Bitcoin opetti sijoittamisesta

mennessä 2.04.2023Sijoittaminen0 Kommenttia

Tuoreessa Talouselämä kolumnissa kirjoitin Bitcoinista ja mitä siihen sijoittaminen on yleisesti opettanut minulle:

Talouselämä.fi : Sijoitin Bitcoiniin huipulla – Nämä asiat siihen sijoittaminen on opettanut

 

Tekstejäni julkaistaan reilu kuukauden välein. Kolumneissa käsittelen sijoittamisen ja oman talouden hallinnan aiheita omista näkökulmistani. Tiivistelmä kolumnista julkaistaan itse lehdessä ja varsinainen pitkä teksti sitten Talouselämän nettisivuilla.

Lue myös aiemmat kolumnini:

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: RIITTÄÄKÖ OMA TYÖELÄKE?

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: ET TARVITSE RIKASTA PRINSSIÄ – KAIKILLA ON MAHDOLLISUUS VAURASTUA

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: NUMEROTAITOJA TARVITAAN NYT

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: SIJOITTAJAN EI TARVITSE OLLA SEPPÄ SYNTYESSÄÄN

TALOUESELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: MIKSI MUUTOS VAATII KRIISIN?

TALOUSELÄMÄ-LEHDEN KOLUMNI: RAHATAIDOT HUKASSA

Mitä tehdä lisärahalla? (ylimääräinen lapsilisä)

Perhevapaat

 

 

Bitcoin

Aina parin vuoden välein nostan blogissani esiin Bitcoinin. Bitcoin-sijoitusurani onkin ollut todella vaiherikas ja tunteet vaihdelleet laidasta laitaan. Olen ostanut ja myynyt edestakaisin. Mielipiteeni Bitcoinista on vaihdellut positiivisesta innostumisesta epätoivoon ja luovuttamiseen. En ole ollut varma onko Bitcoin rahajärjestelmämme paras keksintö vai vain suuri huijaus.

Lue aiemmat blogipostaukseni:

KANNATTAAKO BITCOINIIN SIJOITTAA? LUE TÄSTÄ BITCOIN KOKEMUKSENI (2018)

PITÄISIKÖ MINUN SIJOITTAA KRYPTOVALUUTTOIHIN? (2021)

Viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin oppinut valtavasti Bitcoinista ja nykyään osaan suhtautua siihen järkevämmin. Sijoittamiseni on myös tasaantunut ja enää ei tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä. Mitä enemmän aiheesta ymmärtää, sen rauhallisempana osaa pysyä.

Tämä kaikki on myös kehittänyt minua valtavasti ihmisenä ja sijoittajana. Joten tämän pohjalta kirjoitinkin uusimman Talouselämän kolumnin. Koska Bitcoin-sijoittaminen on kehittänyt kärsivällisyyttäni ja riskinsietokykyäni, koen nykyään olevani myös parempi osakesijoittaja. En anna enää tunteiden hallita niin paljon ja en pelästy jokaista kurssimuutosta. 

Tällä hetkellä Bitcoin on vain noin 2% kaikesta sijoitusvarallisuudestamme. Mutta sijoitan siihen säännöllisesti lisää joka kuukausi. Nykyään pitäydyn sijoitusuunnitelmassani ja hajautan ostot ajallisesti. Tarkoitukseni on pitää omistukset pitkällä aikavälillä ja unohtaa pikavoittojen tavoittelu.

Kuten kolumnissa kirjoitin, olen oppinut riskienhallintaa ja oman mielen hallintaa. Mutta niiden lisäksi olen oppinut myös yleisesti Bitcoinista. Kun tässä kryptovaluutassa on kiinni omaa rahaa, sitä tulee seurattua tarkemmin ja opiskeltua lisää siihen liittyen. Olen oppinut yleisesti rahajärjestelmästä sekä Bitcoinin teknologiasta. 

Tulevaisuus näyttää miten Bitcoinin käy. Mutta ainakin itse olen tyytyväinen että olen tähän kelkkaan hypännyt. Vaikka tässä ei kävisi rahallisesti hyvin, niin olen oppinut paljon hyödyllisiä taitoja, joista on varmasti hyötyä sijoittamisessa.

 

 

 

Tällä hetkellä sijoitan Bitcoiniin Coinmotionin kautta. Palvelu on kotimainen, luotettava ja helppokäyttöinen. Tämä ei ole maksettu mainos tai yhteistyö, mutta haluan jakaa teille palvelusta suosittelukoodin. Liittymällä tämän linkin kautta ensimmäisen 30 päivän ajaksi välityskulut puoleen hintaan (1%).

 

Liity tästä:

https://app.coinmotion.com/fi/register/signup?referral_code=AXXHFC33HH73ZRRMUUB2

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

0 kommenttia

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This