Talouselämä-lehden kolumni: Et tarvitse rikasta prinssiä – Kaikilla on mahdollisuus vaurastua

mennessä 2.04.2022Muut talousaiheet0 Kommenttia

Toinen kolumnini Talouselämän nettisivuilla on nyt julkaistu. Ajatuksiani ekasta kolumnistani pääset lukemaan tästä.

Lue kolumni tästä (maksumuurin takana):

Heidi Sipari: Et tarvitse rikasta prinssiä – Kaikilla on mahdollisuus vaurastua

Tekstejäni julkaistaan reilu kuukauden välein. Kolumneissa käsittelen sijoittamisen ja oman talouden hallinnan aiheita omista näkökulmistani. Tiivistelmä kolumnista julkaistaan itse lehdessä ja varsinainen pitkä teksti sitten Talouselämän nettisivuilla.

Lisäksi lehden toimittaja teki minusta haastattelun, joka on luettavissa nettisivuilla.

Lue haastattelu tästä:

Talouselämä: Mikä on turhin rahareikä, johon tuoreet vanhemmat hukkaavat rahojaan? – Talouselämän uusi vieraskolumnisti Heidi Sipari kertoo

 

Vaurastua voivat kaikki

Tässä kolumnissa pohdin sitä, miksi vaurastuminen nähdään usein mahdollisena vain lottovoiton, perinnön, avioliiton tai epärehellisen yritystoiminnan kautta. Miksi ajatus omalla työllä rikastumisella ei tulekaan niin automaattisesti?

Idean tekstiin sain kun eräänä päivänä pikkuprinsessamme leikki asuvansa linnassa. Pikkuprinsessan isä – ja puolisoni – totesi tähän vain ohimennen, että ehkä joskus saatkin asua linnassa, jos menet naimisiin rikkaan miehen (tai naisen) kanssa. Sentään tuon sukupuoliasian isä muisti korjata. Mutta muuten tämä lause särähti korvaani pahasti.

Tämän jälkeen kävimmekin asiasta hyvän keskustelun ja jäin pohtimaan aihetta tarkemmin. Lapsuudessa opitut uskomukset muokkaavat suhdettamme rahaan vielä aikuisenakin. Jos olet kuullut lapsena vain toiveita lottovoitosta tai perinnöstä, ei ihmekään, ettet usko rikastumiseen ilman ulkopuolista apua.

Vasta aikuisiällä olen tutustunut sijoittamiseen. Olen ymmärtänyt korkoa korolle -ilmiön merkityksen ja taloudellisen riippumattomuuden ajatuksen. Nämä ovat mullistaneet ajatusmaailmani. Voin oikeasti rikastua tekemällä töitä, kuluttamalla järkevästi ja sijoittamalla.

Haluan myös opettaa tällaista ajattelua lapsilleni. Haluan kannustaa heitä säästämään ja sijoittamaan. Haluan opettaa oman työn merkityksen ja sen, ettei raha kasva puissa. Avoin rahapuhe ja kannustava talouskasvatus ovatkin mielestäni tärkeitä. Olenkin eräässä blogitekstissä kertonut millaista rahakasvatusta olen itse saanut ja millaista talouskasvatusta haluan tarjota lapsilleni. Pääset lukemaan lisää tästä.

Vaikka naissijoittajien määrä onkin noussut viime vuosina huimasti, miehet ovat yhä selvässä enemmistössä. Miljoonasta osakkeenomistajasta valtaosa, yli puoli miljoonaa on miehiä ja noin 379 000 naisia (Talouselämä). Tästä syystä onkin tärkeää entisestään kannustaa naisia hallitsemaan omia rahojaan ja vaurastumaan. Kenenkään ei siis tarvitse odotella rikasta prinssiä tai lottovoittoa, vaan jokaisella on mahdollisuus vaurastua itse.

 

Käy lukemassa kolumnini Talouselämän nettisivuilla.

Kerro mitä mieltä olet aiheesta. Uskotko sinä vaurastumiseen ilman ulkopuolista apua?

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This