Blogityöskentelyni äitiyslomalla

mennessä 12.07.2020Bloggaaminen, Minä, Tienaaminen2 Kommentit

Kerroin aiemmin jo yleisellä tasolla työskentelystä äitiyslomalla ja miten saada lisätuloja. Tässä postauksessa haluan vielä palata tähän aiheeseen henkilökohtaisemmalla tasolla. Aloin pohtimaan miksi itse työskentelen blogin parissa ja millaiset asiat minua motivoi.

Olen aivan innoissani (kevyt)yrittäjyydestäni. Tämä on minulle oikeasti todella iso juttu, sillä lähipiiristäni ei löydy yhtään yrittäjää. En tiedä käytännössä yrittäjyydestä mitään, enkä ole myöskään läheltä päässyt seuraamaan kenenkään yrittäjän taipaletta.

Kevytyrittäjyys onkin siksi oiva tapa tutustua yrittäjyyteen. Kokopäiväiseksi yrittäjäksi minusta ei vielä olisi. Ensinnäkään sisällöntuotanto ei tuota vielä läheskään tarpeeksi, että elättäisin tällä itseni ja perheeni. Toiseksi yrittäjyys vaikuttaa aivan liian vaikealta ja pelottavalta asialta. Tämän takia hoidan oikein mielelläni muutamat laskutettavat työt OP Kevytyrittäjä palvelun kautta.

Jos kevytyrittäjyys kiinnostaa sinuakin, voit rekisteröityä OP Kevytyrittäjäksi linkkini kautta, jolloin saamme molemmat laskuttaa seuraavat 1000 € ilman palvelumaksua (arvo 50 €).

Liittymislinkki: https://app.op-kevytyrittaja.fi/liity/9F5NT

On kuitenkin hienoa, että olen onnistunut kasvattamaan blogini sen verran isoksi, että olen päässyt sillä jo hiukan tienaamaan. Tuloni taisivat juuri ylittää blogin kehitykseen sijoittamani summan, joten plussan puolella ollaan. Hirveästi työtä tämä tosin vaatii, joten kaikki varmaan ymmärtää että rahan takia tätä ei kannata tehdä.

Bloggaaminen on mahtava harrastus ja varsinkin näin äitiyslomalla se tuo erilaista sisältöä päiviin. Iltaisin tai lapsen päiväunien aikana on kiva ottaa vähän omaa aikaa ja kirjoitella blogia tai opiskella lisää sijoittamista yms. Tällainen aivotyöskentely on hyvää vastapainoa lapsen hoidolle.

Lisäksi olemme miehen kanssa sopineet, että jatkossa saan kerran viikossa yhden “työpäivän”, jolloin hän hoitaa lapsen ja minä saan rauhassa keskittyä blogihommiin. Tällä tavoin onnistun ehkä saamaan lisää aikaa blogille ja kehittämään tätä lisää.

Kaikki ylimääräinen aika blogityölle on erittäin tervetullutta, sillä pääni pursuaa ideoita joita haluan päästä toteuttamaan. Paljon olisi kirjoitusideoita, mutta moni edellyttää laajempaa taustatyötä, johon ei vain nyt ole ollut aikaa. 

Lisäksi koen, että blogin avulla saan kehitettyä osaamistani. Uutta tietoa ja taitoa toivon voivani soveltaa niin blogityössä kuin tulevaisuudessa varsinaisessa palkkatyössäkin. Vaikka olenkin pari vuotta pois työelämästä kehitän silti itseäni ja osaamistani. 

Tämä tauko työelämästä on hyvä tilaisuus katsoa asioita uudesta näkökulmasta ja pohtia tulevaisuutta. Nyt on hyvää aikaa miettiä mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä ja löytää uusia kiinnostuksen kohteita.

Blogi tuo hyvää lisätuloa muuten pienituloiseen vauva-arkeen. Tämän lisäksi toivon että saisin blogista rakennettua pysyvämmänkin sivutulonlähteen. Luulen, että tulevaisuudessa yhä useampi työskentelee sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön ohella tai hankkii lisätuloja muilla keinoin.

Kaikkien omien hyötyjen lisäksi toivon toki että voin tuottaa inspiroivaa ja kiinnostavaa sisältöä lukijoille. Sillä rahakeskustelua tulisi lisätä entisestään. 

Blogini uudet aiheet on melko pitkälti pyörineet lapsiperheen talousasioiden ympärillä. Toivon että tämä uusi näkökulma rahaan kiinnostaa myös lukijoita. Vaikka talous ja sijoittaminen, varsinkin naisten, on tullut yhä suositummaksi aiheeksi mediassa, koen että vielä enemmänkin saisi aihe näkyä. 

Monissa talousblogeissa kyllä käsitellään sijoittamista tai sitten perheblogeissa vauva-aiheita, mutta näiden aiheen yhdistämistä ei kovin monessa blogissa näy. Haluankin blogissa käsitellä tätä näkökulmaa ja samalla purkaa ennakkoluuloja siitä että vauva maksaisi paljon sekä myös rohkaista lapselle sijoittamisessa. 

Kiitos siis myös sinulle lukijani kun mahdollistat minulle tämän tärkeän työn!

 

Mitä ”omaa tekemistä” sinä olet keksinyt äitiysloman ajaksi?

LUE MYÖS:

 MAAILMAN PARAS TYÖ

OMA TALOUSTILANNE ÄITIYSLOMAN MYÖTÄ

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

 1. Sjajppuakupla

  On mukavaa, että kerrot rehellisesti raha-asioista. Todella kiva, kun kerroit, että nyt ”vasta” blogisi on tuottanut sen, mitä siihen olet rahaa käyttänyt. Jotenkin todella virkistävää, että et ns.kaunistele totuutta vaan realistisesti kerrot tienesteistäsi. Uskon, että monella on harhakäsitys, että blogilla alkaa samantien tienaamaan ja kaikki tulee valmiiksi katettuna.

  Inspiroivaa myös, että olet järki-ihminen ja kiinnostunut kehittämään itseäsi vauva-arjesta huolimatta.

  Olisi kiinnostavaa kuulla tulevaisuudentavoitteistasi niin rahan kuin urankin näkökulmasta. Olen saman ikäinen kanssasi, joten juttujasi on mielenkiintoista lukea. Meillä ei vielä lapsia ole, mutta parin vuoden sisään uskoisin ensimmäisen siunaantuvan. Olen saanut blogistasi valtavasti mielenrauhaa tulevaisuuden vauva-arkea ajatellen ? kiitos kun kirjoittelet tätä blogia!

  Vastaa
  • Heidi

   Kiitos mukavasta kommentistasi! 🙂

   Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This