Rahastosijoittaminen aloittelijoille

mennessä 7.01.2018Sijoittaminen2 Kommentit

Lukijoilta tuli erityisesti toiveita sijoutusneuvoista aloittelijoille. Voin vain kertoa omia kokemuksiani, mielipiteitä ja vinkkejä, mutta mitään virallisia sijoitusneuvoja en voi / saa antaa. Mutta nyt oppimiseen tarjoutuu hyvä tilaisuus Nordnetin kautta.

Aloita rahastosijoittaminen – Rakenna oma rahastosalkkusi 10 päivässä” –kurssi on maksuton ja sen aikana opit rahastosijoittamisen perusteet.

Kurssin sisältö on seuraava:

 1. Miten pääsen alkuun?
 2. Mitä tulee tietää rahastoista?
 3. Sijoitussuunnitelman laatiminen
 4. Mitä rahastosijoittamisessa tulee huomioida
 5. Miten valita eri rahastotyyppien väliltä?
 6. Miten valita ensimmäinen sijoituskohde?
 7. Kuinka rakennan itselleni sopivan rahastosalkun?
 8. Miten aloitan kuukausisäästämisen
 9. Apua, rahastoni ovat miinuksella?
 10. Mitkä ovat pitkäaikaissäästämisen edut?

Kuulostaa mielenkiintoiselta ja opettavaiselta. Jos siis haluat aloittaa sijoittamisen ja oppia rahastosijoittamisen alkeet, avaa maksuton sijoitussalkku, osallistu kurssille ja ala sijoittaa.

Rahastosijoittaminen lyhyesti

Rahastosijoittamisella tarkoitetaan pankkien ja sijoitusyhtiöiden hoitamaa palvelua, joka kerää asiakkaiden sijoittamat varat yhteen ja sijoittaa ne useisiin eri kohteisiin, kuten osakkeisiin, raaka-aineisiin, korkoihin jne. Kohteet muodostavat yhdessä sijoitusrahaston. Rahastosijoittajana sinun ei tarvitse seurata markkinoiden ja yhtiöiden tapahtumia niin aktiivisesti kuin osakesijoittajan. Rahastojen asiantuntijat tekevät sijoituksiin tarvittaessa muutoksia. Vaikka rahastoja suurten pankkien toimesta suositellaan ja markkinoidaan yleensä ensimmäisenä, on suosituksiin hyvä suhtautua suurten kulujen takia kriittisesti.

Nordnetin Superrahastot

Mielestäni Nordnetin täysin kuluttomat Superrahastot ovat hyvä kohde aloittelevalle sijoittajalle. Itsekin olen sijoittanut suomen superrahastoon. Kyseisen rahaston arvo on tällä hetkellä melko matala, joten nyt on hyvä aika sijoittaa siihen. Vaikkei sinulla olis paljon rahaa sijoitettavana, on rahasto silti hyvä kohde, sillä minimimerkintä on vain 15€. Kaikki Superrahastot ovat siis täysin kuluttomia, joten poiketen muista rahastoista et maksa merkintä-, lunastus-, hallinnointi- tai kaupankäyntipalkkioita. Muiden pohjoismaiden superrahastoissa maksat vain valuutanvaihtokulut. Superrahasto Suomi on indeksirahasto, joka seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä, ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

 

Jos sinua taas kiinnostaa enemmän, miten aloittaa osakesijoittaminen, lue vinkkini täältä. Ohjeet kyllä sopivat suurelta osin myös rahastosijoittamiseen.

 

 

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

 1. kryptosijoittaja

  Oletko sijoittanut yhtään Bitcoiniin tai muihin kryptovaluuttoihin? Voitko tehdä blogi merkintää miten se on sujunut?

  Vastaa
  • Heidi

   En ole suoraan sijoittanut kryptoihin, mutta olen sijoittanut Nordnetin kautta sertifikaatteihin. Bitcoin XBTE ja Ethereum XBTE sertifikaatit seuraavat kyseisten valuuttojen kehitystä. Tämä oli helppo tapa päästä kiinni valuuttojen arvonkehitykseen ilman että tarvitsi erikseen avata kryptovaluuttatiliä.

   Tarkoitukseni on myöhemmin kirjoitella artikkelia kryptovaluutoista ja miten kokeiluni on sujunut.

   Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This