Miksi sinunkin tulisi hankkia lisätuloja?

mennessä 22.11.2020Tienaaminen0 Kommenttia

Blogini suosituimmaksi artikkeliksi on noussut YLI 25 TOIMIVAA KEINOA ANSAITA LISÄTULOJA. Ihmisiä siis selvästi kiinnostaa lisätulojen hankinta, sillä blogiin päädytään paljon hakusanoilla lisätuloja, lisätulot, passiivinen tulo, lisätuloja työn ohessa, mistä lisätuloja, lisätuloja äitiyslomalla, lisätuloja kotona, passiiviset tulot jne. 

Tässä kirjoituksessa pohdinkin sitä, että miksi lisätulot kiinnostavat niin monia ja miksi sinunkin tulisi olla aiheesta kiinnostunut. Jos sinulla ei vielä ole lisätulonlähdettä, suosittelen lämpimästi lukemaan tämän postauksen ja sen jälkeen rakentamaan itsellesi sopivan lisätulonlähteen.

 

Miksi lisätuloja kannattaa hankkia?

Jos rahaa haluaa enemmän säästöön, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: pienentää menoja tai hankkia lisää tuloja. Kuluja voi kuitenkin karsia vain tiettyyn pisteeseen saakka, jonka jälkeen on alettava miettiä muita keinoja. 

Monien mieli on rajoittunut vain siihen että tuloja saadaan kuukausipalkasta. Olemme lukkiutuneita siihen ajatukseen, että käydään koulut, mennään koulutusta vastaavaan työhön ja tehdään sitä loppuelämä, riippumatta siitä pitääkö edes työstä. Ainoat tulonlähteet tulevat palkasta, joka useimmiten tuntuu liian pieneltä eikä tahdo riittää elämisen kuluihin. Ainoa vaihtoehto tuntuu olevan tehdä ylitöitä jos haluaa lisää palkkaa.

Mutta, asian ei tarvitse olla näin. Oikeasti kenellä tahansa meistä on mahdollisuuksia hankkia muitakin tuloja.

Ylimääräiset tulot mahdollistavat vapaamman elämän. Aluksi niiden eteen on tehtävä enemmän työtä, mutta myöhemmin ne voivat vapauttaa sinulle enemmän aikaa käyttöön. Et ole niin sidottu vain yhteen palkkatyöhön, jolloin voit vähentää työtuntejasi, pitää enemmän lomaa tai ottaa taloudellisia riskejä.

Jos tämänhetkinen työsi ei ole intohimosi, voit toteuttaa itseäsi sivutöiden kautta. Ansaitset samalla lisää rahaa, opit uutta ja kehität itseäsi. Jos taas olet jo unelmatyössäsi, ei ylimääräisistä euroista silti ole haittaa ja lisäksi voit sivutöillä kehittää ammatillista osaamistasi. Lisäksi jos lomauttaminen tai irtisanominen uhkaa, on taloutesi hieman turvatumpaa lisätulojen ansiosta.

Jos taas haaveilet oikeasta vaurastumisesta, niin silloinkin lisätulot ovat toimiva reitti. Harva on pelkillä palkkatuloilla rikastunut. Tiesitkö, että kaikista rikkaimmilla ihmisillä on usein monta tulonlähdettä. He eivät siis ole vain palkkatulojen varassa, vaan saavat tuloja myös osingoista, sijoitusasunnoista, sivutöistä, omista yrityksistä jne.

Luo sinäkin siis itsellesi muita tulonlähteitä palkkatyön lisäksi. Lisätulonlähteet voivat olla aluksi pieniä ja niitä voi olla vain yksi. Pääasia on, että keksit jonkin uuden keinon tienata rahaa.  

Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja tienata ja hankkia lisää tuloja. Et ainakaan menetä mitään ja parhaimmillaan voit oppia paljon hyödyllisiä taitoja ja jopa rikastua.

Myöhemmin voit huomata, että saat ylimääräistä rahaa kuukausittain useasta eri lähteestä, ilman että edes tiedostat asiaa. Näin varallisuutesi alkaa pikkuhiljaa karttua ja voit alkaa miettimään mitä teet ylijäämälle. 

 

Mistä saada lisätuloja?

Moni saattaa ajatella että eihän minulla ole aikaa tai osaamista hankkia lisätuloja. Mutta oikeasti sinulla saattaa olla jotain sellaista osaamista, josta joku muu on valmis maksamaan.

Mieti mitä taitoja, tietoa tai kokemuksia sinulla on, jotka olisi muutettavissa rahaksi. Väitän, että et ole tullut edes ajatelleeksi kaikkia vaihtoehtoja.

Jos tämä tuntuu vieraalta ajatukselta, niin mieti onko sinulla jotain omaisuutta, jota voisit vuokrata ja ansaita sitä kautta lisätuloja? Aina ei siis tarvita mitään uuden keksimistä ja myymistä, vaan voit jo hyödyntää olemassa olevaa omaisuuttasi.

Lisäksi yksi tyypillisimmistä lisätuloista, jota moni ei edes miellä lisätuloksi, ovat osingot. Laittamalla omat rahasi töihin, voit ansaita koko ajan lisää näkemättä itse kovinkaan paljon vaivaa. Jos esimerkiksi sijoitat 20 000 euroa 5% osinkoa maksavaan yhtiöön, tienaat vuodessa 1000 euroa!

On totta, että useimmat lisätulot vaativat aluksi hieman aikaa ja vaivaa. Mutta kun saat ne rullaamaan voit tienata helposti passiivisia tuloja, joka taas vapauttaa sinulle enemmän aikaa tehdä sitä mitä haluat.

Kannattaa valita sellaisia lisätulonlähteitä joista oikeasti pitää ja joka sujuu itsellä helpoiten normaalin arjen lomassa. Jos käyt paljon koiran kanssa lenkillä, voit samalla kerätä pulloja tai sienestää. Jos taas viihdyt muutenkin paljon tietokoneella ja sinulla on paljon ajatuksia ja tietoa, niin kirjoita ne ylös blogiin tai kirjaksi. Jos matkustelet usein, niin laita reissujen ajaksi asuntosi ja/tai autosi vuokralle. Jos pidät ihmisten kanssa juttelusta ja sinulla on laajat sosiaaliset verkostot, voisit varmasti tehdä verkostomarkkinointia. Jokaiselle varmasti siis löytyy omannäköinen tapa hankkia lisätuloja.

Jotkin yllä mainituista ovat pienempiä lisätulonlähteitä ja joistakin voit luoda jopa sivutoimisen yrityksen.

Oikeastaan lisätulomahdollisuuksia on kaikkialla, mutta monella ne jäävät huomamatta. Useimmat ihmiset tekevät päivittäin sellaisia asioita, joista muut olisivat valmiita maksamaan. Mieti miten sinä voisit kaupallistaa oman osaamisesi. Sinulla on varmasti tietoa, taitoa ja osaamista, joista on muille hyötyä. Hyödynnä omaa osaamistasi ja hanki sen avulla lisätuloja yrittäjänä. Myy omia e-kirjoja, verkkokursseja tai muita tuotteita, joissa autat ihmisiä.

Mielestäni parhaimpia tulonlähteitä ovatkin passiiviset tulot, eli tulot joita saat vaikka et työskentele aktiivisesti. Nämä toki vaativat alkuun enemmän työpanosta ja vaivannäköä, mutta tuottavat myöhemminkin rahaa vaikka et enää tekisi asian eteen juuri mitään. Tällaisia ovat juurikin blogi, nettisivut, digituotteet jne.

Netti on täynnä erilaisia listauksia lisätulon lähteistä. Googleta “lisätulot” ja tutustu laajaan kirjoon erilaisia keinoja hankkia lisätuloja.

Mistä lähteistä sinä saat lisätuloja?

 

LUE MYÖS:

MITÄ PASSIIVISET TULOT OVAT JA MIKSI NIITÄ KANNATTAA TAVOITELLA?

MITEN PASSIIVISIA TULOJA SAA? KATSO 7 PARASTA PASSIIVISTA TULONLÄHDETTÄ

TYÖSKENTELY ÄITIYSLOMALLA – MITEN SAADA LISÄTULOJA?

 

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This