8 tapaa miten seurata blogia

mennessä 27.05.2018Bloggaaminen0 Kommenttia

Sinullakin on varmasti suosikkiblogeja, joita luet säännöllisesti. Mahdollisesti seuraatkin jo blogeja jonkin palvelun kautta. Jos kuitenkin menet aina vain tarkistamaan blogeista joko olisi uusia postauksia tullut, niin tämä postaus on tehty sinulle.

Eikö olekin turhauttavaa kirjoittaa jokaisen blogin osoite erikseen selaimeen, jotta voisit käydä lukemassa uusimman postauksen. Pahimmillaan postauksia ei tule hetkeen ja käyt turhaan joka päivä katsomassa, joko olisi luettavaa. Tai sitten et ole hetkeen muistanut vierailla blogissa, jolloin uusia postauksia on kertynyt vaikka kuinka paljon. Kaikkien lukemiseen menee tällöin kerralla paljon aikaa, etkä tiedä aloittaisitko uusimmasta vai vanhimmasta.

Jos seuraat monia blogeja, on huomattavasti helmpompaa antaa sisällön tulla luoksesi kuin käydä jatkuvasti tarkastamassa joko olisi uusia julkaisuja. Nyt kerronkin mitä eri vaihtoehtoja on blogien seuraamiseen. Tämän postauksen lukemalla opit siis miten seurata lempiblogejasi sinulle sopivimmalla tavalla ja saada suoraan uusimmat postaukset luoksesi heti niiden ilmestyttyä.

Alustat, joissa voit seurata blogeja:

Facebook

Blogit joilla on Facebook-sivu, yleensä julkaisevat sinne uudet postaukset. Tykkäämällä ja seuraamalla blogin Facebook-sivua, saat siis suoraan tiedon uusista postauksista. Facebook on vain siitä huono että jos seuraat paljon eri sivuja ym. niin kiinnostavat asiat voivat hukkua uutisvirtaan. Lisäksi kaikilla blogeilla ei ole Facebook-sivua tai sitä ei päivitetä säännöllisesti.

Täältä pääset Kukkaron rouva Facebook-sivulle, jonne päivitän heti linkin uuteen postaukseen. Lisäksi julkaisen välillä Facebookissa muutakin sisältöä.

Muut somekanavat

Facebookin ohella monet blogit julkaisevat esimerkiksi Instagramissa tai Twitterissä tiedon uusista postauksista. Muissa somekanavissa voit siis myös hyvin seurata blogeja, mutta koen ettei tämäkään ole paras vaihtoehto oikeasti pysyä perässä uusista postauksista.

Kukkaron rouvalla ei valitettavasti (ainakaan vielä) ole muita somekanavia Facebookin lisäksi.

RSS-syöte

Hyvä keino seurata blogeja on tilata blogin rrs-syöte. Tämä onnistuu suoraan selaimessa, jos käytät Internet Exploreria tai Mozilla Firefoxia. Hyvät ohjeet löydät täältä.

On myös olemassa paljon erilaisia palveluja ja lukijaohjelmia, joilla voit seurata rss-syötettä. Esimerkiksi feedlystä löydät Kukkaron rouvan ja monta muuta blogia.

Sähköposti

Monet blogit tarjoavat suoraan mahdollisuuden tilata uusimmat postaukset ja/tai uutiskirjeet sähköpostiin. Blogissani ei vielä tätä mahdollisuutta ole. Mutta voit kuitenkin seurata bogia Microsoft Outlookilla (ohjeet täällä), joka siis perustuu myös rss-syötteen tilaamiseen.

Seuraavat palvelut hyödyntävät myös blogin rss-syötettä, mutta sinun ei tarvitse sitä erikseen tilata missään lukijassa. Mielestäni nämä ovatkin siis parhaita vaihtoehtoja kaikkien lempiblogiesi seurantaan.

blogit.fi

Osoitteessa blogit.fi voit helposti seurata tätä toi monia muita blogeja. Kirjautumalla palveluun voit helposti valita lukulistallesi haluamasi blogit ja nämä päivittyvät suoraan aina kun uusi postaus julkaistaan. Palvelusta löydät myös helposti uutta seurattavaa top-listojen ja erilaisten tunnisteiden avulla.

Bloglovin’

Bloglovin’ on aivan kuten blogit.fi, mutta ulkomaalainen vastine. Täälläkin voit helposti seurata Kukkaron rouvaa ja löytää uusia blogeja seurattavaksi.

Blogipolku

Blogipolku on aivan kuten blogit.fi, ja sielläkin voit samalla tavalla seurata lempi blogiesi syötteitä. Myös Blogipolusta löydät blogini.

Blogger

Itse olen aina käyttänyt ja käytän edelleen Bloggeria blogien seurantaan. Aloin ensimmäisen kerran seurata blogeja, kun olin perustanut oman blogini bloggeriin. Tämä oli siis helppo keino ja on edelleen varsin toimiva alusta blogien seurantaan.

Tarvitset ainoastaan tunnukset Bloggeriin (Google-tunnukset), jotta pystyt siellä seuraamaan blogeja. Jos sinulla ei ole Bloggeria muuten käytössä ei tämä välttämättä ole paras vaihtoehto vain blogien seuraamiseen. Mutta jos sinulla on ennestään jo blogi Bloggerissa, pystyt samalla helposti seuraamaan muita blogeja.

(Olen vain huomannut, että oman blogini kuvat eivät jostain syystä päivity Bloggerin lukulistalle…)

Muista siis ottaa blogini seurantaan itsellesi parhaiten sopivassa alustassa ja näin saat jatkossa heti tiedon uusista postauksista. Jos haluat löytää muita hyviä blogeja seurattavaksi, kurkkaa kuukauden blogisuositukseni.

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This