Pitäisikö minun sijoittaa kryptovaluuttoihin?

mennessä 28.02.2021Sijoittaminen2 Kommentit

Bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin sijoittaminen on taas viime aikoina ollut paljon pinnalla mediassa. Niiden arvo on noussut kovasti ja paljon uusia sijoittajia on tullut mukaan.

Olen kertonut omista kryptosijoittamisen kokemuksista aiemmin jo vuonna 2018. Tällöin kerroin hävinneeni rahaa, sillä olin sijoittanut kryptoihin juuri väärään aikaan. Eli keskellä pahinta hypeä, jonka jälkeen kurssit heti laskivat ja sijoitukseni menivät pahasti miinukselle. Tänä talvena kurssit ovat kuitenkin taas nousseet, ensin samalle tasolle kuin aiemmin ja sitten siitä vielä huimasti yli. Bitcoinin arvo on parhaimmillaan ollut lähes 50 000 euroa. Myin aiemmat Bitcoin ja Ethereum sijoitukset pois kun olin päässyt omilleni ja saanut hieman voittoa. Taas tuli oltua kuitenkin liikkeellä väärään aikaan, sillä jos olisin pitänyt sijoitukseni vielä kauemmin olisin tehnyt vieläkin isommat voitot. Jälkiviisaus on kuitenkin aina turhaa. Ja tästä syystä kryptovaluutat ovatkin niin mielenkiintoisia sillä niiden arvo heittelee kovasti ja koskaan ei voi tietää mihin suuntaan ja kuinka kauan vielä mennään, eikä ainakaan sitä mikä niiden huippuhinta tulee olemaan.

Aiemmin olin siis sijoittanut kryptoihin Nordnetin sertifikaattien kautta. Bitcoin XBTE ja Ethereum XBTE sertifikaatit seuraavat bitcoinin ja ethereumin arvon kehitystä. Tämä oli helppo tapa päästä kiinni valuutan arvonkehitykseen ilman että tarvitsi erikseen avata kryptovaluuttatiliä.

Uuden kryptovaluuttahypen keskellä päätin nyt kuitenkin rekisteröityä myös suosittuun ja kehuja saaneeseen Coinmotion palveluun, jotta saisin suoraan ostettua kryptovaluuttoja. Arvostan sitä, että palvelu on kotimainen, luotettava ja helppokäyttöinen. Tätä kautta onnistuu sijoittaminen moniin valuttoihin, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple ja Stellar Lumens. Lisäksi palvelussa on mahdollista tehdä automaattinen kuukausisäästösopimus, jolloin saa ajallisesti hajautettua riskiä. Eli ei tule ostettua juuri väärään aikaan kuten olen itse aiemmin tehnyt.

Vielä en ole itse sijoittanut palvelun kautta, vaan juuri tässä mietiskelen, että onko nyt oikea aika? Odotanko vielä? Vieläkö kurssit nousevat vai olenko taas pahasti myöhässä? Milloin kupla taas puhkeaa? Luulisi jo yhdestä virheestä oppivan, mutta nyt huomaan taas innostuvani hypestä. Pahemman luokan FOMO meinaa taas iskeä päälle. Aiemmin olin vain tyytyväinen kuin sain myytyä aiemmat sijoitukseni voitolla pois ja ajattelin etten enää sijoita näin riskiseen kohteeseen. Nyt jostain syystä on alkanut taas tämä kiinnostamaan. Toki uskon, että kryptovaluutoilla on paljon potentiaalia vielä nostaa arvoa ja tulevaisuudessa vakiintua yleisempänä maksuvälineellä. Mutta onko sen aika nyt? Vai tuleeko välissä vielä iso romahdus? Toistanko taas samoja virheitä? Olisiko kuukausisäästäminen järkevin ratkaisu juuri tästä syystä? Vai onko vain parempi pysyä kaukana kryptoista? Toki sijoittaisin vain pieniä summia, sellaisia mitkä ei talouttamme kaada. Muuten en uhkapelejä harrasta, mutta tämä voisi olla itselleni sopivaa jännitystä tuovaa sijoittamista. 

Jos sinäkin pohdit samoja asioita ja haluat sijoittaa Coinmotionin kautta niin voin tarjota sinulle liittymislinkin, jonka kautta saat 50% alennusta vaihtokuluista ensimmäisen 30 päivän ajan.

Liity tästä!

Tätä, kuten mitään muitakaan postauksia, ei tule käsittää sijoitussuosituksena. Jokaisen tulee ymmärtää sijoittamiseen, ja varsinkin kryptovaluuttoihin, liittyvät riskit ja tehdä sijoituspäätöksensä itse. 

Itsekin luen blogeista ja somesta muiden ajatuksia ja pohdintoja kryptovaluutoista, mutta teen kuitenkin lopullisen päätöksen aina itse. Mielipiteitä ja ajatuksia on mielenkiintoista jakaa ja toisten kokemuksista voi oppia jotain. En kuitenkaan ikinä kopioi toisten ajatuksia sellaisenaan.

 

Oletko sinä sijoittanut kryptovaluuttoihin? Mitä mieltä olet niistä sijoituskohteena?

sisältää affiliate-linkkejä

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

 1. Massimies

  Voisit miettiä, mitä haluat kryptosijoituksillasi saada aikaan ja jonkinlainen sähäkkä exit-suunnitelma on hyvä olla varsinkin jos sijoitat muuhun kuin Bitcoiniin.

  Itse olen sijoittanut jo aikana ennen edellistä 2017 huippua ja jatkan ostoja edelleen. Kun ymmärsin mikä osakemarkkinoita oikeasti nostaa (nousut perustuvat keskuspankkien ilmaiseen rahaan), eivät muut sijoituskohteet oikeastaan enää ole kiinnostaneet. Todennäköisesti jatkan sijoitusten lisäämistä seuraavan huipun ja romahduksenkin yli.

  Dollarin arvolla ei ole pohjaa, joten Bitcoin arvolla ei ole huippua.

  Vastaa
 2. Bitcoin evolution bluff

  Kryptovaluutat ovat edelleen melko korkean riskin omaisuuseriä, ja mielestäni niihin tulisi sijoittaa vain pitkällä aikavälillä. Voit myös harkita kaupankäyntiä kryptovaluutoilla, mutta vain jos sinulla on tarvittava kokemus tai jos olet valmis ottamaan riskin ja käyttämään esimerkiksi kaupankäyntibotteja. Muista kuitenkin aina, että kryptovaluutoissa voit menettää kaiken päivässä, katso mitä tapahtui LUNA, jota kaikki pitivät huippuprojektina.

  Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This