Uuden vuosikymmenen kuulumiset

mennessä 19.01.2020Minä2 Kommentit

Hyvää uutta vuosikymmentä ja mahtavaa että olet palannut blogiini tauosta huolimatta. 

Lapsemme on nyt kaksi kuukautta vanha ja päiviin on alkanut jo muodostua edes jonkinlaista rytmiä. Niinpä onkin nyt hyvä aika palata taas blogin pariin. 

Vauva-arki on ajoittain väsyttävää ja rankkaa, mutta pääosin kuitenkin todella ihanaa ja antoisaa. Ja on ihan uskomatonta kuinka nopeasti pikkuisemme kasvaa ja kehittyy. Päivät kuluvat yllättävän nopeasti ja välillä tuntuu ettei saa mitään järkevää aikaiseksi. Toisaalta eihän äitiyslomalla tarvitsekaan muuta tehdä kuin hoitaa vauvaa ja nauttia hänen seurastaan. Täytyy siis olla tyytyväinen jos päivässä saa vaikka edes yhden koneellisen pyykkiä pestyä. 

Äitiysloma on myös hyvää aikaa pohtia tulevaisuutta ja pieni tauko työelämästä on erittäin tervetullut. Tällä hetkellä haluan nauttia ajasta kotona vauvan kanssa ja pohdin myöhemmin milloin palaan taas töihin vai olisiko järkevämpää katsella uusia lähempänä omaa alaani olevia työpaikkoja.

Iltaisin saamme vauvan nukkumaan pari tuntia ennen omaa nukkumaanmenoa, joten tällöin yritän nyt ottaa hieman aikaa blogille. Välillä päässä sinkoilee paljon ajatuksia joista voisi kirjoittaa, usein kuitenkin ne unohtuvat jos ei heti ehdi kirjoittaa niitä ylös. Lisäksi kun vihdoin olisi aikaa kirjoittaa alkaa pää lyödä tyhjää. Mutta eiköhän tämä tästä ala taas sujua 😀

Yritän taas päästä kiinni säännöllisiin julkaisuaikatauluihin, jolloin jatkossakin aina sunnuntaisin pitäisi ilmestyä uusi postaus. En kuitenkaan varmaksi voi tätä luvata, sillä aikataulut tuppaavat kovin muuttumaan tässä vauva-arjessa.

Jos sinulla on postaustoiveita tai -ideoita, niin kommentoi tähän alle tai voit myös laittaa minulle sähköpostia heidi@kukkaronrouva.fi . Lähinnä kiinnostaa haluatteko lukea enemmän teoria painotteisia opettavaisia postauksia vai enemmän henkilökohtaisempia tekstejä?

Blogista löytyy nykyään uusi kategoria Perheen talous, josta voit lukea miten vauvan syntymä vaikuttaa perheen talouteen ja miten varautua näihin muutoksiin. Tulenkin siis jatkossa kirjoittamaan jonkin verran lapsiperheen taloudesta, mutta edelleen myös muistakin säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvistä aiheista.

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

 1. Saigon

  Hei! Pyysit postausideoita. Itseäni kiinnostaa tekstit, joissa yhdistelty sekä asiapainotteista teoriaa että henkilökohtaisempia ajatuksia/pohdintoja/kokemuksia. Vuosi 2019 kului itselläni opiskellen sijoittamista ja säästämistä ja nyt vuodelle 2020 onkin kovat tavoitteet asetettu. Välillä kuitenkin saan itseni kiinni stressaamasta sitä, että onko ns.väärin havitella rikkauksia ja mitenkä lähipiiri kokee sen, että ajatusnaailmani on muuttunut niin että haluan elää säästeliöästi ja valmistautua tulevaisuuteen turvaamalla talouteni. Huomaan välillä, että ystäväni eivät tajua tuontaivaallista koko raha-aiheesta ja se ahdistaa. Olen vasta nuori, 27v, mutta koen tärkeänä taloudellisen turvan tulevaisuudessa. Kiinnostaisikin tietää omia kokemuksiasi siitä, kuinka tarkka talouden.rahanhallinta on.vaikuttanut ystävyyssuhteisiisi ja onko esimerkiksi lähipiiri kateellinen säästöillenne yms. Kiitos 🙂

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kommentistasi Saigon! Hienoa, että olet kanssa innostunut sijoittamisesta ja rahanhallinnasta. Harmi ettei lähipiirisi ole tajunnut tätä, etkä voi heidän kanssaan jakaa ajatuksia. Itse en ole ainakaan huomannut että sijoittaminen ja säästäväinen elämäntapa olisi vaikuttanut ihmissuhteisiin tai herättänyt kateutta, mutta voi olla että ihmiset pitävät tämän salassa. On kyllä mielenkiintoinen aihe tämä ja voisinkin kirjoittaa tästä postauksen jossa pohdin asiaa tarkemmin.

   Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This