Maailman paras työ

mennessä 9.02.2020Minä, Muut0 Kommenttia

Jos joku teistä ei vielä ole kuullut, niin minulla on nykyään uusi maailman paras työ. Tässä toimessa olen kohta ollut jo kolme kuukautta. Työ on erittäin vaativaa, mutta sitäkin antoisampaa. Tittelini on ÄITI, mutta nimikkeenä voi olla myös mutsi, mama, äippä, äiskä…

Täysin vastaava työ löytyy myös titteleillä isi, isä, iskä, isukki tai yleisemmin vain Vanhempi.

Nyt kerron tarkemmin mitä tämä työ edellyttää, millaisia ovat työtehtävät ja mitä tästä maksetaan. Tämä koskee lähinnä työtäni pienen vauvan äitinä, työnkuva nimittäin muuttuu jatkuvasti lapsen kasvaessa.

 

Vaatimukset

Työ edellyttää kärsivällisyyttä, määrätietoisuutta ja hyvää organisaatiokykyä. Ja jos ei näitä ole ennestään, niin viimeistään tässä työssä ne tulevat tutuksi. 

Koulutusta tai aiempaa kokemusta ei vaadita. Toki aiemmasta kokemuksesta sekä kirjoista, lehdistä, blogeista tai facebookin keskusteluryhmistä voi olla apua. Mutta parhaiten oppii tekemällä. Työskentelet kasvattajana, mutta todellisuudessa kasvat varmaan eniten itse.

 

Työnkuva

Itsestäsi ja lapsestasi riippuen työ voi olla todella vaihtelevaa tai todella yksipuolista. Päivät voivat olla tylsiä tai täynnä menoa ja meininkiä.

Työssä tarvitset paljon erilaisia taitoja ja heittäytymistä. Sinun täytyy myös suoriutua monesta tehtävästä samanaikaisesti. Onhan englanninkielinen tittelisikin MOM (Master Of Multitasking).

Työssä opit taitoja todella monelta elämän osa-alueelta. Sinusta tulee mestari siivooja, kokki, sairaanhoitaja, esiintyjä, psykologi, taloushallinnon ammattilainen, juhlien järjestäjä, logistiikkakoordinaattori, jne.

Työ edellyttää myös laulamista ja tanssimista. Onneksi laulu- tai tanssitaidoilla ei ole merkitystä, pääasia on että yrität. Työssä pääset leikkimään ja hassuttelemaan ihan niin paljon kuin haluat.

Työssä joutuu raatamaan niska limassa (kirjaimellisesti!). Välillä hartiat huutaa hoosiannaa, mutta sairaslomasta on turha edes haaveilla. Työasennot eivät useinkaan ole kovin ergonomisia.

Työ on fyysisesti rankkaa, mutta myös henkinen puoli on koetuksella. Sinun on pysyttävä rauhallisena ja hallittava hermosi tilanteessa kuin tilanteessa. 

 

Työaika

Työaika on liukuva. Mutta et itse pysty silti määrittämään milloin vuoro alkaa tai loppuu, sen tekee pomosi.

Pääsääntöisesti työtä on vähintään 12 tuntia vuorokaudessa, seitsemänä päivänä viikossa. Myös yövuoroihin tulee varautua. Työ edellyttää myös päivystysvalmiudessa oloa ja työhön on tartuttava vuorokaudenajasta riippumatta. Mitään hälytyslisää ei tietenkään tästä silti makseta.

Lakisääteisistä ruoka- tai kahvitauoista on turha edes haaveilla. Syöt työn lomassa silloin kun kerkiät. Myöskään lepoajat eivät täyty, joten väsymystä on kestettävä.

Toisaalta pitkätkin työpäivät kuluvat yllättävän nopeasti. Päivä rakentuu toistuvista rutiineista; syöttäminen, vaipanvaihto, päiväunet, leikkiminen ja seurustelu. Kun tätä kaavaa toistetaan muutaman kerran päivässä ja huomaat taas yhden päivän hujahtaneen ohi. Pienessä hetkessä vauva on jo kasvanut viikkoja ja ihmettelet miten aika kuluikin näin nopeaan.

 

Pomo

Pomo on todella symppis ja aito tyyppi. Hän tosin kärsii kovista mielialanvaihteluista, jotka sinun täytyy vain kiltisti kestää. Hän kertoo välittömästi ja rehellisesti mitä mieltä on työpanoksestasi.

Parhaimmillaan hän on iloinen ja hymyilee aamusta iltaan. Tällöin hän on todella tyytyväinen työpanokseesi ja tiedät että olet onnistunut työssäsi. 

Toisinaan taas pomo huutaa kurkku suorana ja raivoaa sinulle pää punaisena. Vaikka tekisit parhaimpasi hänen miellyttämiseksi, sekään ei aina riitä. Takaisin et tietenkään voi huutaa, joten koita kestää, seuraava päivä on toivottavasti parempi.

Pomo on myös hurjan fiksu ja laskelmoiva tyyppi. Hän esimerkiksi osaa tiheän imun kautena tilata lisää maitoa, jotta tehdas tulevaisuudessakin pyörisi ja palvelisi hänen toivomallaan kapasiteetilla. Onpa nerokasta.

Luonnollisesti pomo päättää milloin ja miten työskennellään. Jos pomo ei nuku, et myöskään sinä nuku. Oma lounastauko täytyy välillä keskeyttää, jos pomo päättää että hän syö ensin.

Välillä hän myös saattaa vetää överit ja sammua syliisi kuola poskella. Eikä tämä tapahdu vain pikkujouluissa, vaan ihan tavallisena työpäivänä.

 

Palkka

Mitä tällaisesta työstä sitten maksetaan? Työn vaativuuden perusteella luulisi että miljoonia. Mutta ei, rikastumaan tällä työllä ei pääse.

Täysin ilmaiseksi ei kuitenkaan tarvitse työskennellä. Kela maksaa vähintään 28,94 euroa per arkipäivä (lue lisää kelan sivuilta). Ilta- ja yölisistä tai pyhäkorvauksista on turha edes haaveilla. Tätä “palkkaa” tosin maksetaan vain alkuun. Kun vauva on noin 9 kuukautta, tippuvat tulosi merkittävästi tai sinun on palattava “oikeisiin töihin”. Silti jatkat vielä työssäsi Äitinä koko loppuelämän.

Paras palkka on kuitenkin vauvan onnellinen hymy heti aamusta. Tai pienen ihmisen innostunut nauru kun hän näkee äidin naaman tai kuulee äidin äänen. Tämä sulattaa sydämen ja saa sinut unohtamaan huonot työolot.

Kun pieni käsi tarttuu sormeesi tai silittää ihoasi, hymyilet enemmän kuin suuren palkankorotuksen jälkeen. Kun lapsi oppii uusia taitoja, halkeat ylpeydestä. On mahtavaa nähdä kuinka pienokainen kasvaa ja kehittyy.

Palkitsevaa on myös kun vauvan silmät loistavat ja hän katsoo sinua onnellisena, sen jälkeen kun olet ruokkinut ja hoivannut häntä. Tiedät silloin että olet hoitanut työsi hyvin. Myös nukkuvan vauvan katselu on lumoavaa.

Palkaksi saat siis jotain rahaakin arvokkaampaa. Nimittäin tätä onnellisuutta ei voi millään summalla ostaa.

Kerran vuodessa voit hyvällä tuurilla saada myös muita etuuksia; kuten kukkia, suklaata, lahjoja tai aamupalan sänkyyn. Tätä kutsutaan äitienpäiväksi, jolloin juhlistetaan panostasi tässä firmassa.

 

Yhteenveto – maailman paras työ

Vaikka työ on toisinaan raskasta ja vaativaa, on se myös maailman ihaninta ja palkitsevinta. 

Vaikka pikkupomo määrää päivän rytmin, voit silti itse päättää miten ja missä työskentelet. Missään muussa työssä voi tuskin katsella näin paljon Netflixiä. Sinun ei myöskään tarvitse meikata tai pukeutua hienosti työtä varten. Ketään ei haittaa vaikka viettäisit koko viikon samassa likaisessa pyjamassa ja hiukset rasvaisena. Toisaalta voit myös lähteä ulos, kaupungille, kahviloihin, kaverin luokse tai mihin vain haluat ja hoitaa työtehtävät siellä.

En tekisi mitään muuta mieluummin kun vietän päiväni tämän pienen otuksen kanssa. Hoivaan ja hellin häntä, ja saan siitä palkaksi kauneimman hymyn. On tämä vain maailman paras työ.

Vai mitä mieltä olette arvoisat kollegat? Mikä työssäsi Äitinä on parasta ja pahinta?

 

 

LUE MYÖS:

MITEN VAUVA VAIKUTTAA PERHEEN TALOUTEEN

MITEN VARAUTUA ÄITIYSLOMAAN TALOUDELLISESTI?

OMA TALOUSTILANNE ÄITIYSLOMAN MYÖTÄ

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This