Korona muistutti puskurin tärkeydestä

mennessä 29.03.2020Säästäminen2 Kommentit

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Maailmalla jylläävä korona vaikuttaa terveyden lisäksi myös talouteen. Pörssikurssit sukeltavat, yrityksillä on talousvaikeuksia ja lisäksi yksilötasolla näkee lomautuksia.

Lomautukset tai työtuntien väheneminen vaikuttaa huomattavasti perheen talouteen. Tilanne varmaan pääsi yllättämään aika monen, joten tulojen tippumiseen ei ole välttämättä ehtinyt varautua.

Tästä syystä kaikilla pitäisi olla taloudellinen puskuri kunnossa. Puskuri eli hätävarakassa on sitä varten, että jos elämässä tapahtuu jotain yllättävää, on säästössä jonkin verran rahaa millä pärjätä. Tällaisia tilanteita voi olla työpaikan menettäminen, sairastuminen tai kodinkoneen hajoaminen. Useimmat suosittelevat, että säästöjä pitäisi olla 2-6 kuukauden menoja vastaava summa.

Nyt koronan runnellessa taloustilannetta olisi syytä tarkastaa myös oma puskuri. En toki halua alkaa nyt jälkiviisaana toteamaan, että tämä asia olisi pitänyt hoitaa jo kuntoon. Muista, että vieläkin voit alkaa säästämään rahaa, mikäli oma taloustilanteesi ei vielä ole heikentynyt.

Jos eteen tulee tilanne, että rahaa tarvitsee yllättäen on kivempi turvautua säästöihin kuin alkaa myymään sijoituksia tai ottaa kalliita pikavippejä. Hankinnat tulisi mielestäni aina ensisijaisesti rahoittaa säästöillä, mutta aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Tällöin edullinen laina voi olla järkevä vaihtoehto.

Kilpailuta lainasi

Jos joudut turvautumaan lainaan, on ensiarvoisen tärkeää vertailla lainan kuluja. Muista, että pelkkä lainan korko ei aina kerro koko totuutta. Todellinen vuosikorko on se luku, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Siihen sisältyy koron lisäksi myös muut kulut ja maksut.

Jotta sinun ei tarvitsisi etsiä ja vertailla eri lainantarjoajia on tätä varten olemassa palveluita jotka tekevät sen puolestasi. Lainan vertailupalvelu kilpailuttaa lainat puolestasi ja saat useita lainatarjouksia, joista voit valita itsellesi sopivimman (eli halvimman). Aivan kuten lentojen ja hotellien vertailusivustot tekevät.

Suomalainen Sortter on yksi tällaisista palveluista. Sortter ei siis itse myönnä lainoja, vaan kilpailuttaa eri lainantarjoajia. Palvelu on selkeä, turvallinen ja läpinäkyvä, sekä myöntää lainoille parhaan koron takuun. 

Lainojen kilpailuttaminen on täysin maksutonta eikä vielä sido sinua ottamaan lainaa. Palvelu ei maksa käyttäjälle mitään, sillä lainavertailija saa palkkionsa suoraan lainantarjoajalta.

Sortterin kautta voit myös kilpailuttaa nykyiset lainasi ja säästää tällä keinolla vielä lisää. Lainasta ei ikinä kannata maksaa enemmän kuin on tarpeen. Pienellä vaivalla voit saada suuren säästön.

 

Niinpä suosittelenkin laittamaan oman taloudellisen puskurin kuntoon, johon voit turvautua tarvittaessa. Ensiksi pienennä menojasi ja muista että pienistä puroista syntyy suuri virta. Laita rahat säästöön tilille, älä sijoita kaikkea omaisuuttasi. Kilpailuta nykyiset lainasi, jolloin rahaa jää vielä enemmän säästöön. Ja turvaudu uusiin lainoihin vain jos säästösi eivät riitä ja muista silloin kilpailutus.

Tsemppiä kaikille tänä vaikeana aikana! <3

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

 1. Saigon

  Hei! Olen intensiivisesti seurannut koronan etenemistä jo alkuvuodesta asti avopuolisoni kanssa. Seurasimme eri finanssialan ihmisten artikkeleita ja videoita siitä, kuinka koronan uskottiin ja uskotaan edelleen vaikuttavan talouteen. Kauhunsekaisin tuntein paasasimme lähes kyllästymiseen asti lähipiirillemme kauhuluvia lamasta jne, jota kukaan ei ottanut tosissaan, ennen kuin nyt. Nyt on ollut kiinnostava seurata suomalaisten sijoittajien kommentteja aiheesta. Olisi mielenkiintoista lukea, kuinka teidän taloudessa korona on vaikuttanut ja kuinka sijoitukset ovat tämän kestäneet. Teittekö muutoksia salkkuunne? Eli ehdotan postausta ko. Aiheesta, ellei se ole liian henkilökohtainen.

  Sinulla on hyvä blogi ja kivoja aijealueita. Olet saanut minusta vakkarilukijan!

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kommentistasi Saigon ja mahtavaa jos pidät blogistani <3 Vastasin kysymykseesi uusimmassa postauksessa.

   Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This