Kuulumisia

mennessä | 23.05.2018 | Minä | 2 Kommentit

Moni onkin varmaan huomannut, että postaustahti on hidastunut huomattavasti viimeisen parin kuukauden aikana. Viime kuussa julkaisin vain 3 postausta ja tässä kuussa en ole vielä ehtinyt julkaisemaan yhtäkään. Tähän on olemassa kuitenkin hyvä syy ja nyt aionkin kertoa hieman kuulumisia.

Uusi työ

Saatattekin jo tietää, että kun vuosi sitten valmistuin yliopistosta, hain kovasti oman alan töitä. Lukuisista hakemuksista ja parista haastattelusta huolimatta en työpaikkoja saanut. Niinpä loppuvuodesta luovutin työnhaun suhteen ja päätin sen hetkisen työn ohella keskittyä blogiin ja muihin hyödyllisiin harrastuksiin. Ajattelin, että työ ei ole kaikki kaikessa, vaan mieluummin teen rentoa työtä ja vapaa-ajalla keskityn itseäni kiinnostaviin asioihin. Mietteistäni kerroin aiemmin täällä.

Tämä kaikki kuitenkin muuttui maaliskuun alussa, kun minulle tarjoutui mahdollisuus uuteen työtehtävään yrityksessämme. Nykyisellä henkilöstösihteerillä oli työtehtäviä kasaantunut liikaa, ja aikaa ei ollut edes kunnon lomille. Siispä minulle avautui paikka tulla tähän pestiin kaveriksi.

Uusiin työtehtäviini kuuluu mm. kaikki laskutukseen liittyvä sekä työvuorojen sunnittelua ja hyväksyntää. Pari kuukautta tässä on mennyt uusia tehtäviä opetellessa ja muistettavaa on paljon. Työtehtäviä on myöskin niin paljon, että olen tehnyt välillä lauantaisin tai esim. helatorstaina ylimääräisiä työpäiviä. Myös ylityötunteja on useana päivänä kertynyt.

Kaiken lisäksi tämän työtehtävän muutoksen myötä työpaikkani sijainti on muuttunut. Kuten saatatte tietää, autoa emme omista, joten töihin kulkeminen kahdella tai kolmella bussilla kuluttaa hirveästi aikaa. Mutta onneksi nyt on kesä ja pyörällä pääsee liikkumaan nopeasti.

Joten uuden stressaavan työn, pitkien päivien ja työmatkojen jälkeen ei hirveästi jää aikaa blogille. Ja koska töissä tulee istuttua koko päivä koneella, ei hirveästi jaksa blogia kirjoitella iltaisin. Vaikka blogi on todella mieluisa harrastus, olen käyttänyt vapaa-aikani mieluummin siivotessa, ulkoillessa ja lautapelejä pelatessa.

Aiemmassa työtehtävässä tuli sentään puolet päivästä käveltyä ja loput päivästä meni koneella. Tällöin jaksoi vapaa-ajallakin kirjoitella blogia. Mutta kahdeksan tunnin näyttöpäätetyön jälkeen haluaa kyllä pysyä kaukana eloktroniikasta. Olen myös yrittänyt pistää iltaisin puhelimen ”jäähylle” ja pitänyt hieman some-taukoa. Aiemmin puhelinta tuli räplättyä koko ajan, jolloin se tuntuu vievän kaiken ajan ja aiheuttavan ylimääräistä stressiä.

Saattaa kuulostaa siltä, että uusi työ aiheuttaa enemmän stressiä ja kiirettä, mutta näin ei pelkästään ole. Pidän kyllä haasteista ja uuden opettelusta. Vanha työ alkoi käydä jo vähän tylsäksi, joten muutos tuli tarpeeseen. Vaikkei tämä nykyinenkään homma ole vielä matemaatikon koulutusta vastaavaa työtä, on kuitenkin tällainen kokemus huippu hyvää. Ja kyllähän tässä palkkakin nousi jopa 200 euroa 😀

Loma

Mutta nyt tällä viikolla on vihdoin koittanut loma! Aurinko hellii ja vihdoin saa vain rentoutua ja unohtaa hetkeksi työkiireet. Pari päivää olen puuhaillut kaikkea muuta ja tänään on vihdoin aikaa ja energiaa palata taas blogin pariin. Nyt lomailen vain viikon ja elo-syyskuussa olisi tarkoitus pitää lomaa vielä kolme viikkoa.

Lomalla aion mm. pestä ikkunat ja muutenkin hoitaa vähän kevätsiivousta. Nautin myös ulkoilusta ihanassa auringonpaisteessa. Ja mikä tärkeintä, palaan blogin pariin.

Tarkoitus on tämän postauksen lisäksi saada valmiiksi pari muutakin postausta, jotta niitä olisi varastossa tulevia kiireitä varten.

Blogissa tulossa

Seuraavaksi kirjoitan postausta blogien seuraamisesta. Jos siis mietit miten voisit parhaiten seurata tätä tai muita kiinnostavia blogeja, niin pysy kuulolla. Tässä kuussa myös tulossa vielä kuukauden blogisuositus. Kirjoittelen myös lisää sijoittamisesta ja säästämisestä, erityisesti pohdin mikä olisi hyvä osuus kuukausituloista sijoittaa/säästää.

Suuret pahoittelut vielä, että blogi on hetken ollut tauolla. Mutta nyt uudella energialla kirjoittelen lisää mielenkiintoisia postauksia. Toivottavasti juuri sinä pysyt vielä lukijana! Ja kommentteja saa lähettää jos on postaustoiveita.

 

Heidi

Olen alle kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko. Työskentelen tällä hetkellä erään yrityksen laskutus- ja henkilöstöasioiden parissa.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Lue lisää minusta ja blogistani

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

 1. Anne

  Kiva kuulla pitkästä aikaa kuulumisia ja onnittelut uudesta työstä! Ymmärrettävää kyllä, että tietokoneen ääressä vietetyn työpäivän jälkeen kaipaa jotain muuta vapaa-ajalle, mutta kiva jos kuitenkin jatkat bloggaamista – omassa tahdissa 🙂

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos Anne, varsinkin tällaisten palautteiden jälkeen inspiraatio bloggaamista kohtaan kasvaa entisestään 🙂

   Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This