Luukku 10 – Joulukalenteri 2022

mennessä 10.12.2022joulukalenteri37 Kommentit

Kaupallinen yhteistyö Emmy.fi kanssa ja ARVONTA

Joulun paras lahja

Olen ennenkin puhunut second hand lahjojen puolesta ja tässä joulukalenterin luukussa pääsen kertomaan teille lisää helposta tavasta hankkia second hand -lahjoja samalla kun säästät rahaa. Lahjojen ostaminen käytettynä on nykypäivää eikä enää ollenkaan “noloa” tms.

Miksi ostaa second hand lahja?

Second hand lahjat ovat usein edullisempia, kestävämpiä ja ekologisempia kuin uutena ostetut. Kun ostat käytetyn tuotteen tiedät sen jo kestäneen kulutusta eikä vaate mene heti huonoksi ensimmäisessä pesussa. Ostamalla käytettyä teet ekoteon. Ehkäiset turhan jätteen syntymistä ja vähennät samalla uuden valmistuksesta aiheutuvia päästöjä. Varmasti lahjan saajakin arvostaa, kun lahjassa on mietitty myös maapalloa ja tulevia sukupolvia. Usein myös second hand lahjojen ostaminen vaatii hieman enemmän ajattelua ja suunnittelua, jota lahjan saaja varmasti arvostaa enemmän kuin vain nopeasti kaupasta uutena haettua turhaa tavaraa. Second hand lahjoja on saatavilla myös jokaiselle budjetille. 

Emmy – Suomen suurin muodin merkkituotteiden second hand -verkkokauppa

Tähän luukkuun sain yhteistyökumppaniksi Emmy – second hand verkkokaupan, joka on tehnyt second hand -vaatteiden ostamisen todella helpoksi. 

Itse testasin pari kuukautta sitten ensimmäisen kerran Emmyä (ei yhteistyö) ja olin palveluun supertyytyväinen. Vaatteiden tutkiminen ja vertailu palvelussa oli paljon helpompaa kuin perinteisillä kirpputoreilla kiertely ja verkkokaupan käyttöliittymä oli osittain jopa helpompi kuin jollain perinteisillä uutta vaatetta myyvillä nettikaupoilla. Lopulta päädyin ostamaan vaatteita parilla sadalla eurolla. Tällä summalla sain ison laatikollisen todella laadukkaita vaatteita. Joukossa oli paljon merkkivaatteita ja laadukkaita materiaaleja. Mieluummin käytän rahani näin kun maksan saman jostain keinokuituisesta huonolaatuisesta vaatteesta.

Palvelu toimii siten että myyjä lähettää tuotteet Emmylle ja Emmy myy ne eteenpäin. Näin Emmy tarkistaa jokaisen vaatteen, asettaa sille kuntoluokituksen ja tuo selkeästi esiin koon, mitat, materiaalit ja muut yksityiskohdat. Lisäksi tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Nämä kaikki varmistaa sen, että hutiostosten riski pienenee eikä ole pelkoa huijatuksi tulemiselta (toisin kuin välillä yksityiseltä myyjältä). Valikoimassa on myös todella paljon tuotteita, joten säästät postikulujen hinnan kun saat tilattua kaikki yhdestä paikasta. Emmyn valikoimassa on 90 000 muodin merkkituotetta naisille, miehille ja lapsille. Kokovalikoima on kattava ja tuotteita löytyy joka lähtöön, tyyliin ja tarpeeseen – Emmystä voit tilata kaiken kerralla koko perheelle. 

Joulun vastuullisin lahja

Itse voisin toivoa lahjaksi jotain ihanaa villaneuletta ja sellaisen voisin ostaa myös puolisolleni lahjaksi (esimerkiksi joku näistä). Laadukas villavaate pysyy pitkään hyvänä ja on mukava päällä. Se on myös ajaton lahja joka kestää aikaa. Lapsille voisin myös oikein mieluusti toivoa mieluummin käytettyjä laadukkaita vaatteita lahjaksi kuin uutena ostettua kertakäyttömuotia.

Osta sinäkin siis joulun paras ja vastuullisin lahja, joka on kaiken lisäksi myös edullinen. Jos et osaa valita saajalle mieluista tai sopivaa vaatetta, niin lahjakortti on aina hyvä vaihtoehto! Lahjakortti on helppo ostaa suoraan sähköpostiin ja sen voi ostaa vielä viime tipassakin. 

Lisäksi nyt erikoistarjouksena, Emmyn lahjakortteja on mahdollista hankkia –20% edullisemmin koodilla GIFT22 aina jouluaattoon asti.

Sivuille on koottu erikseen erityisesti lahjaksi sopivia tuotteita. Löydät ne täältä.

Lisäksi myynnissä on myös täysin uusia tuotteita, joissa on laput kiinni, ja ne löytyvät täältä.

ARVONTA

Tässä luukussa halusin ilahduttaa teitä, joten sain teille arvottavaksi 50€ lahjakortin Emmyn verkkokauppaan.

Osallistu arvontaan jättämällä alas kommentti. Kerro oletko sinä ostanut second hand lahjoja tai millaisen vaatteen sinä haluaisit saada lahjaksi käytettynä. Halutessasi seuraa myös minua @kukkaronrouva ja Emmyä @emmyseconhand Instagramissa. Aikaa osallistua on viikko eli 17.12 asti. Palkinto (50 € lahjakortti) arvotaan kaikkien kommenttien jättäneiden kesken ja voittajaan olen yhteydessä 18.12.

Edit. (18.12.2022)

Arvonta on päättynyt ja satunnaisgeneraattori valitsi voittajaksi kommentin, jonka on jättänyt nimimerkki Violacea. Voittajaan on oltu yhteydessä ja palkinto lähetetty. Paljon onnea! Ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

37 Kommentit

 1. Lipi

  En oo ennen ostanut käytettyjä vaatteita mut tätä ois kiva kokeilla.

  Vastaa
  • Hanna

   Olen ostanut lapsille lahjaksi talviurheiluvälineitä käytettynä.

   Vastaa
   • Elina

    Emmyä on tullut käytettyä koko perhe, jo muutaman vuoden ajan! 👍🏻☺️

    Vastaa
  • Esme

   Ostan lähes kaikki omat ja lastenvaatteet käytettynä ja käytän myös Emmyä. Tänä vuonna ostin myös lasten synttäri sekä joululahjat second handina.

   Vastaa
   • Kati Granroth

    Ostan lähes kaikki vaatteeni kirpputoreilta ja olen myös tehnyt pari sellaista kirppislöytöä kummilapsille, jotka olen antanut lahjaksi. Mieluisimpia lahjoja itselle olisivat laadukkaat villa-/merinovillavaatteet secondhandina.

    Vastaa
  • Raili

   En ole ostanut käytettynä lahjoja, mutta olen vastaanottanut secondhand lahjoja – ihan parhaita!

   Vastaa
  • SH

   Teen itse usein joululahjat, jotka ovat käyttötavaroita

   Vastaa
 2. Pirkko-Liisa Kellosalo

  Olen tänäkin vuonna ostanut yhden. Kirjat on sellaisia, joita ihan mielelläni ostan käytettynä lahjaksikin.

  Vastaa
  • Pirkko-Liisa Kellosalo

   Vaatteista voisin ottaa jonku juhlavaatteen käytettynä.

   Vastaa
   • Marianne

    Tori.fi:stä löytää hyvin käytettyjä leluja. Esikoiseni täytti just 8v, ja ostin hänelle sieltä Sudenpentujen käsikirjan, kun on aloittanut juuri partioharrastuksen. Hän oli toivonut Minecraft-legoja, ja vinkkasin toisessa kaupungissa asuvalle lapsen kummitädille hänen läheltään löytyvästä Minecraft-legosetistä. Kummitäti kävi ostamassa kasatun lego-setin ja laittoi palat minigrip-pusseihin jotta lapsi saa kasaamisen ilon kuin setti olisi uusi. Kuka tahansa voi ostaa lelun marketista mutta paras lahja on mielestäni tuo vaivannäkö että voitiin antaa ympäristöystävällisiä lahjoja.

    Vastaa
   • Viivik

    Olen antanut second handina hankitun kellon ja koruja lahjaksi, vaatteita en vielä muuta kuin itselleni

    Vastaa
    • Maggie

     Second hand laukku esim.olisi kiva, tai just lahjakortin. En ole saanut.

     Vastaa
  • Erja

   Kirppis on paras kauppa ja tänä vuonna annan kahdelle vanhemmalle tyttärelle ”lahjakortin” kirppikselle, paketin mukaan kuuluu äiti joka toimii ”lahjakortin arvona” eli maksajana

   Vastaa
   • Laura

    Antamani second hand lahjat ovat olleet koriste- tai käyttöesineitä, jos itselle laskettuja lahjoja ei lasketa 😄Ihana olisi saada lahjaksi villapaita tai monikäyttöinen mekko 😊

    Vastaa
   • Tiia

    Toivoisin saavani lahjaksi second hand vaatteen laadukkaista materiaaleista, esim. merinovilla, kashmir

    Vastaa
 3. Tuija

  En ole ostanut. Lapsen lapsille on etsitty takkeja ja kenkiä Hopesta,kasvaville lapsille käytetty vaate sopii ehkä jopa lahjaksi.

  Vastaa
  • Irina

   Olen yrittänyt ostaa, mutta ei ole tullut sopivia lahjavaihtoehtoja vastaan. 😊

   Vastaa
  • Henna

   Itselle ei ole tullut ostettu, mutta lapsille kyllä 🙂

   Vastaa
 4. Iina Hepolehto

  Olen ostanut etenkin käytettyjä leluja lapsille ja joitakin kirjoja kirpputorilta lahjaksi. Aina mainitsen kaikille, että minulle ja lapselle saa myös olla käytettyjä lahjoja, kun joku kysyy lahjatoiveita. Itsellä haaveissa tällä hetkellä minimalistinen pooloneule, joten sellaisesta haaveilen, etenkin jos löytyisi käytettynä.

  Vastaa
 5. jari eskelinen

  En ole ostanut tai saanut second hand lahjoja. Mutta en sellaista panisi pahakseni, kunhan tuote on muuten hyvä, siisti ja toimiva.

  Vastaa
 6. Eija

  En ole ostanut mitään käytettyä lahjaksi, mutta sitä voisi kyllä kokeilla jos jotain sopivaa löytäisi.

  Vastaa
 7. Krista

  Legoja on tullut hankittua ja joskus olen löytänyt aivan ihania vanhoja puuleluja. Itselleni toivoisin villavaa mekkoa, mahtaakohan mistään löytyä…

  Vastaa
 8. Anne

  En ole vielä kokeillut ☺️.

  Vastaa
  • Petra

   Olen ostanut paljon lahjoja käytettynä, jos vaan löytyy☺️.

   Vastaa
 9. Tarja

  En ole vielä ostanut tai saanut second hand -lahjoja, mutta esim. jokin laadukas talvitakki olisi varmasti kiva saada käytettynäkin.

  Vastaa
 10. Päivi

  Ostan nykyään kaiken mahdollisen käytettynä. Esim. Emmystä olen löytänyt useat vaatteet ja kengät, jotka vielä ovat olleet erittäin hyväkuntoisia tai jopa uusia. Tavaralahjan ostaminen toiselle on aina vähän riskaabelia, mutta kun tuntee vastaanottajan tarpeeksi hyvin, niin se on ihan hyvä idea.

  Vastaa
 11. Anni

  Olen ostanut lapselle lahjaksi käytettynä luistimet sekä lego-setin, joista hän piti kovasti. Itselleni kelpuuttaisin mieluusti esim. käytetyn laadukkaan vaatteen, vaikka neuleen. Olen kokeillut Emmyä kertaalleen, hyvä vaikutelma palvelusta jäi! Olen vähän laiska kiertelemään ja penkomaan kivijalka-kirpputoreja.

  Vastaa
 12. M

  Olen ostanut. Haluaisin kahvikupit ☕️☕️

  Vastaa
 13. Jaana Jorikka

  En ole kokeillut. Kasvavalle 3 vuotiaalle lapselle olisi kiva saada vaatteita ja sukset

  Vastaa
 14. Petra

  En ole vielä ostanut 🙂

  Vastaa
 15. Violacea

  Olen ostanut käytettyjä lahjoja, eniten vaatteita ja kirjoja. Ja olen myös saanut lahjaksi <3

  Vastaa
 16. Katriina

  Joku laadukkaasta materiaalista oleva neule olisi kiva itselle tai lahjaksi <3

  Vastaa
 17. Eija

  En ole ostanut. Kirja voisi olla hyvä lahja.

  Vastaa
 18. Minna

  Olen ostanut joka joulu lapsille osan lahjoista käytettynä. Tänäkin vuonna 90% on käytettynä ostettua. Itselleni ostan kaikki vaatteet nykyään kirppareilta tai 2nd hand liikkeistä.

  Vastaa
 19. Mika

  En ole ikinä moisesta palvelusta kuullutkaan. Ehkä kokeilisin.

  Vastaa
 20. Irene

  Olen ostanut lapsille paljon second hand lahjoja!

  Vastaa
 21. Essi

  Lähes kaiken ostan käytettynä <3

  Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This