ole vielä tarvinnut turvautua Nordnetin asiakaspalveluun. Mutta olen kuullut siitä paljon postiivisia kommentteja. Ihmiset ovat saaneet palvelusta asiantuntevat ja ystävälliset vastaukset kaikkiin kysymyksiin nopeasti ja helposti.

Muut palvelut

Nordnetin edut eivät vielä tähänkään lopu, vaan isona bonuksena tulevat myös Nordnet-koulu, Nordnet-blogi, Shareville, Rahastoneuvoja, Säästölaskuri ja Superluotto.

Nordnet-koulussa voit tutustua säästämisen maailmaan ja oppia lisää muun muassa osakkeista, johdannaisista sekä erilaisista sijoitusstrategioista. Kurssit ovat todella selkeitä tapoja oppia lisää sijoittamisesta.

Nordnetin blogista löydät paljon mielenkiintoisia näkemyksiä ja tietoa sijoittamisesta ja taloudesta. Blogissa on hyvien artikkeleiden lisäksi myös Rahapodi-podcast, jossa puhutaan taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta.

Sharevillessa voit keskustella sijoittamisesta sekä seurata muiden sijoittajien salkkuja. Näet menestyneiden sijoittajien salkut ja saat sijoitusideoita. Voit jakaa näkemyksiä ja opit tekemään parempia päätöksiä muiden sijoittajien tuella.

Nordnet Rahastoneuvoja on digitaalinen työkalu, joka auttaa löytämään oikean riskitason rahastot pitkäjänteistä säästämistä varten. Vastaamalla palvelun esittämiin kysymyksiin saa ehdotuksia rahastoista, jotka sopivat juuri omaan riskiprofiiliin. Rahastoneuvojan käyttäminen on helppoa ja maksutonta.

Kokeile kuukausisäästölaskurilla, miten paljon sijoitusaika, korkotaso, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään. 

Nordnet on tutkitusti ylivoimainen sijoitusten rahoittajana, korko jopa 0,99 %. Nordnetin kaupankäyntiluottomuotoista lainaa saa sijoitusomaisuutta vastaan, mutta luottoa voi käyttää myös muuhun tarkoitukseen. Tutustu Superluottoon ja laske millaisen koron voit saada.

Negatiiviset puolet

Vaikka Nordnetissa paljon positiivista onkin, löytyy palvelusta myös muutama negatiivinen puoli.

Pienissä, muutaman sadan euron kaupoissa kulujen osuus kasvaa liian suureksi.

(Nordnetin kirjautumisessa tietoturvan taso on liian huono, sillä palveluun kirjaudutaan vain salasanalla. Omaan salkkuun kirjautuminen pitäisi olla paremmin suojattua.) Nykyään Nordnet on mahdollistanut 2-vaiheisen tunnistautumisen. Mobiilivarmenne on helppo ja turvallinen tapa kirjautua Nordnetin verkkopalveluun ja mobiilisovellukseen käyttäen vahvaa tunnistautumista.

Lue myös: RAHASTOSIJOITTAMINEN ALOITTELIJOILLE

Lue myös: MITEN ALOITTAA OSAKESIJOITTAMINEN?

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä. Eli rekisteröitymällä Nordnettiin linkkini kautta, saan siitä pienen komission. Tämä ei maksa sinulle mitään ylimääräistä, vaan arvo-osuustili on Nordnetissä aina täysin ilmainen. Pelkkä linkin klikkaus ei myöskään aiheuta sinulle kuluja tai minulle tuloja. Mutta jos innostuit nyt avaamaan maksuttoman arvo-osuustilin Nordnettiin, olisin hirmu kiitollinen jos teet sen linkkini kautta. <3

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

6 Kommentit

 1. Pia

  Kiitos tästä postauksessa minusta tuli kertaheitolla sinun lukijasi?

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos paljon kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi <3

   Vastaa
 2. Jaana

  Hei!

  Itse todennäköisesti ”joudun” tasolle 4 eli 0,20 % ja minimi 9€, koska kaupankäyntini on vähäistä. Tässä nordnetin ohjeista poimimani pätkä. Mietin vain, mikä mahtaa tuo 0,20 % 15€ olla? Eli kun tuossa on Saksa niin tarkoittaako ulkomaisia osakkeita? Ja jos ostan suomalaiste yhtiöiden osakkeita, on tuo 9€? Ettei tule jotain yllättäviä kuluja? Tässä siis se pätkä:

  Esimerkkejä välityspalkkion määräytymisestä tasolla 3:

  pörssikaupan koko (HELSINKI) 5 000 euroa: Välityspalkkio: 0,15 % / min. 7 eur > 7,5 euroa
  pörssikaupan koko (HELSINKI) 4 666 euroa: Välityspalkkio: 0,15 % / min. 7 eur > 7 euroa
  pörssikaupan koko (SAKSA / XETRA) 1 000 euroa: Välityspalkkio: 0,20 % / min. 15 eur > 15,00 euroa

  Sitten toinen kysymys: oletko kokenut superrahastoon sijoittamisen kannattavaksi ja kuinka paljon ja usein laitat sinne rahaa? Kun osakkeissa tavoitteena suorat osinkotuotot, onko enää järkeä rahastosijoittaa ohella? Vai säästää kaikki mahdollinen osakkeisiin? Pankkini kautta olen kokenut huonoksi rahastot. Siellä toki vielä ne ylimääräiset kulutkin, mitä nordnetissä ei toki ole.

  Kiitos sulle jo etukäteen! 🙂

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kommentistasi Jaana! 🙂

   Nordnetin hinnastossa Saksa ja muutkin eurooppalaiset osakekaupat ovat tasolla 3 juurikin tuo 0,20% tai minimissään 15€. Eli se on vain esimerkki. Mutta tarkat hinnat näät hinnastosta: https://www.nordnet.fi/palvelut-ja-tuotteet/hinnasto.html ja klikkaat tuosta ”Kaupankäynti Euroopan, USA:n, Kanadan ja Pohjoismaiden markkinoilla” -kohtaa.

   Nordnet myös ilmoittaa nykyisin ostotilanteessa myös suoraan kaupankäyntikulut, joten yllätyksiä ei tule!

   Eli tasolla 4 ollessasi kaupankäynti kulut ovat 9 euroa (kun ostat alle 4500 eurolla). Kannattaa toki muistaa uuden asiakkaan tarjous, jolloin kaupankäyntikulut ovat kaksi ensimmäistä kuukautta vain 0,06% tai minimissään 3 euroa.

   Superrahaston olen kokenut kannattavaksi, sillä osakesalkussamme on osittain muita osakkeita kuin rahastossa (toki samojakin löytyy). Superrahaston ja suorien osakesijoitusten tavoitteet ja aikahorisontti on meillä hieman eri, joten haluamme pitää ne erillään. Superrahastoa käytämme pääasiassa miehen opintolainojen sijoittamiseen, jolloin on suurta plussaa, että kuluja ei ole. (Ja kyllä, meillä on miehen kanssa täysin yhteiset rahat 😉 https://kukkaronrouva.fi/omat-vai-yhteiset-rahat-avioliitossa/ )

   Mutta jos sinulla ei ole suuria summia sijoittaa, rahasto voi silloin olla parempi vaihtoehto, koska kuluja ei ole. Itse olen halunnut sijoittaa myös suoraan osakkeisiin, sillä pidän aktiivisemmasta sijoitustavasta.

   Vastaa
 3. Eeppa

  Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, löysin sen juuri! Monet sanoo sitä että kannattaa aloittaa heti, ja minulla oliskin kova palo aloittaa sijoittaminen nopeasti. Olen pian 20 vuotta täyttävä nuori ja palo aiheeseen on kova. Tuntuu kuitenkin että tietoa ei vielä ole tarpeeksi ja joutuu opiskelemaan ennen kuin tuohon hommaan ryhtyy.. Esimerkiksi 700e on sen verran iso summa etten uskaltaisi aloittaa rahastoihin sijoittamista sillä ennen kuin olen varma mitä teen.
  Osaatko sanoa, kuinka ”perillä” tulee olla että voi Nordnetissä sijoittamisen aloittaa? Kuinka paljon itse hankit tietämystä ennen tämän homman aloittamista?

  Vastaa
  • Heidi

   Hei Eeppa ja kiitos mielenkiinnostasi blogiani kohtaan! <3

   Olet oikeassa, tärkein neuvo todellakin on, että aloita ajoissa. En ole kuullut, että kukaan olisi katunut sijoittamisen aloittamista. Päinvastoin, monet kertovat suurimmaksi virheeksi sen, etteivät aloittaneet ajoissa. Vähän toki kannattaa ottaa asioista selvää ja pohtia omaa riskinsietokykyä. Mutta tieto ja osaaminen karttuu kyllä ajan myötä. Koen, että eniten tulee opittua sen jälkeen, kun sijoittamisen on aloittanut, koska tällöin pörssiä on "pakko" seurata. Itsekään en kovin paljon tiennyt sijoittamisesta ja aloittamista tuli jahkailtua monta vuotta. Pääasia, että on innostusta ja kiinnostusta sijoittamista kohtaan.

   Suosittelen, että avaat Nordnettiin maksuttoman arvo-osuustilin ja tutkit siellä kiinnostavia rahastoja ja/tai osakkeita. Ja muista, että Nordnetin täysin kuluttomien superrahastojen minimimerkintä on 15 euroa, joten aloittaminen ei vaadi suurta pääomaa.

   Aurinkoista kevättä sinulle ja onnea sijoitusurasi alkuun! ?

   Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This