Kuinka paljon olen blogilla tienannut vuoden aikana?

mennessä 27.10.2018Bloggaaminen, Tienaaminen6 Kommentit

Esittelin tammikuussa 6 keinoa tienata rahaa blogilla, ja kerroin samalla kuinka paljon olen itse tienannut blogilla. Nyt kun blogi on ollut olemassa jo yli vuoden, ajattelin päivittää tilannetta ja kertoa, kuinka paljon tuloja on nyt kertynyt.

Aloitetaan tulojen tarkastelu joulukuulta, sillä sitä ennen tuloja ei kertynyt. Tarkasteluun on otettu mukaan lokakuussa kertyneet tulot 24.10 asti. Eli mahdollisesti tässä kuussa tulee vielä hiukan lisätuloja. Tarkastelujakson, melkein 11 kuukautta, aikana olen siis blogilla tienannut yhteensä 436,19€. Summa voi jonkun mielestä kuulostaa todella suurelta kun taas jonkun mielestä todella pieneltä. Itse olen kuitenkin tuloihin tyytyväinen, sillä blogi on ollut olemassa vasta vuoden. Tämän vuoden loppuun mennessä odotan blogitulojeni olevan noin 500 euroa.

Blogitulot graafeina

Alla olevassa taulukossa näkyy mainostulojen määrä 11 kuukauden ajalta. Riveillä on eritelty eri palveluista kertyneet tulot.

Eniten tuloja on selkeästi kertynyt tradetrackerista ja tulojen keskiarvo on noin 40 euroa kuukaudessa. 85% tradetrackerin tuloista on Nordnetin liidikomissioita. Vähiten rahaa on tullut adtractionin kautta, jonne perustin tilin vasta kesällä. Sen keskiarvo on siten laskettu vain neljän kuukauden ajalta kun tuloja on tullut.

Mainostulojen kokonaismäärässä on jonkin verran hajontaa eri kuukausien välillä.

Suurten kävijämäärien luulisi selittävän suuret tulot ja päinvastoin. Mutta aina näin ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi elokuussa blogissa oli ennätysmäärä kävijöitä, mutta silti tuloja ei kertynyt juuri lainkaan. Huhtikuussa on taas paljon kertynyt tuloja vaikka kävijämäärät pysyivät pienenä.

Alla olevassa kuvaajassa näkyy vielä tarkemmin, miten eri palveluista on kertynyt tuloja tarkastelujakson aikana.

Miten blogitulot kertyvät?

Eniten rahaa tulee kohdennetusta mainonnasta. Eli suurimmat tuloni muodostuu Nordnetin-liidikomissioista. Nämä ovat siis ehdottomasti blogini parhaita mainoksia. Voin hyvällä omallatunnolla suositella Nordnetiä, sillä käytän sitä itsekin ja olen erittäin tyytyväinen. Nordnetiin liittyminen on kaikenlisäksi ilmaista. Eli vaikka saankin pienen komission kun lukija liittyy Nordnetiin linkkini kautta, niin tämä ei silti maksa asiakkaalle yhtään mitään ylimääräistä. Mainokset siis hyödyttävät minua sekä lukijaa.

Google adsense -mainokset ovat ärsyttävimpiä, mutta niistä saa ns. helppoa rahaa, vaikkei olekaan suuria summia. Näitä kannattaa kokeilla jos haluaa saada pientä tasaista tuloa, jolla voi kattaa blogin kuluja. Koko sivua ei niillä kuitenkaan kannata täyttää. Näiden mainoksien avulla saan säännöllistä tuloa riippumatta siitä kuinka usein tai millaista sisältöä julkaisen.

Katsotaan jos ensi vuonna saisin tuplattua blogista ansaitut tulot ja seuraava tavoite siitä olisikin, että tienaisin blogillani 100 euroa kuussa. Se olisi mielestäni oikein hyvä lisätulo päivätyön ohella. Tavoitteeseen pääseminen vaati ensisijaisesti lukijakunnan kasvattamista, ja tähän pyrin laadukkaan sisällön tuottamisella säännöllisesti sekä blogin jakamisella somessa. Myös erilaiset kilpailut ja arvonnat auttavat lukijamäärän kasvattamisessa jonkin verran. Kun blogilla tienaa edes hieman rahaa, on myös varaa ostaa palkintoja blogikilpailuihin. Teidän ansiosta tienaan blogilla, joten pistän hyvän kiertämään ja haluan tasaisin väliajoin palkita yhden lukijoistani. (psst, blogissa on tälläkin hetkellä käynnissä arvonta 😉 ) Mutta vaikka blogilla olisi paljon seuraajia, se ei automaattisesti tarkoita suuria tuloja. Pitää osata kohdentaa mainokset oikein ja suositella vain tuotteita ja palveluita jotka oikeasti toimivat ja jotka kiinnostavat blogin lukijoita.

En tietenkään pidä blogia vain rahan takia, eikä kenenkään pitäisi. Se kyllä näkyy sisällössä, joka sitten karkoittaa lukijat. Mutta vaikkei blogituloilla tuntipalkoille pääse (blogi vie paljon aikaa!), on se silti kivaa tienata vähän rahaa tehdystä työstä. Bloggaaminen on mahtava harrastus ja blogista saaduilla tuloilla voi kattaa blogista aiheutuvat kustannukset, kuten verkkotunnuksen ja web-hotellin, wordpress teemat, kilpailujen palkinnot ja yms. Tienatut rahat voi sijoittaa myös itsensä kehittämiseen esimerkiksi opiskelemalla Tiian verkkokursseilla lisää bloggaamisesta tai ostamalla blogin aiheeseen sopivia kirjoja ja lehtiä.

Tarkoitukseni ei myöskään ole kehuskella blogilla ansaituilla rahoilla, vaan haluan rehellisesti kertoa kuinka paljon tai vähän tällä tienaa. Tiedän, että monia kiinnostaa voiko blogilla tienata tai elättää itsensä. Uteliaita riittää aina. Mielestäni olisikin mahtavaa jos kaikki bloggaajat kertoisivat avoimesti tulonsa.

Blogilla tienaaminen vaatii siis paljon työtä ja motivaatiota. Älä ainakaan alkuun ota rikastumista tavoitteeksi. Kirjoita blogia intohimoisesti ja lisää sekaan tarkkaan valittuja mainoksia, niin voit tienata helposti lisätuloja. Jos minäkin pääsin vuodessa 500 euroon asti, niin sinäkin pystyt tähän. Voit helposti tienata blogillasi tällaisia summia ja jopa paljon paljon suurempia, jos olet valmis tekemään töitä blogisi eteen. Aloita tekemällä tili TradeTrackeriin ja Google AdSense en. Suosittelen lämpimästi myös tutustumaan Tiia Konttisen valmennuksiin, joista saat loistavia vinkkejä miten ansaita rahaa blogilla.

Tämä postaus keskittyi siis vain mainoksiin ja afiiliatekomissioihin, sillä niistä minulla iselläni on vain kokemusta ja koen että niistä on helpoin aloittaa. Tutustu myös postaukseeni  6 keinoa tienata rahaa blogilla ja netistä löytyviin muihin hyödyllisiin artikkeleihin jos haluat perehtyä muihin keinoihin ansaita rahaa blogilla.

*postaus sisältää affialite-linkkejä

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

6 Kommentit

 1. Säästösiivet

  Hei, mielenkiintoinen aihe ja selkeästi/käytännönläheisesti kirjoitettu teksti. 🙂 toivotaan että pääset 100e/kk blogitulotavoitteeseesi. t. Säästösiivet

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kannustavasta kommentista Säästösiivet! 🙂

   Vastaa
 2. lauri sson

  Mielenkiintoinen kirjoitus! Olen aina miettinyt että mitä npistä oikiasti tienaa ja tämä antoi kyllä osviittaa! Kiitos 🙂

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos kommentistasi lauri sson ja hyvä jos artikkelistani oli hyötyä! 🙂

   Vastaa
 3. Kohti unelmia

  Ihana blogi sinulla 🙂 itse aloitin bloggaamisen noin puolivuotta sitten, vielä ei voi sanoa että tienasin, koska ensimmäinen .Komissio kilahti viimeviikolla, mutta ehkä joskus.

  Olen uppoutunut tähän blogimaailmaan ja aika kuluu siivillä kun opiskelen keinoja kehittyä. Ja kun saan inspiraation postaukseen, se on menoa 😀

  Tsemppiä ?

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos Kohti unelmia! <3 Tsemppiä myös sinulle, siitä se lähtee. Blogin alku ja juurikin se eka komissio on vaikein, mutta tulot varmasti nousevat ajan myötä.

   Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This