Blogi

Miksi bloggaaminen on hyvä harrastus

Nykyään bloggaaminen on todella yleinen harrastus. Todella moni on ainakin jossain vaiheessa kokeillut bloggaamista ja varmaan jokainen tuntee edes jonkun joka pitää blogia. Bloggaajilla on erilaisia syitä ja tavoitteita kirjoittaa blogia, mutta he kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että bloggaaminen on hyvä harrastus.

Tätä blogia olen pitänyt jo yli puoli vuotta ja aiemmin olen parin vuoden ajan kirjoittanut ruokablogia. Seurailen myös aktiivisesti muita blogeja eri aiheista. Seuraavaksi kerronkin miksi bloggaaminen on hyvä harrastus minun mielestäni. Kaikille bloggaaminen ei toki sovi ja huonot puolensakin tässä on. Mutta jos vähänkin kiinnostaa blogin perustaminen, suosittelen sitä lämpimästi.

 

7 syytä miksi bloggaaminen on hyvä harrastus:

 

Oppiminen

Blogia kirjoittamalla oppii mm. kirjoittamista, kuvaamista, tekstin ja kuvien käsittelyä. Eniten oppii kuitenkin kirjoittamastaan aiheesta. Jakamalla tietoa eteenpäin kehittyy myös oma osaaminen, oli blogin aihe sitten sijoittaminen, ruoka, kauneus, hyvinvointi, sisustaminen tai mikä tahansa. Myös somen käyttöä oppii enemmän bloggaamisen yhteydessä. Blogin kautta voi myös oppia ohjelmointia ja nettisivujen tekoa.

Jakaminen

Blogin avulla saa jakaa tietoa, ideoita ja vinkkejä. On mahtavaa kun lukijoita saa auttaa, inspiroida ja koskettaa. Blogin avulla onnistuu myös keskustelun herättäminen ja näkökulmien luominen.

Ihmiset

Ymmärrys erilaisia ihmisiä ja mielipitetiä kohtaan kehittyy. Blogggajana on pakko oppia ottamaan vastaan palautetta ja käsittelemään kritiikkiä. Kaikille kommentoijille täytyy vastata asiallisesti. Erityisesti siis kommunikointitaidot kehittyvät.

Mutta erityisesti bloggaajan mieltä ilahduttavat positiiviset kommentit. Bloggaajat myös monesti ystävystyvät ja verkostoituvat keskenään. Bloggaaminen ei siis olekaan niin yksinäistä puuhaa kuin voisi luulla.

Vapaus

Bloggaaminen on harrastuksena vapaata ja itsenäistä. Blogia voi kirjoittaa missä ja milloin vain. Yleensä blogi myös yhdistyy muihin harrastuksiin, jolloin ne tukevat sopivasti toisiaan. Monesti bloggaajat siis kirjoittavat mielenkiinnon kohteistaan, jotka ovat elämässä tärkeässä roolissa. Blogi kehittää myös luovuuttaa ja auttaa itsensä toteuttamisessa.

Raha

Tuskin kukaan blogia kirjoittaa pelkän rahan takia. Mutta blogin avulla on helppo ansaita pieniä lisätuloja. Menestyneen blogin voi mahdollisesti muuttaa myös kokonaan ammatiksi.

Päiväkirja

Blogi toimii monelle myös eräänlaisena päiväkirjana, sillä sinne tulee taltioitua muistoja, kokemuksia ja ajatuksia. Muistojen ohella blogista voi myöhemmin hydöyntää omia vinkkejä ja ohjeita. Itse käytän esimerkiksi aktiivisesti oman ruokablogini reseptejä.

Lukeminen

Bloggaajana minun tulee myös luettua paljon erilaisia artikkeleita niin netistä kuin paperilehdistä. Seuraan paljon muita blogeja ja postauksia tuleekin luettua päivittäin. Bloggaaminen lisää siis lukemista, joka on itsessään jo hyvä harrastus.

 

 

Lue myös: BLOGIN PERUSTAMINEN – 3 SIMPPELIÄ ASKELTA, JOILLA PÄÄSET ALKUUN

Lue myös: HYVÄN BLOGITEKSTIN KYMMENEN KÄSKYÄ

Lue myös: 6 KEINOA TIENATA RAHAA BLOGILLA

 

Tuleeko mieleesi myös muita syitä miksi bloggaaminen on hyvä harrastus?

Kommentoi