Miten aloittaa verkkoliiketoiminta?

mennessä 20.11.2022Tienaaminen1 Kommentti

Kaupallinen yhteistyö verkkotuloja.fi kanssa

 

Itse olen kirjoittanut blogia jo vuodesta 2017 asti eli jo viiden vuoden ajan. Heti blogin alkuajoilta lähtien olen saanut pieniä tuloja blogin kautta (affiliatetulot ja google adsense tulot). Myöhemmin mukaan on tullut myös muunlaiset kaupalliset yhteistyöt sekä omien digituotteideni myynti. Niinpä minulla on jonkin verran jo kertynyt kokemusta verkkoliiketoiminnasta. Ala on kuitenkin niin laaja, että minullakin on vielä huimasti opittavaa. Tietoa erilaisista digibisneksistä on valtavasti ja opittavaa ja kokeiltavaa riittäisi. 

Sainkin tähän blogipostaukseen yhteistyökumppanikseni verkkotuloja.fi sivuston, joka esittelee  erilaisia oppaita ja työkaluja verkkoliiketoiminnan aloittamiseen sivuillaan. Sivuilta löytyy valtavasti tietoa ja hyödyllisiä vinkkejä. Lukiessani näitä opin itsekin paljon uutta ja aionkin soveltaa näitä myös tulevaisuudessa itsekin.

Koen että verkkoliiketoiminta tulee tulevaisuudessa yleistymään entisestään ja onkin monelle mainio keino hankkia joko pieniä lisätuloja tai kasvattaa jopa menestynyt digibisnes.

Usein verkkoliiketoiminnan etu on myös se, että tulot ovat passiivisia. Teet ehkä alkuun enemmän ilmaista työtä, mutta kun bisnes alkaa rullaamaan, kilahtelee euroja tilille myös nukkuessasi. Lisäksi verkkoliiketoiminta voi olla skaalautuvaa, voit siis helposti kasvattaa tulojasi ja vain taivas on rajana sille kuinka paljon voit tienata, sillä verkkoliiketoiminta ei välttämättä ole sidottu suoraan työtunteihisi.

 

Tässä postauksessa kerronkin vinkkini miten keksiä oma verkkoliiketoiminta ja miten päästä alkuun

Ensin sinun tulisi miettiä millaista verkkoliiketoimintaa haluat tehdä. Vaihtoehtoja on lukuisia, mm. blogi, omat nettisivut, omien digituotteiden verkkokauppa, joku muu verkkokauppa jne. 

Tienaaminen onnistuu niin omien tuotteiden myynnillä kuin myös muiden palveluita mainostamalla. Itse olen esimerkiksi yhdistänyt nämä molemmat.

Et välttämättä tarvitse omaa sivustoa, vaan voit myös tuottaa sisältöä muille sivustoille. Erilaiset lehdet, blogit, nettisivut ja muut mediat ostavat esimerkiksi artikkeleita tai valokuvia.

Aluksi voit kokeilla verkkoliiketoimintaa melko pienellä vaivalla ja vähillä kuluilla. Kun huomaat millä asialla on kysyntää ja miten juuri sinä voisit tienata, voi olla järkevämpi panostaa enemmän aikaa ja rahaa omaan bisnekseen.

Päästäksesi alkuun suosittelen siis miettimään missä olet hyvä, mitä haluaisit tehdä, mille on kysyntää ja mistä joku on valmis maksamaan. 

Minusta kaikilla meillä on jotain tietoa, osaamista tai kokemusta jonka ympärille voi perustaa nettisivun ja alkaa myymään jotain. 

 

Esimerkki verkkoliiketoiminnasta:

Jos kiinnostuksen kohteesi on esimerkiksi neulominen. Olet tässä hyvä ja tykkäät tehdä sitä mielelläsi. Voit lähteä miettimään sen pohjalta verkkoliiketoimintaa. 

Voit esimerkiksi perustaa blogin, jossa kerrot neulomisesta, jaat vinkkejä ja esittelet omia käsitöitäsi. Blogiin voit ottaa käsityötarvikeliikkeiden mainoksia ja affiliate-linkkejä. Affiliate-linkit tarkoittavat sitä, että jos joku ostaa linkkisi kautta jotain saat tietyn osuuden myynnistä. Myös muita mainoksia ja kaupallisia yhteistöitä on mahdollista sopia yritysten kanssa erikseen.

Voit myös perustaa oman verkkokaupan, jossa myyt itse tekemisiä villasukkia tai myssyjä tai muita käsitöitä joille on kysyntää. Kauppaan voit ottaa myyntiin myös muiden yritysten tuotteita, esim. lankoja ja käsityötarvikkeita.

Voit myös tehdä omia oppaita, verkkokursseja tai valmennuksia neulomisesta. Näissä voit opettaa muille neulomisen alkeita tai jonkun tietyntyyppisen käsityön tekemisen. Voit myydä omaa digituotettasi oman nettisivun, blogin tai somen kautta.

Voit myös tehdä YouTube videoita (tai podcasteja… ehkä tästä aiheesta ei toimisi, mutta jostain muusta voisi?) ja ansaita niiden avulla mainostuloja.

Voit myös kirjoittaa artikkeleita käsityöaiheisille lehdille ja nettisivustoille.

Vaihtoehtoja on lukuisia. 

 

Etsi oma verkkoliiketoimintasi

Samankaltaista ajattelumallia voit laajentaa mihin tahansa osaamiseesi tai kiinnostuksen kohteeseen. Lähde siis miettimään mikä olisi sinun aiheesi, josta haluaisit aloittaa verkkoliiketoiminnan.

Monet näistä vaihtoehdoista saattaa vaatia oman nettisivun tai blogin perustamisen, mutta sitä ei kannata säikähtää. Se ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin luulisi, vaan alkuun pääsee helposti. Sinun ei tarvitse osata koodata tai ymmärtää tekniikasta kovin paljoa. 

Netissä ja YouTubessa on valtavasti lisää tietoa aiheesta niin suomeksi kuin englanniksikin. Ainakin verkkotuloja.fi sivustolta löydät todella kattavat ohjeet blogin perustamisesta. Jos siis bloggaaminen kiinnostaa, suosittelen tutustumaan tähän.

Lisäksi nykyään verkkoliiketoiminta ja markkinointi tapahtuu paljon somessa. Niinpä suosittelen myös ottamaan haltuun yhden tai useamman somealustan, esim. Instagram, Facebook, TikTok, LinkedIn jne. Mieti mikä some sopii sinun kiinnostuksen kohteeseen ja mistä tavoitat parhaiten potentiaalisen yleisösi ja asiakkaat.

Itselläni onkin eniten kokemusta blogin kautta tapahtuvasta liiketoiminnasta ja näenkin tässä valtavasti mahdollisuuksia. Vain taivas on rajana sille, minkälaista liiketoimintaa voin tehdä oman blogini ja nettisivuni kautta. Koko ajan oppii lisää ja valmiiksi ei tule ikinä, vaan tämä on jatkuvaa kehittymistä.

Kun lähtee tekemään asioita omasta kiinnostuksesta käsin, alkaa ideoita ja mahdollisuuksia nähdä. Alkuun verkkoliiketoiminnan kehittäminen vaatii paljon ilmaista työtä, mutta myöhemmin voit alkaa tienaamaan bisnekselläsi. Lisäksi kun tätä tekee pitämästään aiheestaan, ei työ tunnu työltä vaan pikemminkin harrastukselta.

Joten yksinkertaistettuna vinkki onkin, että lähde miettimään mikä sinua kiinnostaa ja missä sinulla on annettavaa, ja lähde sitten sen perusteella miettimään erilaisia liiketoimintamalleja. Etsi tietoa lisää aiheesta ja lähde rohkeasti kokeilemaan. Alkuun pääset melko edullisesti, joten ei sinulla ole mitään menetettävää!

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

1 Kommentti

  1. Elena

    Loistava postaus! 👍Verkkoliiketoiminnan ja digituotteiden myynnin aloittamista oon itsekin jo tovin pohtinut. Sellainen tapa työllistää itteni sopisi tähän hetkeen parhaiten, kun ei oo paikkaansidonnaista työnteko.🤔

    Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This