Blogialustojen vertailu: WordPress vs. Blogger

mennessä 28.10.2017Bloggaaminen0 Kommenttia

Blogin perustaminen vaatii aina aluksi blogialustan valinnan. Alustoja on vaikka kuinka paljon, mutta suosituimpien joukossa on ainakin Blogger ja WordPress. Itse olen muutaman vuoden kirjoittanut blogia(http://ruokafiilis.blogspot.fi) bloggerilla ja nyt käytän wordpressiä tässä blogissa. Molempia alustoja testanneena ajattelin kirjoittaa hieman vertailua näistä.

Huomioidaan kuitenkin aluksi, että tässä artikkelissa wordpressillä tarkoitetaan wordpress.org -sivustoa, josta voi ladata wordpressin lähdekoodin ja asennuspaketin. Tätä ei siis pidä sekoittaa wordpress.com :iin, joka on palvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi käyttöön wordpressin. Kyseessä on pilvipalvelu, jossa on miljoonia verkkosivuja ja blogeja. Näiden kahden eroavaisuudet on selitetty esimerkiksi seuraavissa lähteissä, tässä tekstissä ei kuitenkaan perehdtäy näihin sen enempää, sillä en ole itsekään tutustunut wordpress.com :iin.

wpopas

hakukonemestarit

digiopisto

 

Nyt kuitenkin asiaan, ja esitellään seuraavaksi plussat ja miinukset joita olen löytänyt kyseisiltä alustoilta:

WordPress

Plussat

 • Ulkoasusta saa millaisen haluaa, sillä muokkausvaihtoehdot ovat rajattomat (vaatii toki hieman osaamista). Mutta valmiilla pohjillakin voi luoda hienon sivun.
 • Omistat itse sivusi ja saat tehdä sille mitä haluat. Olet itse vastuussa kaikesta.
 • Sivu on ammattimaisen oloinen.
 • Saat osoitteeksi oman domainin.

Miinukset

 • Hieman vaikeampi käyttää ja voi vaatia koodaustaitoja. Vaati perehtymistä ennen alkuun pääsemistä.
 • Edellyttää domainin ja webhotellin hankintaa, joka maksaa.
 • Olet vastuussa kaikesta.

 

Blogger

Plussat

 • Ilmainen
 • Helppo ja looginen käyttää. Sopii aloittelijalle.

Miinukset

 • Et omista blogia.
 • Rajalliset muokkausmahdollisuudet, jolloin lopputulos voi olla tylsä tai persoonaton.

 

Itse valitsin nyt siis tähän blogiini käyttöön wordpressin, koska halusin ulkoasusta ammattimaisen ja monipuolisen. Halusin myös oman domainin sekä täydet oikeudet omaan sivuuni. Hieman nörtti kun olen, niin innoistuin myös ajatuksesta, että pääsen tässä samalla opettelemaan koodausta. Mutta näin lyhyellä kokemuksella voi kertoa, että blogin perustaminen ja ulkoasun luominen on vienyt todella paljon enemmän aikaa ja vaivaa kuin bloggerilla tehty. Itselleni tämä on ollu kuitenkin opettavaista ja palkitsevaa. Mutta jos haluat helpon blogialustan, etkä vaadi paljoa, suosittelen siinä tapauksessa ehdottomasti bloggeria. Kannattaa myös miettiä onko blogialustasta valmis maksamaan. Itse olen valmis maksamaan muutamia euroja kuukaudessa, että saan sivustani juuri sellaisen kuin haluan, lisäksi omistan kaiken sisällön ja voin tienata mainoksilla.

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This