Blogin hakukoneoptimointi: WordPress Yoast SEO

mennessä 1.12.2017Bloggaaminen1 Kommentti

Hakukoneoptimointi on blogissa tai nettisivussa erittäin terkeää sisällön ohella. Jos haluat saada lukijoita blogiisi, on tärkeää että ihmiset löytävät postauksesi Googlesta. Ihmiset yleensä lukevat vain hakutuloksien alkupäässä olevia sivustoja. Jos siis blogisi löytyy vasta hakutuloksien toiselta sivulta, on erittäin epätodennäköistä että kukaan sitä klikkaisi. Tavoitteeksi kannattaa siis ottaa postauksen saaminen hakutulosten kärkeen.

Voit siis itse vaikuttaa siihen miten helposti sivusi löytyy Googlesta. Google ja muut hakukoneet arvioivat nettisivuja erilaisten algoritmien avulla ja järjestävät sen mukaan hakutulokset. Kun tiedät mitä asioita Google painottaa algoritmissaan, osaat hyödyntää näitä ja tehdä sivustasi paremmin löydettävän.

Hakukoneoptimointi ei siis ole vaikeaa ja varsinkin jos käytät WordPressiä voit ottaa käyttöösi lisäosan, joka tarkastaa tekstin puolestasi. WordPressiin saatavan Yoast SEO -lisäosan avulla näet suoraan mitä osia tekstissä pitää parantaa, jotta parantaisit sivusi näkyvyyttä.

Esittelen seuraavaksi elementtejä, joita Yoast SEO tarkastaa suoraan puolestasi, mutta näihin kannattaa muutenkin kiinnittää huomiota, vaikkei kyseistä lisäosaa olisikaan käytössä.

 

 

 

hakukoneoptimointi wordpress yoast seo

SEO otsikko

Saat tämän valinnan näkyviin painamalla muokkaa lyhytkoodia Yoast SEO:n valikosta. Otsikko ja selostus (katso seuraava) auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin yksittäisten sivujen sisällöt, mikä parantaa samalla koko sivuston hakukonelöydettävyyttä. Itse käytän otsikkona suoraan artikkelin otsikkoa.

Meta selostus

Meta selostukseen tulee automaattisesti tekstin alku ja siihen mahtuu 155 merkkiä. Selostusta kannattaa muokata itse ja valita siihen sivua hyvin kuvaava teksti. Voit kirjoittaa selostuksen itse tai kopioida pätkän tekstistäsi.

Kirjoita riittävästi

Tekstin on oltava riittävän pitkä, jotta Google löytää sen. Kirjoita siis vähintään 300 sanaa. Älä kuitenkaan tee teksistäsi liian pitkää, jotta lukijat jaksavat sen lukea. Pidä siis asia ytimekkäänä. Kirjoita kuitenkin riittävästi, jotta lukijat löytävät blogistasi hakemansa tiedon ja viettävät sivullasi aikaa. Kirjoita uniikkia sisältöä, äläkä kopioi muiden tekstiä.

Käytä hakutermejä (Focus keyword)

Valitse artikkelille hakutermi, joka kuvaa eniten sisältöä. Yritä käyttää hakutermiä otsikossa, väliotsikossa ja tekstissä. Yoast SEO ei tunnista suomenkielisten hakutermien taivutusta, mutta voit silti käyttää sanasta taivutettua muotoa, Google kyllä tunnistaa sen. Hakutermi kannattaa sisällyttää varsinkin artikkelin ensimmäiseen kappaleeseen sekä otsikkoon (mahdollisesti ensimmäiseksi sanaksi). Käytä joka postauksessa mielellään eri hakutermejä.

Muista linkitys

Google tykkää sivusta, mitä enemmän sitä on jaettu ja siihen johtaa linkkejä. Jaa siis blogiasi somessa. Kannattaa myös linkittää blogin sisällä saman aihepiirin postauksia toisiinsa. Voit myös lisätä artikkeliisi linkkejä muihinkin ulkoisiin sivuihin.

Käytä kuvia ja nimeä ne hyvin

Blogin kuvat kannattaa nimetä hyvin, sillä Google ei ”näe” kuvia, vaan se lukee vain siihen liittyvän tekstin. Kuva kannattaa siis nimetä sitä kuvaavalla nimellä jo ennen siirtämistä wordpressiin.

Muuta

Huolehdi, että sivusi latautuu riittävän nopeasti. Tee sivustasi myös responsiivinen. Pyri tekemään artikkelista mahdollisimman helposti luettava. Muista kuitenkin kirjoittaa teksti ensisijaisesti lukijalle, ei hakukoneelle.

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

1 Kommentti

  1. Riku.J

    Itse lisäisin vielä tähän että sivuston otsikko (meta title) tulee olla aina sama kuin H1 otsikko, H1 otsikoita ei saa olla enempää kuin 1 sivulla. Meta kuvaus tulee kirjoittaa heti ensimmäisen H1 otsikon jälkeiseen kappaleeseen, näin saadaan kaikki irti itse sivusta. Hakusanoja ei saa toistaa yli 5% teksti sisällössä, kirjoitin tästä aiheesta enemmän omalle sivustolle: https://seotomoon.com/

    Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This