Yli 25 toimivaa keinoa ansaita lisätuloja

mennessä 7.02.2018Tienaaminen11 Kommentit

Aiemmin kirjoitin miten pitää menot pienenä, nyt taas on vuorossa postaus aiheesta miten hankkia lisätuloja. Lisätulot voivat tulla tarpeeseen päätoimisen työn tai opiskelun ohella, vanhempainvapaalla, työttömänä tai eläkkeellä.

Jos rahasi ovat jatkuvasti vähissä, kannattaa kulutustottumusten ohella miettiä myös keinoja tienata lisää. Tai vaikka sinulla olisikin riittävästi rahaa, eivät lisätulot silti varmaan ole pahitteeksi.

Lisätulojen tienaaminen vaatii hieman oma-aloitteisuutta, mutta osa ansaintakeinoista on melko yksinkertaisia. Voit ansaita lisää rahaa helposti normaalin arjen keskellä. Osa vaihtoehdoista toki vaatii enemmän vaivaa ja aikaa, sekä hieman yrittäjähenkeä. Kaikkea kannattaa kokeilla ja hieman testailla mikä on se sinun oma juttusi.

Eikä vielä kannata alkaa liikaa stressaamaan byrokratiasta ja verotuksesta. Tartu ensin toimeen ja kokeile jotain lisätulon lähdettä. Jos se alkaa oikeasti tuottamaan rahaa, huolehdi sitten vasta byrokratia ja veroasiat kuntoon. Rohkeasti vain kokeilemaan itsellesi mielekästä tapaa tienata.

LUE MYÖS: MIKSI SINUNKIN TULISI HANKKIA LISÄTULOJA?

Kokeile näitä tapoja saada lisätuloja:

1. Blogi

Monet bloggaajat ansaitsevat nykyään pieniä lisätuloja. Suosituimmat jopa elättävät itsensä blogituloilla. Tulot koostuvat pääsääntöisesti mainostuloista, mutta muitakin ansaintakeinoja on.

Affiliate marketing – klikkaa tästä lisätietoa.

Lue myös: 6 KEINOA TIENATA RAHAA BLOGILLA

2. Youtube

Youtube videoilla voit ansaita myös helposti mainostuloja.

3. Kirpputori

Perinteisillä kirpputoreilla tai nettikirppiksillä kannattaa myydä omat käyttämättömät tavarat. Ansaitset lisätuloja, pääset eroon turhasta tavarasta, ilahdutat ostajaa, joka saa halvalla haluamansa tuotteen ja kaiken lisäksi teet ekoteon tarjoamalla tavaroille uuden kodin pois heittämisen sijaan.

4. Digituote

Erilaisten digituotteiden, kuten verkkokurssi tai e-kirja, suosio on suurta. Hyödynnä siis omaa osaamistasi, paketoi se kirjan tai kurssin muotoon ja myy kuluttajille. Digituotteiden teko ja myynti on helppoa, ja kaikenlaisesta osaamisesta ollaan valmiita maksamaan.

5. Harrastuksen muuttaminen rahaksi

Onko intohimosi esimerkiksi valokuvaus, leipominen tai käsityöt? Voit hyödyntää harrastustoimintaasi ja alkaa myymään tuotteitasi ja palveluitasi.

6. Kännykkä

Usko tai älä, mutta jopa kännykkää räpläämällä voit tienata rahaa.

Lue myös: ANSAITSE RAHAA KÄNNYKÄLLÄ

7. Lasten- tai lemmikkien hoito

Onko ystävälläsi, sukulaisellasi tai naapurillasi lapsia tai lemmikkejä, jotka tarvitsevat hoitoapua. Voit ansaita pieniä lisätuloja vahtimalla tuttaviesi lapsia tai ulkoiluttamalla koiraa.

8. Kerhotoiminta

Usein kerho-ohjaajille voidaan maksaa pientä palkkiota. Tutustu siis alueesi kerhotoimintoihin ja mieti voisitko alkaa vetämään itseäsi kiinnostavaa kerhoa vapaa-ajallasi.

9. Tuutorointi

Jos olet hyvä matematiikassa, kielissä tai muussa oppiaineessa, voit tarjoutua tuutoriksi esimerkiksi lukiolaiselle.

10. Kansalaisopiston kurssit

Osaamistaan voi myös hyödyntää hakemalla opettajaksi johonkin kansalaisopiston kurssille.

11. Kokouspalkkiot

Erilaisissa järjestöissä tai talonyhtiön hallituksessa voidaan maksaa kokouspalkkioita.

12. Asunnon vuokraus

Jos sinulla on varaa, niin hanki sijoitusasunto ja laita se vuokralle. Myös omaa asuntoa (tai mökkiä) voit vuokrata Airbnb toiminnan kautta esimerkiksi oman loman aikana.

13. Freelancer työ

Erilaisia koodaus, käännös- ja kirjoitustöitä löytyy netin freelancer-sivustoilta (esim. freelancer.com tai fiverr.com). Jos sinulta löytyy jotain erityisosaamista, voit suorittaa siihen liittyviä työtehtäviä vapaa-ajallasi.

14. Pelaaminen

Jopa pelaamalla voit ansaita rahaa. Tietyissä peleissä voit saada isojakin summia myymällä pelissä esiintyviä tarvikkeita.

15. Mainosmalli

Sinun ei tarvitse olla perinteisen mallin näköinen tai kokoinen, vaan kaikenlaisia ihmisiä haetaan mainosmalleiksi.

16. Sienestys ja marjastus

Jos ulkoilu on intohimosi ja samalla marjoja tai sieniä kertyy yli oman tarpeen, niin myy loput.

17. Nettikilpailut

Netti ja some ovat täynnä erilaisia kilpailuja, joissa palkinnot vaihtelevat kahvipaketeista isoihinkin rahasummiin.

18. Paitojen suunnittelu

Spreadshirt-sivustolla voit suunnitella omia tuotteita ja myydä niitä. Jos sinulla hyviä ideoita ja graafisia taitoja, kokeile tätä.

20. Osingot

Ylimääräiset rahat kannattaa sijoittaa, jolloin joka kevät tilille kilahtaa osingot passiivisena tulona.

Katso, miten nopeasti säästöt voivat kasvaa.

21. Verkostomarkkinointi

Myymällä edustamasi yritykysen tuotteita, saat provisiota. Yrityksiä ja tuotteita on laidasta laitaan, joten etsi itsellesi sopivin vaihtoehto.

22. Ostohyvitys

Erilaiset ostohyvitys sivustot, kuten bonusway.fi ja lyoness.com, tarjoavat rahaa takaisin ostoksistasi.

23. Katusoittaminen

Jos olet musikaalinen, ryhdy katusoittajaksi. Samalla kun tienaat saat hyvää soittotreeniä.

24. Pullojen kerääminen

Kerää aina ulkoillessasi pantilliset pullot ja tölkit mukaan, ja palauta ne kauppaan. Tai lähde kunnolla keräilemään festareiden ja muiden tapahtumien yhteyteen, jolloin voit ansaita suuriakin summia.

25. Myy kultaa

Ansaitse rahaa myymällä vanhat korusi yrityksille, jotka ostavat kultaa ja muita jalometalleja.

26. Ilmoittaudu koehenkilöksi

Erilaisista tutkimuksista voidaan maksaa koehenkilöille palkkiota.

27. Uhkapelit

Uhkapelejä en voi suositella varmaksi lisätulolähteeksi. Esimerkiksi lotossa ja kasinopeleissä jäät yleensä aina miinukselle. Mutta muita vastaan pelattavassa nettipokerissa voit hyvinkin tehdä voittoa.

 Esimerkiksi tällaisilla mainoksilla tienaan lisätuloja blogissa.

 

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

LUE MYÖS:

 MITEN PYYTÄÄ JA SAADA PALKANKOROTUS – KATSO TÄSTÄ TEHOKKAAT PERUSTELUT

MITÄ PASSIIVISET TULOT OVAT JA MIKSI NIITÄ KANNATTAA TAVOITELLA?

MITEN PASSIIVISIA TULOJA SAA? KATSO 7 PARASTA PASSIIVISTA TULONLÄHDETTÄ

 

 

P.S. Onko sinulla vielä muita hyviä vinkkejä miten tienata lisätuloja?

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

11 Kommentit

 1. hannamariav

  Muuten kivoja vinkkejä, mutta etenkin Youtuben puolella tienaaminen ei enää pienesti onnistu. Nykyään tarvitaan väh. 1000 tilaajaa sekä muistaakseni 4000 näyttötuntia vuodessa (12kk aikana) että mitään tuloja alkaa edes saamaan ja pääsee kumppanuusohjelmaan. Ja se työmäärä mitä tuohon yleensä tarvitaan, ei enää ole pientä 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kommentistasi hannamariav! En tosiaankaan ole tiennyt, että Youtubessa tienaaminen on nykyään noin vaikeaa. En siis ole ikinä itse videoita tubeen laittanut. Olen vain ymmärtänyt, että jollain tutuilla joilla oma kanava on, niin ovat voineet tienata mainoksilla samalla tavalla kuin blogiin sijoitettavilla mainoksilla (mutta taitaa tosiaan olla vanhaa tietoa).

   Vastaa
  • PPP

   Harrastustoiminnan hyödyntäminen myymällä tuotteita.
   Eikö se ole jo liiketoimintaa? Joka vaatii y-tunnuksen, kirjanpidon jne. Sinua ei katsota enää työttömäksi jolloin evätään työttömyyskorvaus jne.
   Vai ”pimeenäkö” harrastustuotteiden myyntiä harrastetaan?
   Avaatko lisää aihetta, en ymmärrä.

   Vastaa
 2. KV

  Minulla särähti myös korvaan se, miten ”helppoja” keinoja nämä ovat…
  Oletko oikeasti sitä mieltä, että Youtube-videoilla tienaa helposti – tuosta vaan? Tai että hyvät digiaineiston tai -kirjan teko on helppoa (eli nopeaa)?
  Ostohyvitys ei mielestäni ole varsinaisesti tienaamista vaan säästämistä – ensin pitää kuluttaa saadakseen tuon alennuksen.

  Blogisi on kaiken kaikkian kiva, mutta huono äidinkielen kirjoitusasu häiritsee mua tosi paljon.

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kommnetistasi KV ja pahoittelut jos teksistäni sai sen kuvan, että tienaaminen olisi helppoa. Alkuun kirjoitinkin, että jotkut keinot vaativat hieman enemmän työtä. Mutta juurikin tuon Youtuben mainitsin helpoksi, koska luulin, että se olisi yhtä simppeliä kuin blogin mainokset (katso edellinen kommentti 😉 ) Digituotteet tarkoitin helpoiksi jos aineistoa ja tietoa on valmiina, niin itse myynti on nykyisin netissä yksinkertaista.

   Kiitos myös kritiikistäsi kirjoitusasua kohtaan. Palautetta on aina hyvä saada ja yritänkin kehittää kirjoitustaitojani. Näin matemaatikkona äidinkieli ei kuitenkaan ikinä ole ollut vahvuuteni 😀

   Vastaa
 3. Jyri

  Itse teen verkkokyselyitä ja saan rahaa. Esim. yritys X haluaa tietää mielipiteitä matkailusta, ja jos sovin kohderyhmään, paneeli lähettää minulle kyselyn asiasta. Kun täytän sen, saan pisteitä, pisteillä voin hankkia lahjakortteja esim. Ikeaan tai Mcdonaldsiin. Mitä pidempi kysely, sitä enemmän pisteitä. Olen myös eläkkeellä, joten minulla on aikaa täytellä kyselyitä, ja osallistua puhelin haastatteluihin.

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kommentistasi Jyri 🙂 Pitäisi tosiaan itsekin perehtyä noihin kyselyihin ja siihen kuinka paljon niistä tienaa. Vievät kyllä varmaan huomattavasti aikaa tuloihin nähden… Mutta jos aikaa on, ovat nämä varmasti silloin hyvä keino hankkia lisätuloja.

   Vastaa
 4. Rottalife

  Itse toimin monta vuotta verkkokauppiaana töiden ohessa. Aika moista kituuttamistahan se oli, mutta montaa kokemusta rikkaampana nyt ja hetkeäkään en olisi vaihtanut pois 🙂

  Tosi kattava ja hyvä kirjoitus! Vasta pääsin tutustumaan sun blogiin, mutta aion jäädä pidemmäksikin aikaa ja käydä tutkimassa mitä kaikkea löytyy.

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kommentistasi Rottalife ja mahtavaa että pidät blogistani! 🙂 Kävin myös tutustumassa blogiisi ja tuohon verkkokauppa-kirjoitukseesi. Mielenkiintoni heräsi ja olisi kiva jos kirjoittaisit aiheesta vielä lisää.

   Vastaa
 5. Sonja Soininen

  Oikein hyviä ideoita. Olen eläkeläinen. Minulla on paljon vapaa-aikaa. Itse keksin lisäansioksi mainoslehtien jakelun. Siitä saa aika hyvin rahaa. Pullojen ja tölkkien keräily on tuottoisaa. Jyväskylässä on viikonloppuisin paljon kerättävää. Kokeilin Google-mainontaa, mutta koodini hävisi jonnekin ja en saanut rahaa. Mainoksia kyllä näytetään, mutta rahaa ei tule. En tiedä, minne ottaisin yhteyttä, kun yhteystietoja ei ole.

  Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This