Kuukauden blogisuositus: Mihin se raha menee?

mennessä 30.06.2018Bloggaaminen1 Kommentti

Luen paljon blogeja eri aiheista, esim. ruoka-, kauneus-, perhe-, lifestyle- ja sijoitusblogeja. Blogeista saa paljon hyviä neuvoja, ideoita ja inspiraatiota. Lukeminen on sekä opettavaista, että hyvää ajanvietettä.

Aloitin helmikuussa uuden blogisarjan, jossa esittelen joka kuukausi yhden blogin tarkemmin. Suosituslistalleni pääsee blogit, joiden aiheet liittyyvät jollain tavalla oman blogini aiheisiin. Näin siis lukijani voivat löytää lisää luettavaa samasta aihepiiristä. Täältä löydät aiemmin suosittelemani blogit.

En halua ajatella muita bloggaajia kilpailijoina, vaan mielelläni kehun ja mainostan heitä. Jakamalla hyvää, voin myös saada hyvää. Kiva jos joku lukijoistani löytää myös uusia mielenkiintoisia blogeja seurattavaksi.

Minulla on jo pitkä lista blogeja, joita haluan suositella, mutta aloitetaan nyt satunnaisella järjestyksellä. Jos kuitenkin haluat vinkata oman blogisi suosituslistalleni, niin laita ihmeessä kommenttia tähän tai s-postia suoraan minulle. Valitsen kuitenkin suosittelemani blogit itse ja suosittelen vain sellaisia joista oikeasti itse pidän.

No niin, nyt päästään siis tarkemmin tutustumaan kesäkuun blogisuositukseen:

Mihin se raha menee?

Blogissa kolmekymppinen nainen kertoo mihin kaikkeen rahansa käyttää. Kirjoittaja listaa myös tulonsa ja kertoo kulutustottumuksistaan ja elämästään laajemmin. Kaikkien tulojen ja menojen paljastamisen lomassa kertoo elämästään ja ajatuksistaan rahasta ja rahankäytöstä, jaaka säästövinkkejä, ja myös sivuaa kulutuksen ja säästämisen psykologian ja filosofian pohdintoja.

Mihin se raha menee? -blogi on perustettu jo vuonna 2014. Aluksi blogissa esiteltin viikottain mihin rahaa on kulunut, tästä siis ilmeisesti blogin nimikin on tullut. Myöhemmin kirjoittaja on siirtyi kertomaan menoistaan ja tuloistaan kuukausitasolla. Tämä onkin varsin yleistä monissa talous- ja sijoitusblogeissa.

Mielestäni kuitenkin tämän blogin parhaimia postauksia on ”diippii shittii” -tunnisteen alta löytyvät postaukset. Näissä postauksissa mm. pohditaan miten voisi olla eettisempi rahankäyttäjä, miksi säästää rahaa (osa1 ja osa2) sekä miten säästää rahaa.

Blogissa parasta on se, että tavallinen pienituloinen nainen jakaa taloutensa osa-alueet rehellisesti. Pienillä tuloillakin voi siis elää ja kaiken lisäksi sijoittaa. Blogi on hyvä esimerkki tavallisesta harrastelijablogista. Se on persoonallinen, rehellinen ja samaistuttava.

Blogin sivupalkista löytyy myös hirmu pitkä lista kirjoittajan seuraamia blogeja, jotka kaikki taitavat jollain tavalla olla talous-aiheisia. On mahtavaa kun bloggaajat ohjaavat eteenpäin muihin kiinnostaviin blogeihin.

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

1 Kommentti

 1. Violacea

  Kiitos suosituksesta ja mielipiteistäsi! Omatkin suosikkini on ”diipit shitit” (ja ”pihiys”). 😀

  Minäkin luen paljon eri aiheisia blogeja, mutta talousaiheisen blogini seurauslistalle olen tosiaan halunnut liittää vain saman aiheen blogeja. Pari minimalismiblogia kyllä on joukossa. (Seurantalistani blogeista olen muuten lukenut n. 95 % kaikista postauksista. Paljon on tullut vuosien varrella kahlattua tekstejä. 🙂 Lisäksi poistan listaltani kaikki blogit, joita ei ole päivitetty yli puoleen vuoteen. Monta blogia on tässä jo vuosien aikana kuopattukin.)
  Lisäksi luen mm. sarjakuvablogeja ja tuttavieni eri aiheisia, kuten matkustus, perhe, käsityöt, sairaudet, politiikka.

  Ja joo, keksin blogini nimen (itseasiassa koko blogini aloittamisen!) tosi spontaanisti, ja alkuajatuksena oli se, että sitoudun vuoden ajaksi kertomaan yksityiskohtaisesti aivan kaikki (ruokakauppaostoksia lukuunottamatta) kohteet, mihin rahani menevät. Aloinkin vasta oman blogini aloittamisen myötä lukea muita blogeja aiheesta. Ja vuosi oli ihan tarpeeksi pitkä aika niin tarkalle raportoinnille. 🙂

  Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This