Äidit talouden ohjaksissa

mennessä 16.05.2023Muut talousaiheet0 Kommenttia

Tuoreessa Talouselämä kolumnissa kirjoitin miten äidit ovat yhä useamman perheen talouspäälliköitä ja miksi heidän panostus ansaitsee kiitosta:

 

Talouselämä.fi : Äitien rooli talouden pyörittäjinä ansaitsee arvostusta

 

Tekstejäni julkaistaan reilu kuukauden välein. Kolumneissa käsittelen sijoittamisen ja oman talouden hallinnan aiheita omista näkökulmistani. Tiivistelmä kolumnista julkaistaan itse lehdessä ja varsinainen pitkä teksti sitten Talouselämän nettisivuilla.

Lue myös aiemmat kolumnini:

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: RIITTÄÄKÖ OMA TYÖELÄKE?

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: ET TARVITSE RIKASTA PRINSSIÄ – KAIKILLA ON MAHDOLLISUUS VAURASTUA

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: NUMEROTAITOJA TARVITAAN NYT

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: SIJOITTAJAN EI TARVITSE OLLA SEPPÄ SYNTYESSÄÄN

TALOUESELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: MIKSI MUUTOS VAATII KRIISIN?

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: RAHATAIDOT HUKASSA

Mitä tehdä lisärahalla? (ylimääräinen lapsilisä)

Perhevapaat

BITCOIN OPETTI SIJOITTAMISESTA

 

Äidit talouden ohjaksissa

Ainakin meidän perheessä minä olen se joka tienaa vähemmän, niin kuin tilastojen mukaan valtaosassa suomalaisista perheistä. Silti minä teen meillä huomattavasti enemmän rahaan liittyviä päätöksiä. 

Keskustelemme taloudesta paljon puolisoni kanssa, seuraamme rahaliikennettä yhdessä ja teemme taloudelliset päätökset yhdessä. Silti minä olen meistä se, joka tietää tarkemmin taloutemme kulurakenteen ja tekee arkisia talouspäätöksiä. 

Lisäksi minä olen perheessämme se, joka ensiksi innostui sijoittamisesta ja joka nykyisinkin tutkii enemmän markkinoita ja tekee sijoituspäätöksiä. Näitä ideoitani ja tutkimaani tietoa jaan sitten eteenpäin miehelleni.

Ajattelenkin, että vaikka mies tienaisi enemmän, niin minä olen se, joka on pistänyt nämä rahat poikimaan lisää. Ilman minun panostani sijoittamiseen, taloudellinen tilanteemme ei olisi näin hyvä.

Vaikkei kaikissa perheissä tilanne olisikaan sijoitusten osalta tämä, muut arkiset raha-asiat perheen äiti yleensä hallitsee todella hyvin. Kokemusteni mukaan monessa perheessä äiti suunnittelee, vertailee ja toteuttaa arjen ostoksia. Tämä näkyy aina ruokaostoksista vaatehankintoihin.

Äidit monesti tietävät tarkkaan mitä mikäkin maksaa ja kuinka paljon on rahaa käytettävissä. Äidit ovat taitavia vertailemaan hintoja, priorisoimaan ostoksia ja huolehtimaan että rahat riittävät. Tämä äitien rooli taloudepyörittäjinä heijastuu positiivisesti koko perheen taloustilanteeseen.

Nykyään myös naiset ovat rohkaistuneet keskustelemaan rahasta avoimesti ja toivottavasti tämä näkyy myös perheen tasa-arvon parantumisena. Myös naissijoittajien määrä on koko ajan kasvussa, mikä sekin on mahtavaa.

Tämän kaiken perusteella syntyi siis idea tälle kolumnille. Lisäksi kun julkaisu osui juuri äitienpäivän alle, oli ajankohta mitä mainioin muistuttaa äitien merkittävästä roolista perheen taloudenhallinnassa.

Lue koko teksti täältä, ja kommentoi alle mitä mieltä olet aiheesta:

https://www.talouselama.fi/uutiset/aitien-rooli-talouden-pyorittajina-ansaitsee-arvostusta/0e7798e6-e3bd-4afb-8ab1-8855e1eef733

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This