Blogin perustaminen – 3 simppeliä askelta, joilla pääset alkuun

mennessä 28.01.2018Bloggaaminen0 Kommenttia

Blogin perustaminen ei todellakaan ole vaikeaa ja kuka vaan pystyy siihen. Jos olet siis koskaan haaveillut omasta blogistasi, tutustu seuraaviin ohjeisiin, joilla pääset alkuun. Seuraavan kolmen tärkeän askeleen avulla hahmottelet pohjan blogille ja otat ensimmäiset askeleet blogin perustamiseen.

Mieti aihe

Ensimmäiseksi täytyy päättää blogille aihe. Mutta luultavasti olet aihetta jo miettinytkin, jos suunnitelmissa on blogin perustaminen. Aiheen miettimiseen ja rajaamiseen kannattaa kuitenkin käyttää aikaa. Blogista ei kannata tehdä sillisalaattia, vaan tarkoin rajattu aihe on yleensä parempi.

Valitse aihe, joka sinua todella kiinnostaa. Saat aikaan paljon parempaa tekstiä kun kirjoitat aiheesta, josta tiedät paljon ja joka on intohimosi. Kiinnostuksesi välittyy myös lukijoille.

Kannattaa tehdä hieman taustatyötä ja lukea saman aihepiirin blogeja. Suoraan ei tietenkään kenenkään aiheita kannata kopioida, mutta muista blogeista saat hyvää insipiraatiota. Näet myös paljonko osa-alueella on kilpailua ja voit nyt jo pohtia miten erottua joukosta.

Mieti myös millä tyylillä haluat kirjoittaa. Kirjoitatko tiukasti asiatyylisesti vai viljeletkö sarkasmia ja huumoria tekstissäsi? Kirjoitatko yleistä pohdintaa vai henkilökohtaisempaa tekstiä? Painotatko blogissasi kuvia vai tekstiä? Muista, että tyyli on hyvä olla yhtenevä jo heti alusta saakka.

Kirjoita sitten ylös lista postauksien aiheita. Näin sinulla on hieman suunnitelmaa, mistä aiot kirjoittaa. Tämäkin voi auttaa vielä rajaamaan aihetta. Kannattaa aluksi myös kirjoittaa esittelyteksti itsestäsi ja blogistasi. Näin lukijoille selkiytyy heti mistä blogissasi on kyse.

Keksi nimi

Nimen päättäminen on yleensä vaikein osuus blogin luonnissa. Nimi on kuitenkin yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein asia blogin erottumisessa joukosta. Käytä siis aikaa nimen miettimiseen, ettei myöhemmin kaduta. Tarkista myös, ettei haluamallasi nimellä ole jo blogia ja mahdollisesti url-osoite on vapaana!

Hyvä blogin nimi :

  • jää mieleen
  • on lyhyt ja ytimekäs
  • on helppo kirjoittaa ja lausua
  • on omaperäinen
  • kuvaa hyvin blogin sisältöä

Valitse alusta ja suunnittele ulkoasu

Seuraavaksi sinun tulee päättää mille alustalle blogisi perustat. Blogialustoja on lukuisia ja niihin kannattaa perehtyä ja selvittää mikä tuntuu itselleen sopivimmilta.

Jos haluat perustaa ilmaisen blogin harrastusmielessä ja haluat helpon alustan, suosittelen Bloggeria. Jos taas haluat blogista ammattimaisen, täysin omaperäisen ja vapaat muokkausmahdollisuudet, kannattaa valita WordPress. Jos valitset WordPressin sinun pitää olla valmis investoimaan rahaa blogiisi. Hostingpalvelu ja oma domain maksaa joitakin kymppejä vuodessa.

Kirjoitin aiemmin WordPressin ja Bloggerin vertailun, josta saat lisätietoa.

Voit myös hakeutua bloggajaksi jollekin valmiille blogiportaalille. Blogiyhteisöjä on useita ja joihinkin näistä voi perustaa blogin ilmaiseksi ilman mitään hakuprosessia, mutta joihinkin pitää hakea erikseen.

Alustan valinnan jälkeen, on aika suunnitella ulkoasu. Ennen kuin kirjoitat ensimmäisen postauksen ja jaat blogiasi somessa, kannattaa ulkoasu hioa kuntoon. Ulkoasun ei tarvitse olla täydellinen, riittää että se on toimiva ja tukee blogin aihetta. Ulkoasua voit helposti muuttaa myöhemminkin. Alussa on tärkeää että blogi on selkeä ja toimiva.

(Itsellänikin on kohta edessä ulkoasun uudistaminen, kunhan saan aikaiseksi.)

 

Kun olet nämä päätökset tehnyt, ei kun blogi pystyyn ja kirjoittamaan!

Kannattaa myös muistaa hyvän blogitekstin kymmenen käskyä. 

Lue myös keinot, joilla voit tienata rahaa blogilla.

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This