Järjestys luo säästöjä ja lisää toimintakykyä!

mennessä 19.09.2021Muut0 Kommenttia

Vieraskynä-artikkeli, kirjoittanut:

Jenna S., Instagramissa @toimarittaja

(TOI)mintaterapeutti joka hurahti Kon(marittamiseen). Aiheina arjen sujuvoittaminen, järjestäminen sekä toimintakyvyn ja mielekkään arjen tukeminen.

Vieraskynäilijä tässä hei! Olin heti näpyttelemässä viestiä kun huomasin mahdollisuuden tehdä vieraskirjoitus talousnäkökulmasta. Olen itse toimintaterapeutti joka tekee sivutoimisesti ammattijärjestäjän töitä. Minusta hyvä arki, järjestys ja talouden hallinta kuuluvat tiiviisti yhteen.

 

Hävikin ja hävöksissä olemisen vähentäminen

Tässä pari esimerkkiä aiheesta. Olen jo aiemmin tuolla toimarittaja instassa muutamasta maininnutkin. Eli kun tiedät misssä on sakset, missä teippirulla, missä hiuslakka ja missä kenkälusikka, näitä kaikkia ei tarvitse hädän hetkellä ostaa uudestaan. Vuositasolla näistäkin kertyy yllättävän paljon rahaa. Kun tavaroita on karsittu sen verran että kaikella on tarkka oma paikkansa ei aikaa eikä rahaa kulu turhaan. Tämä sama pätee jääkaappiin. Itse harrastan ”taikamössön” tekemistä jääkaapin tähteistä. Monenlaisia pata -tai laatikkoruokia tekee helposti heittämällä vuokaan tähteitä ja tekemällä niistä uunissa ruuan. Lisäksi etätyöläisen arki saa näin edes hivenen jännitystä, eikä postin kilahdus luukusta ole ainut työpäivän katkaiseva kohokohta.

 

Ennakointi on myös järjestämistä

Toisena esimerkkinä ennakointi. Kun pakkauslista on reissua varten tehty ajoissa, ei sieltä reissukohteesta tarvitse ostaa hammasharjaa, käsirasvaa tai laastareita ja kun kiireviikko on tulossa, sunnuntai-iltana tehty isompi ruokasatsi pelastaa koko perheen hermoromahdukselta ja nälkäkiukulta. Vuodenajat kannattaa myös ottaa huomioon. Edellisen kauden vaatteet viedä varastoon pois edestä pyörimästä ja tulevan kauden vaatteet ostaa etukäteen esimerkiksi alennusmyynneistä. Jouluun on järkevää säästää ennakkoon ja talven aikana kerätä kesälle ”hummailurahaa”. Koska kesä tulee joka kerta ja ennen kuin huomatkaan olet jo tilannut netistä liudan kesämekkoja, puhallettavan yksisarvislautan ja uudet juoksukengät. Eli varaudu ajoissa rahanmenoon jotta hetken hummailu ei suista talouttasi turmioon.

 

Aikaa tärkeämpiin asioihin

Lisäksi kun kaikki on järjestyksessä, sinulle jää enemmän aikaa tärkeisiin asioihin kuten lenkkeilyyn, ystävien näkemiseen tai vaikka metsäretkiin. Lenkkivaatteet on valmiiksi ulko-ovella joten ovesta ulos suit sait toimintakykyä ylläpitämään! Kummparit on paikallistettu joten metsäretkestä ei tarvitse kieltäytyä sen vuoksi että ei jaksa kasata kodin väestä etsintäpartiota etsimään kumppareita, ulkovaatteita, hanskoja, pipoja ja termareita. Ystävien kanssa voi lähteä ex tempore kahveille kun iltaa ei tarvitse viettää kodin kaaosta halliten.

Ja mitä tärkeintä kun koti on järjestyksessä ja riittävän esteetön, vähennetään tapaturmien riskiä ja mitä se kotona sattunut haaveri sitten maksaisi sekä toimintakyvyllesi että kukkarollesi? Toisin sanoen kun panostaa ennakointiin ja järjestämiseen sekä toimintakyky että kukkaro kiittävät

P.S. Jos arjen mielekkääksi tekeminen, toimintakyvyn tukeminen ja ammattijärjestäjän työ ovat sinua kiinnostavia aiheita, aiheesta voi lukea postauksia toimarittajan instasta ja kuunnella pohdintaa Spotifystä toimarittaja -podcastista.

Vieraskynä-artikkeli:

Kuka?

Jenna S.

Ai mikä toimarittaja? Tämmönen (TOI)mintaterapeutti joka hurahti Kon(marittamiseen) Jos arjen sujuvoittaminen, järjestäminen sekä toimintakyvyn ja mielekkään arjen tukeminen kiinnostaa ->

Instagram: @toimarittaja

WordPress: toimarittaja.com

Spotify: toimarittaja -podcast 

 

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This