6 keinoa tienata rahaa blogilla

mennessä 14.01.2018Bloggaaminen, Tienaaminen2 Kommentit

Moni bloggaaja toivoisi elättävänsä itsensä bloggaamalla, mutta edelleen pelkästään blogilla tienaaminen on suomessa melko harvinaista. Vaikka blogista ei täysipäiväistä työtä saisikaan, on helppo silti ansaita hieman passiivista tuloa. Bloggaaminen sopii siis erinomaisesti lisätulon lähteeksi päätyön ohella tai esimerkiksi äitiyslomalla tai väliaikaisen työttömyydeen aikana.

Lukijoiden on luotettava sinuun, jotta he haluaisivat ostaa markkinoimasi tuotteen. Siksi aloittelevan bloggaajan on vaikea vielä tehdä suurta myyntiä. Mutta kun saat lukijakuntasi kasvatettua ja luotua hyvän suhteen heihin, pystyt myymään paremmin. Ihmiset ostavat helpommin ihmiseltä, jonka tuntevat ja johon voivat samaistua, kuin täysin ventovieraalta. Ennen kuin voit siis odottaa suuria tuloja blogilla pitää sinun ensin keskittyä hankkimaan lukijoita ja luomaan heihin hyvä suhde.

 

6 erilaista keinoa, joilla blogilla voi tienata rahaa:

 

Affiliate markkinointi

Affiliate markkinointi on melkein yksi yleisimmistä bloggaajien tulonlähteistä. Affliliate eli kumppanuusmarkkinointi toimii siten, että laitat yrityksen mainoksen sivullesi ja jos lukija ostaa tuotteen linkin kautta saat siitä pienen komission. Yritykset maksavat tietyn kiinteän summan tai prosenttiosuuden myynnistä. Yritykset voivat maksaa myös liideistä. Eli jos sivusi kautta lukija rekisteröityy yrityksen palveluun, saat siitäkin komission. Palkkiot vaihtelevat kymmenistä senteistä kymmeniin tai jopa satoihin euroihin yrityksestä riippuen.

Mainokset saat yleensä jonkin verkoston kautta. Googlettamalla löydät muitakin verkostoja, mutta yksi suosituimmista on TradeTracker. Voin ainakin itse lämpimästi suositella kyseista palvelua. (Tässä postauksessa esiintyvä TradeTracker-linkki on myös affiliate-linkki, eli jos rekisteröidyt sen kautta, saan siitä hyvästä pienen komission :)) TradeTrackerissa on useita kotimaisia yrityksiä eri aloilta ja mainoksia tekstilinkeistä bannereihin. Aiemmin palvelulla oli kymmenen euron liittymisetu, mutta en löytänyt enää mistään tietoa onko se enää voimassa.

Affiliate marketing – klikkaa tästä lisätietoa.

Google AdSense mainokset

Myös Google AdSense mainoksia näkee paljon blogeissa ja nettisivuilla. Saat itse valita mainoksen koon ja sijoittelun, mutta sisältö vaihtuu käyttäjän mukaan. Mainokset siis näkyvät kullekin käyttäjälle erilaisena tämän mielenkiintojen perusteella. Google seuraa ihmisten hakuhistoriaa ja näyttää sen perusteella kohdennettuja mainoksia.

Näyttääksesi näitä mainoksia sivullasi sinun on rekisteröidyttävä AdSensen palveluun ja yhdistettävä se blogiisi. (Kaikista helpoiten hoituu Bloggerilla, sillä se on myös Googlen palvelu)



Esimerkki Google AdSense mainoksesta

Omien tuotteiden ja palveluiden myynti

Jos et halua ohjata lukijoita muiden sivuille ja mainostaa muiden tuotteita ja palveluita, voit myös myydä lukijoille omia tuotteitasi. Monet bloggaajat myyvät e-kirjoja, verkkokursseja, ohjelmistoja, appeja jne. lukijoilleen. Tämä edellyttää sen, että sinulla on paljon osaamista ja tietoa, josta lukijat ovat valmiita maksamaan.

Kaupalliset yhteistyöt

Voit sopia yritysten kanssa kaupallisista yhteistöistä, jolloin yritykset maksavat sinulle näkyvyydestä. Yritykset voivat lähestyä sinua tai voit itse olla yhteydessä kiinnostaviin yrityksiin. Blogilla pitää olla riittävästi lukijoita, jotta yritykset hyötyvät yhteistyöstä. Blogissa kannattaa mainostaa vain yrityksiä, jotka sopivat blogin aiheeseen ja joiden tuotteista oikeasti pidät ja joita olet valmis suosittelemaan.

Yritykset voivat maksaa palkkiot tavaroina tai rahana. Ammatikseen blogia kirjoittavat suosivat rahaa, mutta harrastusmielessä bloggaamalla myös tavara voi olla hyvä palkka. Yritykset voivat maksaa artikkelin kirjoittamisesta noin 200-2000 euroa.

Lahjoitukset

Lahjoitusten pyytäminen on myös yksi tienaus vaihtoehto. Tiedän, kuulostaa melko tylyltä. Mutta jos et pyydä, et voi mitään saadakaan. Jos ihmiset todella hyötyvät blogistasi he voivat olla valmiita maksamaan siitä pienen korvauksen. Rahan lahjoittaminen kannattaa toteuttaa PayPalin avulla.

Jos siis haluat tukea bloggaamistani taloudellisesti, klikkaa tästä.

Blogiportaalille kirjoittaminen

Jos blogisi on tarpeeksi suosittu, voit päästä kirjoittamaan jonkin lehden tai blogiportaalin alle, jolloin saat säännöllisiä kuukausituloja. Erilaisia blogiportaaleja on vaikka kuinka, ja niistä jotkut maksavat bloggaajille postauksista ja jotkut eivät.

 

Paljonko olen tienannut rahaa blogilla?

Googe AdSensellä olen ansainnut noin 8 euroa. Tämä sisältää niin mainoksen klikkaukset kuin tuhannen näyttökerran tulot. Eli jokaisesta klikkauksesta tai aina tuhannesta näyttkerrasta AdSense tililleni kilahtaa pari senttiä. Tulot siis todellakin ovat vain muutaman sentin luokkaa, mutta kun näitä kertyy joka päivä, niin lopulta potti voi kasvaa suureksi.

TradeTrackerillä olen ansainnut noin 20 euroa. Olen saanut yhden myynti- tai liidi-konversion neljästä eri postauksesta. Konversiot ovat olleet kahdesta eurosta kymmeneen euroon.

Ansaitsemani summat ovat vasta melko pieniä, mutta toisaalta olen pitänyt blogia vasta 2,5 kuukautta. Kunhan saan blogini lukijamäärää kasvatettua, niin eiköhän tuloja ala tulla enemmän. Jostain olen joskus lukenut, että noin 3% lukijoista ostaa tuotteen tai liittyy asiakkaaksi mainoksen kautta. Määrä ei kuulosta paljolta, mutta isolla lukijamäärällä tästä kertyy ihan mukavasti passiivista tuloa. Lukijamääräni ovat kaksinkertaistuneet joka kuukausi tässä lähes kolmen kuukauden aikana, joten suunta on ainakin hyvä.

 

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

  1. Jantunen

    Hei! Mielenkiintoinen blogi sinulla! Yritin googletella paypal me- toiminnosta, mutta viimeisimmät linkit muutaman vuoden takaa kertovat, ettei toiminto ole vielä käytössä Suomessa. Ilmeisesti tähän jo ehtinyt tulla muutos. Olisiko mahdollista saada tarkempia infoja toiminnosta ja sen käyttöönotosta?

    Mukavaa kevättä 🙂

    Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This