Kuinka paljon olemme kuluttaneet vauvaan rahaa?

mennessä 10.11.2019Perheen talous2 Kommentit

UUSI PÄIVITETTY POSTAUS 14.2.2021: KUINKA PALJON VAUVA MAKSAA? – LAPSEN 1. VUODEN KULUT

Esikoisemme laskettu aika meni tällä viikolla ja tässä nyt kuumeisesti odotellaan milloin tyyppi päättää saapua maailmaan. Olen tässä odotusaikana listannut kaikki vauvaan liittyvät hankinnat ja niiden kulut. Tarkoitus on ensimmäisen vauvavuoden jälkeen tehdä kattava postaus kuinka paljon vauva ensimmäisenä elinvuotenaan kustantaa.

Suurimmat hankinnat kuitenkin tehdään jo ennen vauvan syntymää, joten ajattelin tehdä nyt tällaisen välikatsauksen kuinka paljon meillä on vauvaan kulunut rahaa.

Summat ovat suuntaa antavia ja olen pyöristänyt ne kokonaisluvuiksi.

 

Vauvaan liittyvät ostokset ja niiden kulut:

 • Foolihappo, raskausajan vitamiinit ja raskaustestit 35€
 • Ylimääräiset poliklinikkamaksut 206€ (5 ylimääräistä ultrakäyntiä)
 • Äitiysvaatteet 100€ (käytetty talvitakki & farkut ja 5 paitaa)
 • Imetysliivit, -topit ja liivinsuojukset 60€
 • Vauva-lehden tilaus vuodeksi 49€ (ei välttämättömyys, mutta tarjous oli hyvä ja halusin jotain lukemista äitiysloman ajaksi)
 • Pinnasänky, patja, lakanat ja reunapehmuste 169€
 • Unipesä 0€ (saatu kummipojan vanha)
 • Vaunut 100€ (Emmaljunga-yhdistelmävaunut ostettu käytettynä Torista)
 • Vauvan vaatteet 80€ (Ostettu alennusmyynneistä tai kirpparilta, mutta suurin osa vaatteista on saatu kummipojan vanhoja sekä hieman muiltakin tutuilta ja sukulaisilta)
 • Vaipat 0€ (saatu ilmaiseksi tuotenäytteinä, vaippakakun muodossa ja tutuilta käyttämättä jääneitä pieniä vaippoja sekä kummipojan vanhoja kestovaippoja)
 • Wetwipes 6€
 • Pyyhkeet & harsot 18€
 • Kylpyamme 7€
 • Vaipparoskis 10€
 • Hoitolaukku 18€
 • Kantoliina 50€
 • Kirjat & lelut 14€ (vau-kirjakerhon tutustumispaketin postikulut x2)
 • Ruokailuvälineet & ruokalaput 23€
 • Rintapumppu & tuttipullot 0€ (saatu kummipojan vanhat)
 • Leikkimatto 0€ (saatu kummipojan vanha)
 • Sitteri 0€ (saatu kummipojan vanha)
 • Turvakaukalo & telakka 0€ (saatu kummipojan vanha)
 • Hoitopöytä 0€ (saatu ilmaiseksi Torista)
 • Hoitoalusta 0€ (saatu kummipojan vanha)
 • Lämpöpussi 0€ (saatu serkun vanha)

YHTEENSÄ 945€

 

Hieman alle tuhannen euron päästy siis tähän asti. Mielestäni aika edullisesti, sillä monet voivat käyttää yli 1000€ pelkästään vaunuihin.

Suurimmat kulut ovat siis olleet ylimääräiset ultrakäynnit (joissa kävimme kasvukontrollissa) sekä omat vaatteeni. Suoranaisiin vauvan kuluihin ei ole mennyt kuin noin puolet kokonaissummasta.

Toki olemme todella onnekkaita kun lähipiiristä löytyy paljon pieniä lapsia, joiden vanhoja tavaroita olemme saaneet. Suurista hankkinnoista pinnasänky on ainut uutena ostettu. Sitäkin harkitsimme käytettynä, mutta lähialueilta ei löytynyt myynnistä mielekästä hyvään hintaan, joten tässä tapauksessa uuden ostaminen oli järkevämpää.

Ostoksissa ei ole yritetty tarkoituksella pihistellä. Toki meillä olisi ollut varaa ostaa kaikki uutena ja kalliina, emme vain kokeneet sitä järkeväksi. Maailma (ja kotimme) hukkuu muutenkin turhaan tavaraan. Yleensä vauvan tavarat ovat vain todella pienen hetken käytössä joten ne ovat vielä käytettyinäkin oikein hyväkuntoisia. Lisäksi koemme ettei vauva tarvitse kalliita merkkituotteita vaan toimivat perus tavarat kelpaavat oikein hyvin.

Vielä vauvavuoden aikana kuluihin tulee lisäksi ainakin vaippoja, soseita, synnytyskulut, ristiäiset ja syöttötuoli.

Moniin kuluihin voi itse vaikuttaa ja hankkia tavaroita käytettynä. Terveydenhoitokuluihin taas ei voi juurikaan vaikuttaa. Meillä ultrakäynteihin on jo mennyt pari sataa euroa ja synnytys tulee todennäköisesti kustantamaan vähintään saman verran.

 

Kuinka paljon sinä olet kuluttanut rahaa vauvaan?

 

LUE MYÖS:

KUINKA PALJON VAUVA MAKSAA? – LAPSEN 1. VUODEN KULUT

MITEN VAUVA VAIKUTTAA PERHEEN TALOUTEEN

MITEN VARAUTUA ÄITIYSLOMAAN TALOUDELLISESTI?

OMA TALOUSTILANNE ÄITIYSLOMAN MYÖTÄ

ILMAISET TUOTENÄYTTEET VAUVALLE

SYNNYTYKSEN HINTA – NÄIN PALJON SYNNYTYS MAKSAA

 

TERVETULOA MATKALLESI KUKKARON ROUVAKSI TAI HERRAKSI!

Jokainen meistä haluaisi olla oman kukkaronsa rouva tai herra. Tämä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta määrätietoisilla askelilla voit päästä tavoitteeseesi.

Olipa tavoitteesi sitten lisätulojen hankinta, turhien menojen karsinta, puskurin kerryttäminen tai sijoittamisen aloittaminen, niin täältä löydät artikkelini kyseisistä aiheista.

Halusin koota juuri sinulle vinkit, joilla otat oman taloutesi hallintaan.

Tutustu ilmaiseksi kaikkiin blogipostauksiin tai katso kaupasta tuotteeni, joilla tehostat talouden hallintaasi.

Heidi Sipari

Olen kolmekymppinen Turun Yliopistosta valmistunut matemaatikko.  Työskentelen Taloushallinnon asiantuntijana ja sivutyökseni kirjoitan taloudesta. Tärkein työni on kuitenkin olla äiti kahdelle lapselle.

Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla kun opin itse uutta, toivon että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä.

Seuraa blogia

Kukkaron rouva suosittelee:

Käyttämäni wordpress teema:

2 Kommentit

 1. Osinkokuningas

  Kyllä se kaikki vaan maksaa. Onneksi Kelasta saa lapsilisää.

  Vastaa
 2. OmatRahani

  Ensimmäisen lapsen syntymästä nyt 19v mutta muistelisin että ostettiin vain jokunen tuttipullo ja vaippoja sekä vaunut, nekin edullisesti käytettynä. Sänky, sitteri ja turvakaukalo saatiin tuttavilta. Vaatteita ei juurikaan ostettu, pärjättiin muutamilla saaduilla ja äitiyspakkauksen vaatteilla. Seuraava lapsi kun syntyi pari vuotta myöhemmin, oli pakko ostaa vaatteita lisää, kun hän puklaili niin paljon että päivässäkin saattoi mennä 6 bodya pyykkiin. Kolmannelle ei ostettu mitään, vaikka oli eri sukupuolta kuin 2 ensimmäistä. Eli me pärjättiin todella vähillä varusteilla vauva-ajat. Nyt 19v myöhemmin, itse asiassa 5 lasta maailmaan saattaneena (ei niille kahdelle myöhemminkään syntyneelle juuri mitään tarvinnut ostaa), on kulut sitten ihan eri luokkaa 🙂 . Eli nuo vauvavaiheen kulut on vasta harjoittelua. Avaathan vauvalle heti oman tilin ja laitat lapsilisät säästöön, ja kasvamaan korkoa. Meidän vanhin saa ensi vuonna koko potin.

  Vastaa

Kommentoi tähän mitä ajatuksia postaus herätti. Jos pidit artikkelista, niin jaa se muillekin sivusta tai alta löytyvistä some-jakopainikkeista, kiitos! <3

Pin It on Pinterest

Share This