Sijoittaminen lapselle: Näin avaat lapselle arvo-osuus- tai osakesäästötilin Nordnettiin

mennessä 4.10.2020Perheen talous, Sijoittaminen0 Kommenttia

Tämä postaus on osa sijoittaminen lapselle -postaussarjaa. Sarjan muihin postauksiin pääset tästä.

Omissa ja lapsen sijoituksissa meillä on käytössä Nordnet. Nordnetin palvelu on helppokäyttöinen, hinnoittelu on selkeää ja erityisesti suosimme täysin kuluttomia indeksirahastoja. Tästä syystä voin lämpimästi suositella muillekin Nordnettiä sijoittamiseen niin itselle kuin lapsellekin.

Niinpä tässä postauksessa näytän kuvien kera, miten sinäkin saat lapselle avattua arvo-osuus- ja/tai osakesäästötilin Nordnettiin. Tilin avaaminen on helppoa ja näillä ohjeilla sinäkin pääset hyvin alkuun kerryttämään lapsesi varallisuutta. Asiakkuuden avaaminen ei vie kymmentä minuuttia enempää aikaa, joten kannattaa tarttua tuumasta toimeen saman tien.

Sinun ei tarvitse itse olla Nordnetin asiakas, mutta lapsen tilin hallinnointi sujuu jouhevimmin, jos vähintään toisella huoltajista on lapsen tiliä avattaessa jo oma Nordnet-asiakkuus. Niinpä suosittelen ensin vanhempia avaamaan oman asiakkuuden Nordnettiin, jos sitä ei vielä ole. Oman tilin avaaminen sujuu lähes samalla tavalla kuin alla esitetty lapsen tilin avaaminen. Oman tilin kautta pääset nopeammin ja helpommin hallinnoimaan lapsen sijoituksia kuin erillisillä lapsen tunnuksilla.

 1.askel

Klikkaa tästä ja siirry Nordnetin sivuille.(*) Seuraa sen jälkeen alla esitettyjä ohjeita.

 

2.askel

Sinulle aukeaa jokin ylläolevan kuvan näköinen sivu. Etusivu vaihtelee Nordnetissä aika ajoin, joten se ei välttämättä ole täysin sama. Kuitenkin sivulta löytyy heti linkki, jossa lukee ”Tule asiakkaaksi” tai ”Avaa asiakkuus”. Klikkaa sitä.

 

3.askel

Seuraavaksi valitse ”Alaikäinen” ja klikkaa ”Avaa asiakkuus alaikäiselle”.

 

4.askel

Seuraavaksi sinulle avautuu ”Tarkistuslista alaikäisen osake- ja rahastosalkun sekä osakesäästötilin avaukseen liittyen”. Lue sivu ja täytä pyydetyt tiedot. Klikkaa lopuksi ”Seuraava sivu”.

 

5.askel

Tämän jälkeen avautuu ”Säilytystili-/tilisopimus (alaikäinen)”. Valitse haluatko Osake- ja rahastosalkun vai osakesäästötilin vai molemmat. Täytä lisäksi lapsen tiedot ja vastatili. Klikkaa lopuksi ”Seuraava sivu”.

6.askel

Seuraavaksi pääset Huoltaja-sivulle täyttämään molempien huoltajien tiedot. Klikkaa lopuksi ”Seuraava sivu”.

 

7.askel

Lopuksi, kuten missä tahansa muussakin pankkiasioinnissa, sinun pitää täyttää asiakastuntemus-tiedot. Klikkaa lopuksi ”Finish”.

 

8.askel

Hyvä, nyt olet tehnyt lapsellesi hakemuksen! Näin helppoa se oli.

Seuraavaksi molempien huoltajien tulee allekirjoittaa verkkopankkitunnuksillaan sähköposteihin lähetetyt sopimukset.

”Tämän jälkeen Nordnet lähettää sinulle kaksi kirjettä, joista toisessa on alaikäisen asiakkaan käyttäjätunnus ja toisessa salasana. Tämän jälkeen voit aloittaa sijoittamisen alaikäisen lukuun.

Jos kuitenkin yhdellä tai molemmilla huoltajilla on asiakkuus, niin lapsen osake- ja rahastosalkkuun (AOT) tai osakesäästötilille (OST) voi tehdä talletuksen ja aloittaa sijoittamisen heti, kun tili on avattu ja se näkyy huoltajan Nordnet-tunnusten alla kohdassa Sivuni > Yleisnäkymä. Kirjeiden saapumista ei siis välttämättä tarvitse tällaisessa tilanteessa odottaa.” (lähde:Nordnet)

Tsemppiä sijoituksiin!

 

*affiliate-linkki

 

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This