Miten minä aloitin sijoittamisen

mennessä 23.02.2020Sijoittaminen0 Kommenttia

Aloitin sijoittamisen kesällä 2017 ja perustin tämän blogin saman vuoden loppusyksystä. Sitä ennen olin pitkään haaveillut sijoittamisesta, mutta kuvitellut sen olevan vaikeaa. Muistan vieläkin kuinka puhuin mieheni kanssa, että joskus kun olisi aikaa olisi kiva opetella sijoittamista. Kuvittelin sen olevan jotain rakettitiedettä joka veisi paljon aikaa. Ja että sijoittajat ovat jotain erikoisia ihmisiä, eihän tavalliset ihmiset sijoita. Tämä kertoo siis aika paljon millaisessa maailmassa olin elänyt. Kukaan lähipiiristäni ei siis sijoittanut tai ainakaan en tiennyt siitä.

Kolme vuotta sitten tilanne kuitenkin alkoi olla se, että meillä oli jonkin verran kertynyt ylimääräistä rahaa, joka vain makasi pankkitilillä. Tajusin, että asialle oli tehtävä jotain, joten aloin ottaa selvää sijoittamisesta. 

Silloin ei mielestäni sijoittamisesta kirjoiteltu yhtä paljon jokaisessa mediassa mitä nykyisin, mutta joitakin artikkeleita aiheesta oli. Muistan lukeneeni Iltasanomista Jasmin Hamidin haastattelun sijoittamisesta, ja se taisi olla viimeinen sysäys joka sai minut tarttumaan toimeen. Lainasin kirjastosta ison pinon sijoittamiseen liittyviä kirjoja, joista osan vain selasin ja osan luin tarkemmin kevään aikana. Opin valtavasti teoreettista tietoa sijoittamisesta ja se alkoi toden teolla kiinnostaa.

Samaisesta Jasmin Hamidin haastattelusta löysin myös suosituksen facebookin talous- ja sijoitusaiheisista ryhmistä ja päätin liittyä niihin. Näissä oli hyviä keskusteluja ja mielenkiintoni kasvoi entisestään. Monessa keskustelussa suositeltiin avaamaan arvo-osuustili Nordnettiin, sen helppouden ja edullisten kulujen vuoksi. Niinpä minäkin vihdoin rohkaistuin ja avasin tilin. Siitä se sitten vihdoin lähti.

Vaikka kuinka paljon olin lukenut kirjoja, niin eniten opin vasta sen jälkeen kun ensimmäiset osakkeet oli ostettu. Parhaat opit tulivat kokemuksen kautta. 

Tajusin, ettei sijoittaminen olekaan niin vaikeaa ja kuka vain pystyy siihen. Innostuin sijoittamisesta jopa niin paljon, että päätin perustaa aiheen ympärille blogin. Olin aiemmin kirjoittanut ruokablogia, joten tiesin jonkin verran bloggaamisesta. En ollut törmännyt tässä vaiheessa vielä muihin sijoitusblogeihin ja ajattelin tämän olevan melko harvinainen aihe. Myöhemmin tämä kuitenkin osoittautui harhaluuloksi, sillä sijoitus- ja talousaiheisia blogeja onkin melko paljon ja koko ajan tulee lisää. 

Tässä sitä ollaan lähes kolme vuotta myöhemmin, sijoitussalkku vahvasti plussalla ja paljon uutta tietoa päässä. Tärkein oppimani asia on, että sijoittaminen ei todellakaan ole vaikeaa vaikka toisaalta sitä voi opiskella koko elämän ja silti ei välttämättä tule yhtään paremmaksi. Toisin sanoen kuka vain pystyy siihen ja jokainen voi valita itselleen sopivimman tavan sijoittaa.

postaus sisältää affialite-linkin

 

LUE MYÖS:

MIKSI VALITA NORDNET?

MITEN OPISKELLA SIJOITTAMISTA? KATSO TÄSTÄ KATTAVA LÄHDELUETTELO

MITEN ALOITTAA OSAKESIJOITTAMINEN?

SIJOITTAMISEN ENNAKKOLUULOT

MILLOIN KANNATTAA ALOITTAA SIJOITTAMINEN?

SIJOITUSSANASTO ALOITTELIJOILLE

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This