Tästä syystä suosittelen Nordnettia aloittelevalle sijoittajalle

mennessä 25.04.2021Sijoittaminen1 Kommentti

Olen muutaman kerran törmännyt sosiaalisen median keskustelussa kritiikkiin Nordnettia kohtaan ja näissä kommenteissa on väitetty ettei se sovi aloittelijoille. Kritoisoijat ovat ihmetelleet miksi jokaisessa blogissa suositellaan Nordnettia.

Tässä postauksessa halusin vastata tähän kritiikkiin ja kertoa miksi itse suosittelen Nordnettia ja miksi se mielestäni sopii juurikin aloittelijoille parhaiten.

LUE MYÖS:

ALOITTELEVAN SIJOITTAJAN USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (UKK) – ELI KAIKKI MITÄ SINUN TULEE TIETÄÄ SIJOITTAMISESTA

 

Tyytyväinen Nordnetin asiakas jo neljä vuoden ajan

Kun minä aloitin sijoittamisen nelisen vuotta sitten, avasin Nordnetin arvo-osuustilin koska sitä silloinkin suositeltiin keskustelupalstoilla. Aloitin sijoittamalla suomalaisiin tuttuihin osakkeisiin. Lisäksi aloitin jostain syystä sijoittamaan myös oman pankin rahastoon. Tämän olen sen jälkeen lopettanut korkeiden kulujen vuoksi.

Olen kiitollinen, että joku tätä palvelua minullekin suositteli silloin neljä vuotta sitten. Olin pitänyt aiemmin sijoittamista vaikeana ja en oikein tiennyt mistä olisin aloittanut. Suurin askel olikin juuri tuon arvo-osuustilin avaaminen, jonka jälkeen sijoittaminen vei mennessään. Nordnetin helppo käyttöliittymä teki aloittamisesta selkeää ja yksinkertaista. 

Olen siis käyttänyt Nordnettia jo neljän vuoden ajan ja en ole vaihtamassa pois. Olen palvelua suositellut myös perheelleni ja ystävilleni, vaikken ole saanut näistä suositteluista penniäkään rahaa. Olen siis aidosti tyytyväinen palveluun ja toivon, että jokainen kokee tämän myötä sijoittamisen yhtä innostavaksi kuin minäkin. Päivääkään en ole katunut sitä, että aloitin sijoittamisen.

 

Miksi suosittelen Nordnettia aloittelijoille ja kaikille muillekin?

Blogin kautta tehdyistä suositteluista saan toki pienen komission, mutta en suosittelisi tätä tai mitään muutakaan palvelua vain rahan takia. Saatu suosittelupalkkio ei ole niin suuri, että sillä rikastumaan pääsisi.

Suurin syy miksi Nordnet sopii mainiosti aloittelijalle (ja toki myös kokeneemmallekin sijoittajalle) on palvelun helppokäyttöisyys ja kulujen läpinäkyvyys. Palvelussa on hyvä käyttöliittymä niin koneella kuin nykyisin myös mobiilissakin. Nordnetin kautta eri sijoitusinstrumenttien löytäminen, vertailu ja kaupankäynti on todella helppoa. 

Nordnet ei sisällä kuukausimaksuja tai mitään piilokuluja. Rekisteröityminen on täysin ilmaista eikä tilin ylläpito maksa mitään. Maksat vain toteutuneista kaupoista sekä mahdollisesti rahastojen omia hallinnointikuluja.

Kaupankäyntikulujen suuruus vaihtelee sijoitussummien ja kaupankäyntitason mukaan. Kulut ovat helposti tarkastettavissa hinnastosta ja näet kulut myös aina heti osto- tai myyntitapahtuman yhteydessä. Näin kulut eivät pääse yllättämään. Lisäksi Nordnetilta löydät markkinoiden ainoat täysin kuluttomat rahastot. Nordnetin indeksirahastot (entiset superrahastot) eivät siis sisällä mitään kuluja, jonka takia niitä löytyykin useimman sijoittajan salkusta, myös omastani.

Nordnetin kulut osakekaupoissa saattavat nousta melko korkeaksi jos kauppaa tekee vain pienillä summilla. Tämän takia suosittelenkin ostamaan osakkeita aina vain siten, että kulut ovat max 1% ostohinnasta. Esimerkiksi, jos kulut ovat 7 €, osta vähintään 700 eurolla. Aloittelijan kannattaa tietysti hyödyntää Nordnetin uuden asiakkaan etu, jossa kaksi ensimmäistä kuukautta käyt kauppaa parhaalla hintatasolla. Eli kaupankäyntikulut ovat 0,06%, kuitenkin minimissään 3 €. Eli tällöin osakkeita voisi ostaa jo 300 eurolla. Etu joka todellakin kannattaa alussa hyödyntää.

Näitä pienemmillä summilla kannattaa sijoittaa rahastoihin, joihin voit sijoittaa vaikka vain 15 €. Lisäksi kannattaa tutustua erityisesti Nordnetin rahastokuukausisäästämiseen. Tällöin tililtäsi menee ennalta määrittämäsi summa suoraan valitsemiisi rahastoihin. Nordnetilla on lisäksi palvelu joka auttaa sinua sopivien rahastojen valinnassa.

LUE MYÖS:

MITEN VALITA RAHASTOJA?

Lisäksi Nordnetin eduksi voisi vielä mainita sen, että se toimittaa tiedot automaattisesti verottajalle. Tämä on erittäin tärkeä asia varsinkin aloittelijalle, joka ei halua turhaa stressata ja hoitaa kaikkea itse.

Nordnetilta löydät todella laajaan valikoiman erilaisia sijoitusinstrumentteja ja voit käydä kauppaa maailmanlaajuisesti. Valinnanvaraa siis on. Lisäksi Nordnetilla on kattavasti erilaisia ohjeita, oppaita, vinkkejä, blogi ja Nordnet-koulu.

Nordnet onkin Suomen suosituin arvopaperivälittäjä, eikä suotta. Eihän kaikki Nordnetin yli 300 000 aktiivista suomalaista asiakasta voi olla väärässä.

AVAA TÄSTÄ ARVO-OSUUSTILI NORDNETTIIN JA HYÖDYNNÄ UUDEN ASIAKKAAN EDUT!

 

Edellä mainituista syistä siis suosittelen Nordnettia “jatkuvasti”

Kuten todettua en suosittele palvelua vain rahan takia, vaan koska oikeasti uskon sen olevan paras palvelu sijoittamiseen. Nordnetin kautta sijoittamisen aloittaminen onnistuu mahdollisimman helposti ja kivuttomasti. Sano siis EI tekosyille ja aloita sijoittaminen jo tänään!

Blogissani oleva affiliate-markkinointi onkin kaikille win-win-tilanne. Sinä pääset aloittamaan vaurastumisen Suomen suosituimmassa sijoituspalvelussa. Saat hyvän ja helpon startin sijoitusurallesi, jota et varmasti kadu. Nordnet saa uuden tyytyväisen asiakkaan. Ja minä saan pienen komission, jolla tuetaan blogini kasvua ja kehitystä. 

 

Lopuksi haluan vielä muistuttaa Nordnetissa käynnissä olevasta arvonnasta, jossa arvotaan kaikkien uuden palvelun kautta kuukausisäästösopimuksen aktivoineiden kesken joka kuukausi (1.2. – 30.4.2021) viisi henkilöä, jotka voittavat itselleen 100 € rahastolahjakortin. Eli vielä ensi perjantaihin (30.4) asti aikaa osallistua! Lue lisää!

 

Blogissani esiintyvää aineistoa ei tule millään tavalla tulkita sijoitussuosituksiksi. Blogi sisältää minun henkilökohtaisia mielipiteitäni, eikä niitä ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi. Blogissa kerron mm. miten itse sijoitan, miksi kannattaa sijoittaa tai mikä on minun mielestäni järkevä tapa sijoittaa. Jokainen lukija tekee kuitenkin sijoituspäätöksensä itse. Varsinainen sijoitusneuvonta, jota tämä blogi ei sisällä, on luvanvaraista toimintaa.

Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Kehotan muutenkin kaikkia lukijoita suhtautumaan blogissa esiintyvään aineistoon kriittisesti ja ymmärtämään, että blogin kirjoittaja ei välttämättä käsittele asioita objektiivisesti, vaan omien mielipiteidensä, arvojensa ja näkemystensä perusteella. Lukijan tulee ymmärtää, että blogissa esiintyvä tieto voi olla virheellistä. En ole sijoitus- tai finanssialan ammattilainen.

 

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

1 Kommentti

 1. Kari Tanskanen

  Hei,
  Suomessa aloitti ensimmäisenä osakekaupan nettivälityksen EQ-online 1998. Muutamia vuosia myöhemmin Nordnet aloitti toimintansa Suomessa. EQ-online joutui ensin islantilaispankin omistukseen, mutta lopulta Nordnet hankki Suomessa suositun EQ-onlinen omistukseensa. Näin minäkin siirryin suomalaisesta nettipankista ruotsalaisen Nordnetin asiakkaaksi. Alkuun en tykännyt Nordnetin palvelusta verrattuna EQ-onlineen, mutta Nordnet on parantanut paljon palveluaan ja osakevälityksen toiminnallisuutta.

  Nordnet on ollut edullisen osakevälittäjän maineessa. Se on sitä vieläkin, vaikka joidenkin välittäjien kautta saa nykyään parempia ehtoja.
  Itse olen siirtynyt tekemään osakekauppoja myös OP-nettipankin kautta, joka on tietyn suuruisissa osakekaupoissa edullisempi kuin Nordnet. Olen kuullut hyvää myös Nordean palvelusta.

  Aloittelijalle Nordnet sopii hyvin. Käyttöliittymä on selkeä ja osa osakkeiden kaupankäyntiin liittyvistä palveluista on ilmaisia. Kun on ensin opetellut osakesijoittamista esim. Nordnetin kautta ja kun sijoitusten määrä kasvaa, voi alkaa verrata sitä muihin välittäjiin. Isoja summia sijoittavat saavat palvelun edullisimmin Danske Kaupankäynti Onlinestä, Nordeasta tai Mandatum Traderilta.

  Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This