Talouselämä-lehden kolumni: Minimalismi tuo säästöjä

mennessä 13.11.2022Muut, Säästäminen0 Kommenttia

Uusi kolumnini julkaistiin tällä viikolla Talouselämä lehdessä ja nettisivulla. Lue tästä:

Tämä yleinen tapa tulee kalliiksi – Eikä moni ota näitä kuluja huomioon

 

Tekstejäni julkaistaan reilu kuukauden välein. Kolumneissa käsittelen sijoittamisen ja oman talouden hallinnan aiheita omista näkökulmistani. Tiivistelmä kolumnista julkaistaan itse lehdessä ja varsinainen pitkä teksti sitten Talouselämän nettisivuilla.

Lue myös aiemmat kolumnini:

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: RIITTÄÄKÖ OMA TYÖELÄKE?

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: ET TARVITSE RIKASTA PRINSSIÄ – KAIKILLA ON MAHDOLLISUUS VAURASTUA

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: NUMEROTAITOJA TARVITAAN NYT

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: SIJOITTAJAN EI TARVITSE OLLA SEPPÄ SYNTYESSÄÄN

TALOUESELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: MIKSI MUUTOS VAATII KRIISIN?

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: RAHATAIDOT HUKASSA

 

 Tavaroiden omistaminen tulee kalliiksi

Uudessa kolumnissa pohdin mikä on omistamiemme tavaroiden todellinen hinta. Nopeasti ajateltuna hinta olisi vain hintalapussa ilmoitettu ostohinta, mutta näin ei kuitenkaan ole. Välillisiä kuluja tulee nimittäin paljon muitakin. Lue kolumnista lisää millaisia kuluja omistaminen tuo.

Niinpä olenkin tullut siihen tulokseen, että turhia tavaroita ei kannata säilyttää. Karsimalla turhaa tavaraa voidaan tilaa, rahaa ja aikaa vapauttaa itselleen mielekkäämpiin asioihin.

Myönnän itsekin syyllistyneeni turhan tavaran säilömiseen. Miten niitä omia tavaroita pitääkin niin tärkeänä ja arvokkaana, että mieluummin maksaa niistä aiheutuvia kustannuksia kuin luopuu niistä. Enkä todellakaan ole tämän ongelman kanssa yksin. Vastaavia haasteita olen nähnyt paljon lähipiirissäni sekä myös lukuisilla muilla ihmisillä.

Miksi siis täytämme kotimme turhalla roinalla jota emme edes käytä. Luulemme jostain syystä saavamme enemmän säästöä kun ostamme tavaroita tarjouksesta varastoon. Tai säilytämme jotain tavaraa, jos sille ehkä joskus tulisi käyttöä, niin ei tarvitse ainakaan käyttää rahaa uuden ostamiseen. Tai säästämme tavaroita, joita ehkä joskus saamme myytyä eteenpäin, mutta todellisuus on että myynnistä saadut rahat eivät edes kata tavaran säilytyksestä ja huollosta aiheutuneita kuluja. 

Olen ennenkin kirjoittanut samoista aiheista blogipostauksessani: Tavarat ahdistavat – haaveena minimalismi

Haaveilen toki minimalismista myös muistakin syistä mutta varsinkin kolumnia kirjoittaessani mieleeni on noussut yhä enemmän taloudelliset syyt. Raha jos mikä on yleensä tärkein motivaattori muutokselle. 

 

Käy lukemassa kolumnini Talouselämän nettisivuilla.

Kommentoi alle ajatuksesi aiheesta!

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This