Säästäminen ja sijoittaminen – mikä minua motivoi?

mennessä 31.10.2017Säästäminen, Sijoittaminen0 Kommenttia

 

Jokaisella on varmaan omat syyt ja tavoitteet säästää ja sijoittaa. Seuraavaksi kerron hieman, että mikä minua motivoi pistämään rahaa sivuun ja sijoittamaan niitä. Aiemmin kerroin jo vinkkejä miten aloittaa osakesijoittaminen.

  • Nollakorot

Pankkitilien korot ovat tällä hetkellä aivan nollan tuntumassa. Tällöin säästöjen pitäminen tilillä ei tuota yhtään mitään. Päin vastoin, inflaatio syö vain rahan arvoa.

  • Eläkepäivät

Näin nuorena voi olla ehkä turha vielä stressata eläkepäivistä. Mutta säästäminen on kuitenkin hyvä aloittaa ajoissa, sillä tulevaisuuden tulot ja eläkkeet ovat vielä niin epävarmoja. Epävarmuus motivoi ottamaan oman taloutensa hallintaan. Kaiken lisäksi olisihan se hienoa jäädä jo hieman aikaisemmin eläkkeelle, jos taloudellinen tilanne sen sallisi.

  • Yllättävät menot

Tulevaisuudessa voi tapahtua mitä vaan yllättävää, esimerkiksi jäädä työttömäksi. Silloin on hyvä olla säästöjä sekä sijoituksia, joista saa lisätuottoja tai tarvittaessa myydä ne pois. Lisäksi, jos on tarve hankkia uusia kodinkoneita tai auto tms., on hyvä olla rahaa säästössä, jolloin nämä hankinnat voi toteuttaa.

  • Harrastus

Sijoitusta pidän hyvänä harrastuksena, joka on opettavaista ja kivaa. Olen innostunut osakkeiden shoppailusta ja pörssikurssien seurailu on mielenkiintoista. On kiva kuluttaa vapaa-aikaa harrastuksen parissa, jossa oppii koko ajan uutta ja samalla ansaitsee rahaa. Lisäksi blogi täydentää vielä tätä harrastusta.

  • Lisää rahaa

On innostavaa nähdä kuinka sijoittamani rahat tuottavat lisää. Kukapa ei olisi tyytyväinen saadessaan lisää rahaa ja nähdessään tekemänsä työn tuloksen. Vaurastuminen motivoi vaurastumaan. Korkoa korolle -ilmiö, jota maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsutaan, motivoi suuresti.

  • Haaveet

Yhtenä kaukaisena haaveenani on taloudellinen riippumattomuus. Olisi hienoa, jos ei tarvitsisi tulevaisuudessa tehdä palkkatyötä ainakaan rahan takia, vaan voisin itse valita miten työskentelen. Haaveilen myös matkustelusta, jonka säästöt mahdollistavat.

 

 

Miten ja miksi sinä säästät ja sijoitat? Mikä sinua motivoi? Kommentoi alle.

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This