Blogi

Lukijahaaste ja arvonta

Perustin tämän sivuston lokakuun (2017) puolessa välissä ja ensimmäisen blogitekstin julkaisin lokakuun lopulla. Eli blogi on ollut pystyssä nyt hieman yli kolme kuukautta.

Blogin katselumäärät ovat kasvaneet 147-265% joka kuukausi, eli suunnilleen tuplaantuneet. Uniikkien kävijöiden määrä taas on kasvanut yli kaksinkertaisesti joka kuukausi. Luvut on otettu WordPress lisäosan Jetpackin tilastoista, sillä Google Analytics ei toiminut kunnolla pariin kuukauteen eikä siis rekisteröinyt yhtään kävijöitä.

 

Lokakuu

Sivun katselut: 398

Uniikit kävijät: 83

Marraskuu

Sivun katselut: 584 (kasvua 147%)

Uniikit kävijät: 182 (kasvua 219%)

Joulukuu

Sivun katselut: 1124 (kasvua 192%)

Uniikit kävijät: 421 (kasvua 231%)

Tammikuu

Sivun katselut: 2974 (kasvua 265%)

Uniikit kävijät: 1169 (kasvua 278%)

Helmikuu

Sivun katselut: (6000 ->) ?

Uniikit kävijät: (4000 ->) ?

 

Jos haluaisin saavuttaa saman kasvutason helmikuussakin, tarvitsisi sivun katseluita olla n. 6000 ja uniikkeja kävijöitä n. 2800. Mutta en halua pelkästään tyytyä samansuuruiseen kasvuun kuin aiemmin. Haluan haastaa itseäni ja kasvattaa lukijamäärää entisestään. Asetankin nyt julkisen tavoitteen saada helmikuussa uniikeita kävijöitä jopa 4000, eli yli kolminkertaisen määrän tammikuuhun verrattuna. (HUI!)

Tavoite on kova, joten tarvitsen nykyisten lukijoiden apua. Blogiani saa siis jakaa ja suositella kaikille tutuille.

Jotta tämä olisi teillekin mielenkiintoista, niin mukaanhan on liitettävä palkinto. Eli jos blogini saavuttaa 4000 uniikkia kävijää, arvon kommentoijien kesken yllätyspalkinnon. Palkinto liittyy blogin aihepiiriin ja on arvoltaan noin 30 euroa.

Palkinto jaetaan vain jos tavoite täyttyy helmikuun aikana. Eli osallistuaksesi kommentoi tätä postausta helmikuun loppuun mennessä ja lisää mukaasi sähköpostiosoite. Jaa sitten blogia somessa tai kerro siitä kavereillesi, jotta kävijämäärä saadaan täyteen.

Tykkään järjestää näitä arvontoja blogissa, jotta saan lukijoita aktivoitua ja voittajalle hyvän mielen. Palkinnot ostan omalla rahalla, sillä vielä ei ole yhteistyömahdollisuuksia tarjoutunut. Panostan mielelläni hieman rahaa palkintoihin, jos siten saan paljon uusia lukijoita blogiini. Joten jää ihmeessä seurailemaan blogia, sillä arvontoja on luvassa myös tulevaisuudessa.

 

Arvonnan säännöt:

 • Palkinto arvotaan vain jos helmikuussa blogissa on vieraillut vähintään 4000 uniikkia lukija
 • Otan kuun lopuksi kuvankaappauksen Google Analytics tai Jetpack tilastosta
 • Jaa siis blogiani, jotta tavoite saadaan täyteen
 • Kommentoi tätä postausta ja lisää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi
 • Palkinto on sijoittamiseen liityvä ja arvoltaan noin 30 euroa
 • Palkinto arvotaan kommentoijien kesken
 • Haaste ja osallistumisaika loppuu ke 28.2 ja tulokset julkaisen to 1.3

22 thoughts on “Lukijahaaste ja arvonta

 1. Mukana myös! Toivottavasti saadaan sulle uusia lukijoita, vinkkaan itse ainakin blogista eteenpäin 🙂

 2. Mukana ehdottomasti. Mukava, kun on blogeja monista eri aiheista.

 3. Heps minäkin osallistun tähän arvontaan! Upeaa kasvua kyllä ollut blogillasi, ja toivotaan että saadaan yhdessä tavoite täyteen! 🙂

 4. Mukana arvonnassa, blogiasi on mukava lukea. Tarkoittaako uniikki kävijä sitä, että hän on käynyt useampaa kuin yhtä postausta lukemassa…?:)

  1. Kiitos kommentistasi 🙂 Uniikeilla lukijoilla tarkoitettaan yksittäisiä ihmisiä, jotka blogissa vierailevat. Tähän lasketaan mukaan kaikki henkilöt, jotka blogiini päätyvät riippumatta siitä kuinka kauan he blogissani viihtyvät tai kuinka monta postausta lukevat. Kun taas sivun katselumäärillä tarkoitetaan yksittäisten lukijoiden kaikkia katselumääriä. Esimerkiksi jos blogissani kävisi vain kaksi henkilöä, mutta he molemmat lukisivat läpi kymmenen postausta. Tällöin sivu katseluita olisi 20, mutta uniikkeja lukijoita vain 2. Tästä syystä uniikkeja lukijoita on paljon hyödyllisempää seurata, jotta näen todellisen tilanteen blogin lukijamäärästä.

Kommentoi