Näillä vinkeillä luot menestyvän blogin

mennessä 31.03.2019Bloggaaminen0 Kommenttia

Viime viikolla kerroin millainen blogi ei toimi ja karkottaa varmasti lukijat. Nyt kun tiedostat nämä pahimmat virheet ja osaat toivottavasti välttää niitä, syvennytään siihen miten tehdä blogista todella hyvä.

Tässä postauksessa kerron millaisia elementtejä menestyneistä ja toimivista blogeista löytyy. Ottamalla nämä vinkit käyttöön viet blogisi uudelle tasolle.

 

Anna lukijalle jotain

Oikeasti menestyvän blogin salaisuus on siinä, että ajattelet lukijaa. Lukija ei halua käyttää aikaansa blogisi lukemiseen jos hän ei saa siitä mitään.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikkien blogien pitäisi tarjota neuvoja ja vinkkejä. Lukija voi hakea blogista esimerkiksi inspiraatiota, vertaistukea, uusia näkökulmia tai ihan vain huumoria ja hyvää viihdettä.

Kannattaa miettiä, millaisia blogeja itse luet ja mitä ne tarjoavat sinulle. Mieti sen jälkeen omaa blogiasi. Mitä se antaa lukijalle? Miksi lukijan kannattaisi kuluttaa aikaansa blogissasi?

Asettamalla lukijan etusijalle teet heti blogistasi menestyneemmän.

 

Muista persoonallisuus

Vaikka kirjoitat tekstiä lukijalle, muista silti oma persoonallisuus. Blogin tulee jotenkin erottua muista saman aihepiirin blogeista.

Kerro jotain henkilökohtaista itsestäsi, mihin lukijat voivat samaistua. Näytä teksteissä oma mielenkiintosi ja asiantuntemuksesi aihetta kohtaan.

Rakenna mielenkiintoinen brändi itsesi ja blogisi ympärille.

 

Kirjoita selkeää tekstiä

Korjaa edellisessä postauksessa mainitut pahimmat tekstiin liittyvät virheet ja kirjoita helppolukuista tekstiä.

Hyvässä blogissa lukija nauttii tekstin lukemisesta eikä mikään osa-alue aiheuta päänsärkyä. Tekstin tulisi olla ymmärrettävää ja selkeää.

Lukija haluaa mahdollisimman helpon lukukokemuksen, jossa teksti on hyvin jäsennelty. Käytä siis lyhyitä lauseita ja kappaleita, sekä väliotsikoita ja listoja. Myös kuvat rytmittävät hyvin tekstiä.

 

Auta lukijaa löytämään postaukset

Kun edellä mainitut kohdat ovat kunnossa lukijat varmasti nauttivat teksteistä ja haluavat lukea lisää. Sinun tulee siis tarjota lukijalle helppo pääsy muihinkin postauksiin, jotta hän pysyisi blogissasi mahdollisimman pitkään.

Välillä päädyn googlen kautta jonkin blogin yksittäiseen mielenkiintoiseen postauksee, ja sen luettuani haluaisin lukea lisää samasta aiheesta. Jos en kuitenkaan mistään löydä pääsyä saman aihepiirin postauksiin, poistun blogista ja tuskin enää löydän toiste takaisin. Blogissa olisi voinut olla paljonkin mielenkiintoisia tekstejä, mutta jos ne eivät ole lukijan helposti saatavilla, menetät potentiaalisen lukijan.

Huolehdi siis että postaukset ovat järjestetty kategorioiden tai tagien mukaan, ja saman aihepiirin postaukset löytyvät helposti. Hyvä keino on myös suoraan linkata postauksista toisiin, ihan vain tekstin seassa tai postauksen lopussa “lue lisää” otsikon alla.

 

Ole aktiivinen

Hyvä blogi päivittyy säännöllisesti, jolloin lukijat osaavat odottaa uutta sisältö. Julkaisemalla puolen vuoden välein et saa lukijoita sitoutumaan. Mutta suunnittelemalla postaukset ja julkaisuaikataulun etukäteen teet blogista huomattavasti ammattimaisemman.

Kannattaa siis päättää säännöllinen julkaisutahti ja pysyä siinä. Näin lukijat odottavat aina innolla uutta sisältöä.

Blogin tueksi kannattaa usein myös perustaa joku some-tili. Olemalla aktiivinen myös somessa rakennat hyvää vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Lukijat saavat näin myös arvokasta lisätietoa sinusta ja blogistasi.

 

Keksi toimiva nimi

Hyvällä blogilla tulee olla myös hyvä nimi. Nimen tulee olla erottuva ja blogia kuvaava. Se pitää kuitenkin olla helppo lausua ja kirjoittaa. Nimen tulee jäädä mieleen, jotta uudetkin lukijat muistavat ja löytävät blogisi uudelleen.

 

Markkinoi blogiasi

Laadukas sisältö ja toimiva blogi on tietysti kaiken a ja o. Mutta kun nämä ovat kunnossa täytyy blogia myös markkinoida, jos haluat rakentaa siitä oikeasti menestyvän.

Jotta lukijat löytäisivät blogiisi, täytyy sinun mainostaa sitä eri kanavissa. Mainontaa voit toteuttaa maksullisena tai ilmaisena jakamalla postauksia esimerkiksi somessa. Omien postausten spämmäily joka ikiseen facebook-ryhmään ei ole toimiva keino. Liity ennemmin blogisi aihetta käsitteleviin ryhmiin ja keskustele niissä kyseisestä aiheesta. Sopivaan keskusteluun voit helposti linkata blogisi, jossa on esimerkiksi hyödyllistä lisätietoa aiheesta.

Älä myöskään unohda kaikkein tärkeintä ja ilmaista “markkinoinnin” muotoa, nimittäin hakukoneoptimointia. Optimoimalla postaukset hyvin, saat ilmaista liikennettä googlesta.

 

Näillä vinkeillä pääset toivottavasti alkuun menestyneen ja toimivan blogin luomisessa. Jos kuitenkin haluat syventyä aiheeseen lisää ja saada parhaat ohjeet ammattilaiselta, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan Tiia Konttisen blogiin sekä valmennuksiin ja e-kirjoihin. Tiia Konttisen opeilla kehityt bloggaamisen ammattilaiseksi ja saat paljon uusia lukijoita blogiisi.

 

Lue myös:

BLOGIN PERUSTAMINEN – 3 SIMPPELIÄ ASKELTA, JOILLA PÄÄSET ALKUUN

HYVÄN BLOGITEKSTIN KYMMENEN KÄSKYÄ

6 KEINOA TIENATA RAHAA BLOGILLA

 

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This