Raha

Miten aloittaa osakesijoittaminen?

 

Olen jo parin vuoden ajan ollut kiinnostunut sijoittamisesta, mutta en vain saanut aikaiseksi ottaa ensimmäistä askelta. Kuvittelin, että sijoittaminen olisi vaikeaa sekä vaatisi paljon aikaa ja pääomaa. Viime keväänä päätin vihdoin tarttua tuumasta toimeen ja voi kuinka väärässä olinkaan ollut sijoittamisen suhteen. Kun aloittamispäätöksen vihdoin teki, huomasin että eihän se sijoittaminen niin vaikeaa ole. Nyt olenkin siis lähes puoli vuotta ollut innokas sijoittaja ja oppinut ihan hirveästi uutta. Jaan siis seuraavaksi teille vinkkini aloittamiseen.

Osakesijoittamisen ensiaskeleet:

 1. Aloita!

  Älä turhaa jahkaile vaan tee rohkeasti päätös aloittamisesta. Osakkeiden ostamiseen ei koskaan ole ns. oikeaa aikaa, vaan ajallinen hajauttaminen kannattaa aina. Mitä nopeammin pistät rahat poikimaan, sitä nopeammin voit saada tuottoa. Jo pienilläkin summilla aloittaminen kannattaa. Väitän myös, että kukaan ei voi koskaan tietää aivan kaikkea osakemarkkinoista. Eli opit kyllä koko ajan lisää, kunhan aloitat. Turhaa siis aluksi stressata onko riittävästi tietoa. Sillä parhaiten oppii kokeilemalla ja tekemällä. Aloita siis vaikka pienillä summilla mahdollisimman nopeasti äläkä turhaa odottele oikeaa hetkeä.

 2. Hanki arvo-osuustili

  Hanki arvo-osuustili pankin tai sijoituspalveluyrityksen kautta. Itse käytän Nordnetia, sillä se on edullinen ja helppokäyttöinen. Netistä löydät paljon vertailuja eri osakevälittäjistä, joten valitse niistä itsellesi sopiva. Siirrä seuraavaksi rahaa tilillesi ja voit aloittaa kaupat.

 3. Lue ja tutki

  Sijoittamiseen liittyviä nettisivuja, blogeja, kirjoja, lehtiä ja ryhmiä on todella paljon. Kannattaa siis perehtyä kiinostaviin lähteisiin ja hankkia lisätietoa osakesijoittamisesta ja kiinnostavista yrityksistä. Parhaiten yrityksiä oppii seuraamaan, kun omistaa jo kyseisen yrityksen osakkeita. Kun olet yrityksen omistaja, väkisinkin tulee seurattua siihen liittyvää uutisointia. Kesällä lainasin kirjastosta usean sijoittamiseen liittyvän kirjan ja kahlasin ne läpi. Facebookin sijoitusryhmistä olen myös saanut todella paljon tietoa ja vertaistukea.

 4. Osta osakkeita

  Valitse yrityksiä jonka toimialan tunnet ja johon sinulla on vahva usko. Aloita muutamasta yrityksestä ja laajenna salkkuasi myöhemmin. Asiantuntijat suosittelevat hajautusta ajallisesti, toimialoittain ja mahdollisesti myös maantieteellisesti. Voit suosia yrityksiä jotka maksavat hyvin osinkoa tai kasvattavat tulevaisuudessa osakkeen arvoa. Parhaassa tapauksessa yritys täyttää molemmat ehdot.

 5. Odota

  Kun olet kaupat tehnyt, voit odottaa tuottojen kertymistä. Osta ja unohda -taktiikka on usein nostettu parhaimmaksi strategiaksi tienata pitkällä aikavälillä. Näin vältetään myös heilahtelun aiheuttamat tappiolliset kaudet.

 6. Toista kohdat 3.-5.

  Muista seurailla yrityksen taloutta ja uutisoinita sekä hanki lisää tietoa sijoittamisesta. Osta lisää osakkeita säännöllisesti ja myy tarvittaessa/halutessasi. Nauti sijoittamisen tuomasta mielihyvästä! 😉

 

 

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

Kommentoi